Falafel - jak ho dělám já
Falafel jsou malé kuličky nebo i placičky z cizrny. Toto je recept ze syrové cizrny tak, jak je pravděpodobně původní. Klidně nechte cizrnu namočenou až 36 hodin, půjde jemněji rozmixovat. Hotový falafel je výborný v pita chlebu doplněný zeleninou nebo s dipem a pečivem.
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 4 036 kJ / 965 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,66 g |
Tuky | 15,73 g |
Vláknina | 94,32 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,04 g |
Sůl | 0,35 g |
Sacharidy | 105,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Bola som presvedčená, že tu už táto verzia falafelu je, chcela som pridať fotku a komentár. Našla som len falafel z konzervovaného cíceru, preto pridávam svoju verziu.
Do podobných pridávam verzie z konzervovaného.
Falafel pochádza z arabských krajín.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 3. 2014 22:02
vybusna: nie som si istá, či ti poradím...takto ako uvádzam som robila dvakrát a dvakrát v pohode. Nemala si ten pomletý či rozmixovaný cícer - kašu - moc riedke? Alebo nízka teplota oleja? Ja fritovač nemám, na panvici som smažila, také nižšie placky, nie guličky. A Michaela ako robí, pridáva asi cícerovú múku na zahustenie, nie?
A nemáš mi čo závidieť, možno je to náhoda...
Ja zas závistlivo pozerám, čo ty stváraš v kuchyni...
A nemáš mi čo závidieť, možno je to náhoda...
Ja zas závistlivo pozerám, čo ty stváraš v kuchyni...
3. 3. 2014 21:55
falafel som urobila doma raz....presne ako Ty, zo suroveho namoceneho ciceru na 24 hodin. Nepridavala som ani struhanku a ani tu sodu bicarbonu. Taka som bola nadsena z toho, ze ako mi to vyslo a ako nam to chutilo a ake to bolo mnam mnam , ze som sa rozhodla urobit falafel aj vegetarianskej casti rodiny v Cechach. Vsetko som si pripravila tak, aby som u nich uz len vyprazala, este aj mini fritku som si tam priniesla(!), no a mne sa tie cicerove gulky doslova a do pismena v tom oleji pocas vyprazania rozpustili. Ostavali mi po nich na dne fritky len zoskrvrcana struhanka. No hrozne nestastna som z toho bola...ved vies, ako to je ked sa chce clovek vytiahnut pred svokrou. Cela nestastna som pozerala ako to zobrala do ruk svokra, dala tam vajce, obalila to v trojobale a zjedli to s uvarenymi zemiakmi. Tak veru. Som to konzultovala aj s michsamant a ta mi nevedela povedat v cem delo bolo. Som nenasla odvahu odvtedy, dat si repete a tak len zavistlivo pozeram na tie Tvoje.
3. 3. 2014 21:32
Ďakujem všetkým.
3. 3. 2014 20:54
Moc pěkný rcp i foto Magduško
2. 3. 2014 17:33
Pěkné placičky, fotka velice lákavá+
2. 3. 2014 12:01
To je krásný recept
2. 3. 2014 08:54
Moooc se mi líbí receptík - cizrna je na skladě, už vím co bude zítra na oběd -
2. 3. 2014 08:44
Frantiska: dík, ja som ho robila z nevareného cíceru druhýkrát, predtým z vareného a pridávala som aj vajce.
1. 3. 2014 21:14
moc hezky recept, falavel mam rada, jen doma jsem ho ještě nevarila :)
1. 3. 2014 19:12
Pěkný recept i fotka
1. 3. 2014 18:44
Danca:
1. 3. 2014 18:18
Aha, až teď jsem si přečetla komentář od Jitkas.... Musím to teda zkusit, cizrnu doma mám a na falafel jsem právě dostala chuť!
1. 3. 2014 18:16
Magdalenko, rozumím tomu dobře, že cizrnu před rozmixováním nevaříme?? Dělám podobně karbanátky z čočky: http://www.toprecepty.cz/recept/30821-cockove-novo..., ale předem ji vařím...
1. 3. 2014 18:00
Kupovala jsem si falafel na dovolené v Izraeli, byl vynikající. Takže děkuji za recept, určitě ho vyzkouším, snad se povede. Fotka je nádherná.
1. 3. 2014 17:53
Jitkas: ďakujem, ja nie som vôbec odborník na arabskú kuchyňu. Falafel si kupujem (teda sem - tam) a chutí mi, tak som pátrala ako ho vlastne pripravujú. Našla som rôzne spôsoby, tento mi vyhovuje. (Konzervy som zavrhla hneď na začiatku.)
Cícer som namočila včera podvečer, dnes doobeda okolo desiatej som mixovala a smažila som okolo obeda.
Žižala, tejaja, dík.
Cícer som namočila včera podvečer, dnes doobeda okolo desiatej som mixovala a smažila som okolo obeda.
Žižala, tejaja, dík.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 2 hodinami
Bramborový bochníček
Přidáno před 7 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 7 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Fit salát
Přidáno před 20 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno 24. 4. 2024 15:15
Právě bylo uvařeno:
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Moanka uvařila před 1 hodinou
Frankfurtská jemná polévka
Pavla91 uvařil před 1 hodinou
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 1 hodinou
Jogurtový ovocný moučník
Martina babička uvařila před 1 hodinou
Kuřecí plátek na zelenině s kroketami nebo rýží
Jan Nemec uvařila před 4 hodinami
Čočka na kyselo se smetanou
Johan15 uvařil před 4 hodinami
Margot řezy (hrnečkové)
Hovez81 uvařil před 5 hodinami
Špagety "Alfredo"
Valis uvařila před 5 hodinami
Pórková polévka
Med.brejcha uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit nejlepší domácí hamburgery - oblíbené jídlo grilovací sezony. Poradíme s jejich náplní i skládáním
Cizrna v naší kuchyni: Kromě humusu a falafelu jsou i další oblíbená jídla
Jak připravit hummus, falafel a další oblíbená jídla z cizrny. Tohle jsou nejžádanější speciality
Další recepty
Tématické fráze: arabský falafel cícer co je falafel co je cicer co je to cícer falafel falafel recept recept na falafel co je to falafel jak udělat falafel falavel falafel syrová cizrna top recepty falafel co je cícer? cizrna po hustu falafel z cizrnové mouky rýžový falafel falafelů v cz falafele top recepty originál falafel
Suroviny: cizrna, cibule, česnek, pepř, římský kmín mletý, chilli, nať petrželová, strouhanka, soda jedlá, olej,
Falafel - jak ho dělám já
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6y5n
48 názorů