Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sulc-huspenina z vepřové hlavy

Domácí sulc je diametrálně odlišná věc od kupovaného produktu. Do domácího, ochuceného podle své chuti dáte jen to, co opravdu chcete jíst. Až si naložíte porci hotového na talířek, přikousnete krajíc dobrého chleba, zapomenete na vynaloženou práci.

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 150 min

180 min (30 min příprava + 150 min tepelná úprava)

9. 5. 2014 20:00

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie690 kJ / 165 kcal
Bílkoviny12,66 g
Tuky0,50 g
Vláknina13,30 g
Cholesterol 10 mg
Sodík 28 mg
Sůl0,01 g
Sacharidy25,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Máme moc rádi domácí sulc, který většinou děláme z vepřových kolen, nožek a zeleniny.

Já jsem do pár formiček přidala nakrájenou pažitku, aby to bylo i hezky barevné.

Vím, že různých sulců a huspenin je tady hodně, ale ne za tak málo peněz.

Snad nebude vadit, když tady přidám i tuto levnou záležitost. Pokud ano, není problém recept odstranit.

Hotového sulcu je cca 2,65 litu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Anna Kocikova Anna Kocikova

17. 2. 2021 17:37

RobertM: :yes:

RobertM

16. 2. 2021 22:01

My na sulc prostě obereme maso z vepřových kolen nebo hlavy nebo nožiček, dáme to do vývaru a necháme ztuhnout. Žádná želatina, žádná zelenina. A zmizí to maximálně do dvou dnů.

be.amenity be.amenity

26. 5. 2014 13:44

Anna Kocikova: Hihi :-D to znám... ale vždyť život (krom jiného:-8) je hlavně o dobrotách a o jídle samotném, co si budem povídat ;-):-8:-D

Anna Kocikova Anna Kocikova

26. 5. 2014 13:11

be.amenity:Martinko,můžeš to také udělat jen z 1/2hlavy.I na té polovině je dost masa na obrání.My jsme také jen dva,ale tady s tím nemáme problém,že by to dlouho leželo v lednici:-8Tato várka zmizela během týdne a 17.5.jsem musela dělat znova:-*A pak se člověk diví,že ne a ne zhubnout;-):-D

be.amenity be.amenity

26. 5. 2014 12:50

Anna Kocikova: :-O Oooo super, že to vydrží takto dlouho :yes::-) Poněvadž u nás ve dvou bychom takovéto množství během pár dní nespořádali :-) Tak jak bude mít náš řezník hlavu k mání, jdu do toho:-!:-D

Anna Kocikova Anna Kocikova

23. 5. 2014 18:09

be.amenity:Martinko,děkuji za zájem:-*
Pokud nemáš doma takovou"žravku"jako já:-Dtak sulc v lednici vydrží i 14dní:-)
Vidíš,všimla jsem si,že jsem neuvedla, kolik je toho sulcíku. Po zhotovení je ho zhruba cca 2,65litu.Vyšlo mě to na 2silikonové formy na srnčí hřbet a pár silikonových formiček na muffiny.
Ono se to nezdá,ale na té hlavě je vážně spoustu masa a vyjde to o moc levněji,než z kolene a jiných surovin:-)

be.amenity be.amenity

23. 5. 2014 16:19

Pěkný, jednoduchý recept jak na sulc :yes::-) Určitě brzy vyzkouším ;-)
Aničko, chtěla jsem se zeptat, cca jak dlouho takto připravený sulc vydrží v lednici:-?

Anna Kocikova Anna Kocikova

13. 5. 2014 15:36

rozmarynaH:Děkuji:-K
Marcelko,tak u nás je "Mikuláš"skoro každý měsíc:-))Manžel má sulc hrozně rád:-)Líčka na v.hlavě v obchodě jsou už hodně odřezaná:-SKdysi hlavu prodávali i s ušima,naše oblíbené křupky:-Dteď to všechno dávají pryč:-/

rozmarynaH rozmarynaH

13. 5. 2014 09:51

Sulc mám moc ráda:-p, dělávám ho nejraději v období od Mikuláše do Silvestra. Moc hezké foto. U nás se vždycky z hlavy vyřízla líčka a ta se dělala jako samostatný pokrm. :yes: +17

Anna Kocikova Anna Kocikova

12. 5. 2014 21:35

Děkuji všem:-K

jarka skrobakova

12. 5. 2014 20:47

:yes::yes: paráda :-K

1974andrea 1974andrea

12. 5. 2014 20:40

Taky jsem nedávno dělala, ale z kolena. Někdy zeleninu dávám, někdy ne, ale obojí je dobrota. I když já radši tláču;-):-p

ivulinka ivulinka

10. 5. 2014 21:20

Jen si sáhnout pře monitor...:yes::-p:-K

Ivina Ivina

10. 5. 2014 19:35

Nádherný a určitě moc dobrý.:yes::-K

Ivana Ch

10. 5. 2014 18:13

Sulc milujeme, sice ho dělám jinak, ale ten tvůj je nádhera, když ho udělám víc než ho sníme , tak klidně naleju do skleniček a zavařím ho. Takže teď jdu do sklepa a každýmu skleničku přinesu.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí sulc z kolene a nožek veprova hlava recepty vepřova hlava vepřový sulc domácí vepřový sulc veprova huspenina domácí sulc z vepřového masa vepřová hlava recept jak dlouho vydrží sulc domácí sulc z vepřového kolena vařená vepřová hlava vepřová hlava cena domácí sulc z hlavy recepty z vepřové hlavy cena vepřové hlavy vepřové hlavy sulc domácí huspenina pomazanka z vepřove hlavy recept vepřová hlava

Suroviny: hlava vepřová, pepř celý, cibule, česnek, směs zeleninová hradišťanka, ocet, želatina prášková, sůl

TopRecepty.cz

Sulc-huspenina z vepřové hlavy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zN7q