Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 25 658 kJ / 6 132 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 442,12 g |
Tuky | 317,42 g |
Vláknina | 82,58 g |
Cholesterol | 1,28 g |
Sodík | 3,30 g |
Sůl | 7,64 g |
Sacharidy | 233,67 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kolena nařízneme nožem a prošpikujeme česnekem. Důkladně do nich vetřeme sůl.
Krok 2: Cibuli pokrájíme na větší kousky a v rozpáleném hrnci na středním ohni ji orestujeme na dvou lžících másla. Přidáme kuličky pepře, bobkové listy a kolena a zprudka orestujeme.
Krok 3: Jakmile kolena ztmavnou, přidáme protlak a rozmarýn a ještě krátce orestujeme. Poté zalijeme vínem, přivedeme k varu, oheň stáhneme na a víno varem zredukujeme na polovinu.
Krok 4: Přidáme zbytek česneku a přilijeme vývar, osolíme, opepříme a zavaříme.
Krok 5: Přiklopíme pokličkou a vložíme ho do trouby rozehřáté na 160°C. Pečeme 1 hodinu a 40 minut.
Krok 6: Upečené kolena vyjmeme z kastrolu a ponecháme na teplém místě. Omáčku přecedíme přes jemné sítko a v původním hrnci na plotýnce na středním ohni zredukujeme témeř na konzistenci sirupu.
Krok 7: Očistíme mrkev, celer a petržel, nakrájíme je na kostičky 0,5x0,5 cm a vložíme do omáčky. Vaříme ještě cca.10 minut na mírné ohni. Omáčku dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
Krok 8: Do omáčky vrátíme kolínka, aby se obalila omáčkou a prohřála. Podáváme s celerovou kaší.
Krok 9: Postup na celerovou kaši: V osolené vodě uvaříme neoloupané, pouze očištěné brambory. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky 2x2 cm. Celer očistíme a nakrájíme ho na větší kostky 3x3 cm. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubo.
Krok 10: V rendlíku orestujeme cibuli spolu s celerem zlehka na 2 lžících rozehřátého másla (restujeme pomalu na menším ohni cca. 20 minut, ne do tmavé barvy, jen aby celer změkl. Přidáme uvařené brambory, přilijeme mléko a osolíme. Přivedeme k varu a chvilku provaříme.
Krok 11: Stáhneme z ohně a propasírujeme, nebo rozmixujeme tyčovým mixérem. K pyré přilijeme smetanu, krátce povaříme na mírném ohni (stačí 2 minuty) a nakonec přidáme zbylé rozpuštěné máslo. Kaši vymícháme dohladka a případně dochutíme solí.
Zveřejněno 17. 4. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí kolínko na víně s celerovou kaší
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5wlA
Moje poznámka
Jehněčí kolínko na víně s celerovou kaší
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5wlA
Nejnovější recepty
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 5 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 8 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 8 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 9 hodinami
Bramborovo-cuketový bramborák plněný hermelínem
Přidáno před 9 hodinami
Rajčatový salát se šunkovým salámem a Camembertem
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolice s rajčaty, vejci a tofu
Dede. před 8 hodinami
Kynutý ovocný koláč s tvarohem
Tynaja před 8 hodinami
Sněhový rybízový koláč
Gablik před 9 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
ilonkakulisek před 9 hodinami
Fofr broskvový koláč
GumovaKachnicka před 9 hodinami
Brokolice s Nivou
Dede. před 10 hodinami
Švestkový koláč kynutý-nekynutý
slunecnice666 před 11 hodinami
Buřtguláš
Rosiwannabe před 11 hodinami
Mirabelková marmeláda
vojfrancezska před 12 hodinami
Mirabelkový sirup
vojfrancezska před 12 hodinami
Tématické fráze:
jehneci kolena,
jehněčí kolínko,
jehneci koleno,
jehneci koleno recept,
pečené jehněčí koleno,
jehněčí kolínko recept,
jehněčí na víně,
recepty jehněčí koleno,
koleno na vine,
jehněčí koleno na víně,
pecena jehneci kolinka,
jehneci kolinko vanek,
jehněčí vaněk,
recept na jehněčí koleno,
pečené kolínko na víně,
jehněčí koleno recept vaněk,
jehněčí kolínko pomalu pečené,
pečené jehněčí na víně,
pomalu pečené jehněčí kolínko,
jehněčí koleno na červenem vine
Suroviny:
koleno jehněčí,
máslo,
cibule,
česnek,
pepř černý,
bobkový list,
protlak rajčatový,
rozmarýn,
víno červené suché,
vývar drůbeží,
celer,
mrkev,
petržel,
sůl,
pepř,
celer,
cibule,
brambory,
máslo,
máslo,
mléko,
smetana 33%,
sůl
Komentáře (4)