Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 25 849 kJ / 6 178 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 484,43 g |
| Tuky | 415,37 g |
| Vláknina | 34,10 g |
| Cholesterol | 1,24 g |
| Sodík | 7,85 g |
| Sůl | 19,08 g |
| Sacharidy | 49,31 g |
Postup přípravy
Krok 1: Stroužky česneku nakrájíme na klínky. Maso rozdělíme na dvě poloviny (kvůli následujícímu opékání). Do masa uděláme nožem hluboké zářezy a klínky tam vmáčkneme. Připravíme si z výše uvedených ingrediencí marinádu a pořádně ji vetřeme do masa. Dáme do nádoby, přikryjeme a necháme v lednici přes noc marinovat.
Krok 2: Slaninu a celer nakrájíme na kostičky velikosti sousta, šalotky oloupeme a rozčtvrtíme. Na troše olivového oleje opečeme slaninu, vyjmeme a dáme do pekáče. Ve výpeku osmahneme celer se šalotkami dozlatova a také přemístíme do pekáče. Maso vyjmeme z marinády, osolíme a ve stejné pánvi opečeme ze všech stran, taktéž do zlatova, poté přesuneme do pekáče.
Krok 3: Z pánve slijeme případný přebytečný tuk, rozpálíme, vlejeme víno a vývar, odškrábneme připečeniny, chvíli povaříme a nalijeme do pekáče s masem. Posypeme pár lístky oregána, přikrejeme a pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 1,5 hodiny, v polovině pečení maso obrátíme. Kontrolujeme množství tekutiny a případně dolijeme vývar. Ke konci pečení odkryjeme a necháme dopéct. Jako příloha stačí čerstvé pečivo, nebo různě upravené brambory.
Zveřejněno 8. 4. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová pečeně na slanině, celeru a šalotkách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7788
Moje poznámka
Vepřová pečeně na slanině, celeru a šalotkách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7788
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 12 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 19 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 23 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční věnec
Stefi.f před 1 hodinou
Kokosová očka
Sima1996 před 8 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 10 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 10 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 10 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 10 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 11 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 12 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 12 hodinami
Tématické fráze:
vepřova pečeně na slanine,
vepřová pečeně na celeru,
vepřova pecene,
vepřová pečeně ve slanině,
pečené maso na celeru,
pečeně na celeru,
vepřové kostky na slanině,
vepřová pečeně slanina,
vepřová pečeně recept,
recepty z vepřové pečeně,
veprova pecene se slaninou,
pečeně vepřové maso na slanině,
recepty vepřová pečeně ve slanině,
vepřová pečeně na z celeru,
pečeně slanina,
veprove pecene na celeru,
vepřová pečeně ve slanine,
200ml vyvaru,
vepřová pečeně celer,
pečení celeru
Suroviny:
kotleta,
česnek,
olej olivový,
semínka fenyklová,
šťáva citronová,
koření oregáno,
sůl,
pepř,
olej olivový,
sůl,
slanina,
cibule šalotka,
celer,
víno,
vývar masový
Komentáře (8)
1974andrea: kombinaci vepřového s jablkama miluju, ale doma by mi to nikdo nejedl