Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špikovaná vepřová pečeně po bratislavsku

Trochu pracnější přípravu pokrmu vám bohatě vynahradí jeho konečná podoba. Smetanová omáčka lahodné chuti zcela jistě potěší vaše chuťové pohárky. Přidaná zelenina na talíři krásně vypadá a maso skvěle doplní.

Hodnocení receptu je 4,8 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rikin2

Středně náročný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 70 min

110 min (40 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Maso osušíme, prošpikujeme ze všech stran, dostatečně osolíme a opepříme. Krok 2: Ve větším hrnci rozpustíme tuk a maso na něm zprudka opečeme opět ze všech stran. Krok 3: Přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, všechno koření (včetně papriky) a na proužky pokrájený zbylý špek. Lehce osmahneme a podlijeme trochou vody. Krok 4: Přidáme rajčatový protlak a krátce povaříme. Poté zalijeme do 3/4 výšky masa vodou a dusíme do změknutí (cca 45 minut, záleží na druhu masa). Krok 5: Poté maso vyjmeme, zabalíme do alobalu, aby si odpočinulo. Vyjmeme všechno koření a proužky špeku, zaprášíme hladkou moukou a metlou promícháme. Tyčovým mixérem rozmělníme cibuli a mouku, nic nevyhazujeme. Krok 6: Lehce vmícháme zakysanou smetanu dle chuti a krátce provaříme. Krok 7: Přidáme hrášek s mrkví (je-li zmrazený, nejdříve ho krátce povaříme zvlášť v solené vodě, sterilovaný stačí scedit a ihned vložit do omáčky). Nakonec přidáme na zjemnění plátek másla. Krok 8: Podáváme s houskovým nebo karlovarským knedlíkem.

TIP: Jak na domácí houskové knedlíky?

Zveřejněno 3. 4. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Špikovaná vepřová pečeně po bratislavsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4vQ0

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Špikovaná vepřová pečeně po bratislavsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4vQ0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Skvělé, takhle má" Bratislavská vepřová plec" vypadat! A chutnat!:yes:

:yes: Mňamózní!!!!!

Děkuji Vám opět všem za přízeň :-8

Zrovna včera jsem ji taky vařila :-):yes:

vypadá velmi dobře:yes::-D dělám ji jinak, ale i tato verze je určitě velmi jedlá:-p

Pěkná dobrota:yes:

I u nás je tato dobrota oblíbená:-p:yes:Vypadá moc hezky:-K

Bratislavské vepřové už je tu mnohokrát, ale je to dobrota a máš to krásně naservírované;-):yes:

Tématické fráze:
veprova pecene, vepřová pečeně recepty, bratislavská vepřová kýta, vepřové po bratislavsku, vepřová plec po bratislavsku, vepřová pečeně na smetaně, vepřová kýta po bratislavsku, bratislavská vepřová plec, bratislavska hovezi pecene, špikovana vepřova pečeně, bratislavská kýta, maso po bratislavsku, vepřové maso po bratislavsku, plecko po bratislavsku, vepřová pečeně recept, recepty z vepřové pečeně, kýta po bratislavsku, vepřová po bratislavsku, plec po bratislavsku, vepřové plecko po bratislavsku

Suroviny:
maso vepřové, slanina uzená, smetana zakysaná, mražený hrášek s mrkví, cibule, sádlo, protlak rajčatový, mouka hladká, paprika sušená sladká, ocet, máslo, voda, sůl, pepř mletý, koření nové koření, bobkový list, ořech muškátový, jalovec

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu