Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Punčové řezy jako z cukrárny

Punčové řezy jsou nejen vizuálně krásné, ale také mají zcela nezaměnitelnou chuť, které podlehnete. Podle tradičního receptu si je můžete upéct i doma, budou chutnat stejně jako ty z cukrárny. Jsou snadné na přípravu, krásně šťavnaté a voní po rumu.

Hodnocení receptu je 5,0 (145×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 5 min bez doby odležení

65 min (60 min příprava + 5 min tepelná úprava, bez doby odležení)

16. 12. 2008 13:38

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie16 524 kJ / 3 950 kcal
Bílkoviny106,80 g
Tuky77,60 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 2,59 g
Sodík 999 mg
Sůl2,10 g
Sacharidy703,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Chutnají jako ty kupované :-)

Polevu dělávám od oka, ale můžete vyzkoušet jednu zdejší -

www.toprecepty.cz/recept/7958-citronova-pol... , jen doporučím - tekutinu přidávejte po menším množství, protože přidat další pak můžete vždycky. Ale naopak už to nejde, museli byste zahušťovat dalším cukrem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen

7. 6. 2010 08:38

:-)Dobře, Ajo, mrknu se do sešitu s receptama a gramáž surovin na polevu doplním.;-)

Aja333

6. 6. 2010 19:50

no nedopecene mi to neprislo...pekla jsem dlouho a porad to nechtelo naskocit...nakonec si myslim ze jsem asi spatne slehala ty vejce....po dvou pokusech(zkazenych) jsem nasla jiny recept na piskot kde se slehaji bilky a pak se pridava po jednou zloutku a jedne lzici mouky a cukru...a piskot se celkem povedl...a pak jsem postupovala podle vas a rezy mi stoji na sole i kdyz mam drobne esteticke vyhrady....jen jako clovek co postupuje vzdy podle receptu a nerad improvizuje bych mela vyhradu k popisu polevy...nemate uvedeno kolik ceho pouzit...chapu ze zbehlejsim je to jasne...ja jsem to taky nakonec nejak sesypala dohromady, ale myslim ze pro lidi me podobnym by to celkem pomohlo kdyby tu bylo presne dane co a jak..:-)

cathleen cathleen

6. 6. 2010 07:30

Hm, Ajo, vůbec netuším, kde se přesně mohla stát chybka. (Recept je určitě v pořádku, řezy dělám už roky).
Postupovalas přesně podle receptu? Jak dlouho jsi šlehala vejce s cukrem? Měly by být ušlehané do světlé, husté pěny....a jak dlouho a na jakou teplotu jsi je pekla? Podle tvého popisu mi to připadá spíš nedopečené a proto pak i vespod zdrclé.

Aja333

5. 6. 2010 15:30

právě jsem z celých řezů totálně na nervy...neviním z toho tento recept co si budeme povidat jde o můj prvni piškot ale vážně vubec nemam tusení co dělám spatně....testo je na povrchu krásné dokonce i vypadá jako piskot ale když ho rozříznu uprostred a naspod to vypadá spíš jako nějaká guma...prostě hnus...za kazdou radu budu vdecna strasne rada bych chtěla umět upéct neco tak pekného...bohužel v tom na me ceká hodne nástrah...a tak se to zdálo jednoduché...:-S:-8

Jarča

23. 5. 2010 08:23

tak píši za 1!Ty punčáky uplný luxus-oceněno i mým 7letým synem slovy-lepší než z cukrárny:yes:
Akorát jsem to pozměnila a do rozvaru dala mín cukru amísto rum.aroma nalila punč.Vajíčka šlehat jedině celá s cukrem do pěny a je to supr;-)

karus

21. 5. 2010 14:56

Máte pravdu, jsou opravdu tak akorát:-)těm našim chybí už jen poleva. Díky za super recept:-))

cathleen cathleen

21. 5. 2010 11:50

:-)Opravdu se šlehají celá, řezy jsem dělala několikrát. Ten piškot je nizounký, ale slepením čtyř vrstev vzniknou hezky vysoké řezy.

karus

21. 5. 2010 11:34

Vypadají vážně úžasně;-) Ale mám takový dotaz. Rozumím tomu správně, že se vajíčka šlehají celá(nerozdělují se na žloutky a bílky)? Zdá se mi totiž, že těsto bude nižší než jak máte na obrázku:-8

Pajaja

29. 4. 2010 11:57

Vypadají naprosto úžasně, ještě jsem je nikdy nezkoušela, ale můj mlsný syn je má hrozně rád. Už s nima musím prostě začít. Děkuji za recept :-):yes:

lenka

20. 4. 2010 10:46

Super, myslela jsem si jak s tím vyběhnu, když to udělám do dortové formy, že bude korpus vyšší a já ho proříznu, ale nějak to nevyšlo :-S, no tak jsem se vrátila k původnímu návodu a přestala experimentovat a musím říct, že opravdu super, super a ještě jednou super:yes::-D.Rodinka si pochutnala a jen obdivně mručeli:-p .Nicméně ta nepovedená:-//placka se taky snědla;-)

scarlet

15. 3. 2010 17:28

No bájo!!! Podle Cathleen se učím péct, no nevím, troufnu li si na tohle. Jako dítě jsem měla punčové ráda, ale nevím, nevím, zvládnu li to.Klobouk dolů.:-p:-p:-p:-K:-K

Bibinka Bibinka

14. 3. 2010 19:53

Cathleen, jsou výborné, já mám jednopatrové a všem chutnalo:-p;-)Přidávám ti fotky a 16.bodíka:yes:

Vlastina

26. 2. 2010 11:24

ahoj včera jsem je udělal ty punčové řezy a opravdu nemají chybu jsem moc ráda že jsem našla tak bezva recept nevěřila bych tomu že budou tak moc dobrý ještě ti jednou moc díky už je budu pořád dělat na příležitosti ;-):-):yes::yes::yes:

cathleen cathleen

25. 2. 2010 10:49

Vlasti, krájím obyč nožem, který namočím do teplé vody, pak dobře otřu a krájím:yes:Jde to dobře.

Vlastina

25. 2. 2010 09:13

ahoj čím to krájíš ty punčáky že je máš jeden jako druhý na to něco máš??jdu je zkusit udělat podle tvého receptu nikdy jsem je ještě nědělala ale vypadají užesně tak jdu do nich:-D:-)

1 14 15 16 17 18 19

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Další recepty

Tématické fráze: punčové řezy puncove rezy recept punčové řezy jako z cukrárny punčový řez punčové řezy na plech punčový řez recept recept na puncove rezy puncovy dort recept na puncovy rez punčové řezy cukrářské výborné punčové řezy recept punčové řezy recepty výborný punčový dort punčový zákusek punčový dort recept recept punčový řez recepty puncove rezy punčove řezy jak na to punčový řezy nejlepsi puncove rezy

Suroviny: vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, potravinářské barvivo, marmeláda rybízová, voda, cukr, kyselina citronová, rumové aroma, cukr moučkový, voda, šťáva citronová, solamyl

TopRecepty.cz

Punčové řezy jako z cukrárny

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8VG