Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 129 kJ / 748 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,69 g |
Tuky | 21,35 g |
Vláknina | 9,95 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 6 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 117,26 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kvásek odebraný 5-7 gr a 50 gr vody + 50 gr žitné mouky pořádně promícháme a necháme zhruba 10-12 h kvasit v pokojové teplotě.
Krok 2: Pak všechny ostatní suroviny smícháme v robotu nebo pekárně dohromady do těsta a dáme kynout cca 1,5-2 h.
Krok 3: Potom pořádně propracujeme těsto pomocí karty, několikrát přehneme, aby se vytlačil přebytečný vzduch.
Krok 4: Pak dáme opět kynout na zhruba 1,5 h.
Krok 5: Pak vyválíme plát, necháme zhruba 20 min. odpočinout.
Krok 6: Nachystáme si suroviny, které chceme na pizzu - nepsala jsem do úvodu záměrně, to si každý zvolí.
Krok 7: Potřeme směsí těsto po okraj.
Krok 8: Pak přidáme buď rajčata nebo smetanu jako základ, ostatní suroviny co nám chutná a pečeme na 275°C po dobu cca 8-10 min horkovzduch nebo poznáme dle barvy.
Zveřejněno 17. 4. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí pizza z žitného kvásku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4vkk
Moje poznámka
Domácí pizza z žitného kvásku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4vkk
Nejnovější recepty
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno před 14 hodinami
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno před 15 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno před 16 hodinami
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Lotus poháry s ovocem
Přidáno 13. 6. 2025 14:31
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno 13. 6. 2025 08:39
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
káťa před 7 hodinami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Vytvarnik před 10 hodinami
Ostravská kapustnice
Kajkajak před 11 hodinami
Brambory s brynzou a smetanou
Ana_Kreb před 12 hodinami
Velikonoční hlavička
ivka315 před 13 hodinami
Zapečené žampiony s nivou
oligarda před 14 hodinami
Kedlubnové zelí
vanilj před 14 hodinami
Kefírové muffiny s borůvkami
Denade před 16 hodinami
Vaječná pomazánka
Valis před 17 hodinami
Tématické fráze:
kvásek na pizzu,
pizza z žitné mouky,
testo na pizzu z kvasku,
pizza testo z kvasku,
pizza ze žitné mouky,
jak se dělá kvásek na pizzu,
pečivo z kvásku,
pizza kvásek,
domácí kvásek,
domácí pečivo z kvásku,
těsto na pizzu z zitne mouky,
recepty na pečivo z kvásku,
smetanový podklad na pizzu,
kvaskova pizza,
kvásek pizza,
domácí žitný kvásek,
žitný kvásek recept,
jak udělat kvásek na pizzu,
kvásek těsto na pizzu,
jak se dělá kvasek
Suroviny:
mouka žitná hladká,
mouka hladká pšeničná,
kvas žitný,
mouka žitná,
voda,
odlitek od kvásku,
mouka,
olej olivový,
máslo,
sůl,
voda,
olej olivový,
bylinky,
rozmarýn,
bazalka čerstvá,
česnek,
sůl mořská,
Komentáře (7)