Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bruschetta s hříbkovou pomazánkou

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bahula Bahula

Středně náročný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 867 kJ /
446 kcal
Bílkoviny14,27 g
Tuky25,49 g
Vláknina21,68 g
Cholesterol 80 mg
Sodík 99 mg
Sůl0,15 g
Sacharidy23,02 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nasekanou cibuli podusíme asi 2 minuty na másle. Krok 2: Houby očistíme, omyjeme, větší překrojíme a přidáme je k cibuli, přelijeme vínem a přikryté dusíme 5 až 8 minut. Odebereme 3 lžíce a zbytek rozmixujeme. Krok 3: Vmícháme smetanu a opět povaříme do zhoustnutí. Potom osolíme, opepříme, okořeníme oreganem a česnekem. Krok 4: Přidáme zbývající kousky hub, prohřejeme a je-li třeba, podle chuti dokořeníme. Krok 5: Směs navršíme na olivovém oleji opečené plátky bagety a posypeme sekanou petrželkou.

Podáváme horké.

Zveřejněno 27. 10. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bruschetta s hříbkovou pomazánkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KGgJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bruschetta s hříbkovou pomazánkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KGgJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dnes jsem tuto mňamku uvařila z pravých hřibů a musím konstatovat, že je to fakt vynikající. Posílám bodíka a ukládám do oblíbených. :yes::-p

I já bych se natáhla;-)Mňam:-p:yes::-K

Tak to je chuťovka přímo k spapání:-8dala bych si s velkou chutí:yes::yes:

Mlask!:-p Paráda!:yes:

Velice lákavé :-p:yes:

Krásně křupavý recept, nádherně naservírovaný a pěkně nafocený, skoro bych si i sáhla přes monitor:yes::-D:-K

To bude veliká dobrota :yes::yes::-p:-K

Povedená chuťovka Evi;-):-p:-p:-p:yes:

Krásná fotka:yes::yes: já tedy neochutnám (hřiby nee), ale mému spolubydlícímu by určitě moc chutnalo:-)

Povedená chuťovka :-O:-O:-O

Topinka, no. Jen s cizím názvem.

Moc pěkné - já už ale taky bohužel je s mraženými;-):-p:-)

krásný receptík..no děvčata z Moravy a severních čech hříbky ještě nasbírají lehce,ostatní méně:yes::-K:-K:-K

No neříkej, že máš ještě čerstvé hříbky:-)) - já už les vzdala, ty provokuješ s touhle krásou:yes:, tak zítra vyrazím:-D

Můžu se zeptat, šla by tahle dobrota z hříbků mražených? Čerstvé už totiž asi nenasbírám....leda bych jako Maruška šla ke 12ti měsíčkům. .-)

Tématické fráze:
hříbková pomazánka na topinky, hříbková pasta na topinky, hříbková smes na topinky, plněné slané košíčky, slane plněne košíčky, hripkova smes na topinky, recept bruschetta, bruschetta - recepty, bruschetta recept, hhříbková pomazánka, hhříbková pomazánka, vinikajici bruscheta, recept na slané košíčky, recept hripkova omáčka, hříbková pomazánka na topinku, hribkova omacka na topinku, topinka s hříbkovou směsí, pravá bruschetta recepty, hribkova smes na topinku, hříbková na topinky

Suroviny:
bageta, olej olivový, cibule, máslo, houba hřib, víno bílé, smetana, sůl, pepř, koření oregáno, petrželka, česnek

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu