Suroviny pro 12
12
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 236 kJ / 3 163 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 82,88 g |
Tuky | 84,93 g |
Vláknina | 39,19 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 233 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 497,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Večer si smícháme v míse kvásek, vodu a celozrnnou mouku (150ml a 150g), přikryjeme fólií a necháme přes noc (12hodin) v teple odpočívat.
Krok 2: Ráno vyšleháme vajíčka s cukrem do pěny, ke kvásku přidáme všechny suroviny a promícháme těsto tak, abychom neměli žádné hrudky.
Krok 3: Nakonec opatrně přidáme i vaječnou pěnu a hotové těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Těsto by mělo formu naplnit jen do poloviny, aby mělo kam vyběhnout.
Krok 4: Přikryjeme alobalem a necháme 4hodiny na teplém místě pracovat (někdy je potřeba až 6hod, pokud máte doma chladněji).
Krok 5: Pečeme při 175°C podle velikosti formy a výšky těsta. Já použila kulatou formu o průměru 18cm a pekla jsem 50minut.
Krok 6: Příště ale raději budu volit větší plech, aby těsto bylo v nižší vrstvě a rychleji se propeklo, jelikož v té malé kulaté už mělo docela dost propečené kraje. Perník můžeme v průběhu pečení přikrýt, aby moc neztmavl.
Krok 7: Vyndáme z trouby a opatrně položíme, abychom prudkým pohybem nevyhnali bublinky z těsta.
Krok 8: Necháme 30 minut ležet, vyndáme z formy a necháme vychladnout na mřížce. Nejlepší je forma s oddělitelným dnem.
Krok 9: Po upečení buchtu nechávám 15 minut a pak sundám stěny formy a nemusím manévrovat s mřížkou a riskovat nehodu.
Krok 10: Jakmile je korpus úplně chladný, rozkrojíme, potřeme marmeládou (nejraději máme jahodovou nebo lesní ovoce), slepíme a dozdobíme čokoládou a kokosem.
Zveřejněno 12. 3. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perníková buchta (kvásková)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pVG2
Moje poznámka
Perníková buchta (kvásková)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pVG2
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Lilkové placičky s mozzarellou
Přidáno před 12 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno před 17 hodinami
Vepřová pečeně se švestkami
Přidáno před 19 hodinami
Avokádová pomazánka
Přidáno 21. 8. 2025 18:02:02
Belgické vafle
Přidáno 21. 8. 2025 12:30:38
Americké cookies s borůvkami
Přidáno 21. 8. 2025 09:05:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové kolínko z papiňáku dopékané v troubě
Slavista62 před 3 hodinami
Kuře na paprice
Aztec před 7 hodinami
Vepřové s rýží z jednoho pekáčku
Sahula před 9 hodinami
Linecký koláč s tvarohem
Zbynek Hladik před 10 hodinami
Cuketové karbanátky s hermelínem
rejt9 před 10 hodinami
Čočka na kyselo
nowaja před 10 hodinami
De Sousa: dort s kokosovým mlékem
Matea před 10 hodinami
Katův šleh po mém
tomanpetr1 před 11 hodinami
Vepřové maso na mrkvi
Spidan75 před 12 hodinami
Broskvový džem
Annanas před 12 hodinami
Tématické fráze:
nejlepší perníková buchta,
kvásková bábovka,
perníková buchta,
perníková buchta s kokosem,
kvasková,
kvásková kokosová buchta,
kvaskova buchta s tvarohem,
pernikova buchta ze spaldove mouky,
karobová buchta,
buchta s pracovat s kváskem,
bábovka z kvásku,
nejlepší kvásková,
kvaskova bábovka top recepty,
kvaskovy pen,
bábovka z kvásku,
kvásková buchta ovoce,
recept pernik kvasek,
celozrnna pernikova buchta,
nejlepsi pernikova buchta plneny marmeláda,
zdrava pernikova buchta recepty
Suroviny:
kvas žitný,
voda,
mouka celozrnna pšeničná,
mouka špaldová hrubá,
fruktóza,
mléko obilné,
mléko obilné,
vejce,
povidla švestková,
olej,
kakao bio,
koření do perníku,
rozinky,
marmeláda,
čokoláda hořká,
kokos mletý
Komentáře (3)