Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníčky, které jsou hned měkké

Perníčky neodmyslitelně patří k vánočnímu období. Různorodé tvary plné medu a voňavého koření jsou oblíbené zejména u dětí. Tradiční receptura si žádá pečení s dostatečným předstihem, aby perníčky stihly změknout. Ovšem s tímto receptem je budete mít měkké ihned.

Hodnocení receptu je 5,0 (262×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 82 min Doba tepelné úpravy: 8 min bez doby odležení doba pečení 1 plechu

90 min (82 min příprava + 8 min tepelná úprava, bez doby odležení doba pečení 1 plechu)

25. 12. 2008 00:53

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie12 204 kJ / 2 917 kcal
Bílkoviny68,30 g
Tuky70,95 g
Vláknina12,10 g
Cholesterol 858 mg
Sodík 3,52 g
Sůl0,45 g
Sacharidy495,27 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Každý harmonogram s přehledem postupu vánočního pečení vám doporučí, abyste perníčky upekli alespoň tři týdny před Vánocemi. Obvykle se totiž musí rozležet. I s těstem někdy bývá potíž, lepí se, trhá, kroutí se při pečení. Ne však s tímto.

Recept, který mi poskytla kamarádka Andrea, je skutečný kuchařský poklad. Nějakým zázrakem jsou totiž tyto perníčky okamžitě měkké, s těstem se skvěle pracuje, a hlavně taky dobře chutnají.

Co se týká složení, nenajdete v nich žádnou speciální surovinu a nebudete potřebovat ani žádný tajemný přípravný rituál. Proti jiným receptům je rozdíl hlavně v poměru ingrediencí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tatetis

3. 12. 2013 13:35

lidi nevím co pečete vy, ale tohle nejsou perníčky, voní jako perníček, ale perníček to není a ani barvu to nemá jako perníček.... už nikdy. foto je zřejmě jen ilustrativní
p.s. jsou ale dobré...

Janina22

1. 12. 2013 20:11

Perníčky jsou vynikající. Děkuji moc :-))))

Simona

30. 11. 2013 17:58

Barbesa: já z hery peču každoročně a perníčky jsou výborné

Irule Irule

29. 11. 2013 13:26

Barbesa: dělávám podle receptu "Medové perníčky princezny Lady". Perníčky jsou taky ihned měkké a patří tam Hera, takže si myslím, že se Herou nic pokazí. Ale je to jen můj názor, tento recept jsem nedělala ;-)

Barbesa

29. 11. 2013 10:47

Zkoušel dát někdo místo másla heru?? Chci dělat zrovna z dvojité dávky, tak nevím, jestli to mám riskovat? Poraďte prosím.

Terry

28. 11. 2013 19:14

Naprosto báječný recept, poprvé v životě mám perníčky měkké, báječné po chuti a krásně lesklé a zlatavé !Paráda!:yes:

Darina

28. 11. 2013 17:10

Mám dotaz : jak a kde perníčky uchováváte ? Děkuji za odpověď. :-)

vanilka70 vanilka70

28. 11. 2013 11:30

tak je zaděláno a uvidíme nebudu ho nechávat přes noc v ledničce protože ho chci vyzkoušet jesli je opravdu takový skvělý tak uvidíme písnu pak výsledek jinak po zadělání je těsto výborné :yes:

romana

25. 11. 2013 18:08

prosím o radu z uvedeného receptu kolik je cca perníčků?

vladimirarolex

24. 11. 2013 16:18

Tak jsem dnes dělala perníčky poprvé v životě a musím říct, že tento recept je pravdu skvělý. Perníčky jsou krásně měkké.:-p

Jarka

24. 11. 2013 00:44

S těstem se krásně pracuje, perníčky jsou měkké a mají jednu chybu. Příliš rychle se snědí, takže nevydrží. Rada pro ty, kteří je mají tvrdé. Nechali jste je dlouho v troubě. Opravdu stačí tak těch 6-7 minut na horkovzduch a nesmí být tenké. Optimální jsou tak 4-5 mm. Dělala jsem je s tříletým vnukem a moc jsme si to užili, včetně zdobení.:-);-):yes::yes::yes::yes::yes:

Markéét

22. 11. 2013 18:23

s těstem se krásně pracuje!!! dala jsem ho do ledničky a zítra ráno upeču :-K už se těším.. a dala jsem tři vajíčka.. ;-);-)

mcl

18. 11. 2013 23:29

:yes: Nikdy jsem perníčky nepekla, takže jsem se s obavami pustila do pečení. Výsledek výborný (jen to zdobení bude chtít cvik), bude potřeba další várky!!!:yes::-p:yes:

michala

18. 11. 2013 10:08

Nejlepsi co jsem kdy pekla....testo vynikajici...krasne se snim pracuje...a pernicky jsou mekoucke:-):-):-)

Radka

16. 11. 2013 12:16

Martina:dobry den paní Martina.Dneska chci upect poprve perníčky.Chtela by jsem se zeptat,jestli je muzu uz i nazdobit.Zdobila jste je take uz?A chcem se jeste zeptat,jestli je problem kdyz uz zacnu i linecke cukrovi,v prosinci budu mit malo casu.Je problem uz ted linecke pect?Dekuji:-)

Martina:

Martina:

1 12 13 14 15 16 22

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: perníčky recept na perníčky nejlepší recept na perníčky vánoční perníčky hned měkké pečení perníčků perníčky recept vánoční perníčky měkké recept vánoční cukroví nejlepší recepty perníčky těsto na perníčky nejlepší perníčky recept perničky těsto na perníčky hned měkké pečení perníčků recept těsto na perníčky měkké pečeni pernicku recepty perníky ihned měkké domaci perničky perníčky bez medu zázvorky recept měkké perniky recept

Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, soda jedlá, koření do perníku, máslo, vejce, med tekutý, žloutek, poleva bílková

TopRecepty.cz

Perníčky, které jsou hned měkké

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6xw