Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 231 kJ / 1 250 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 129,01 g |
| Tuky | 29,29 g |
| Vláknina | 29,93 g |
| Cholesterol | 1,86 g |
| Sodík | 864 mg |
| Sůl | 1,30 g |
| Sacharidy | 106,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Játra zbavíme největších a nejtužších blan a nakrájíme na kostky. Cibuli a mrkev nasekáme na drobno.
Krok 2: V pánvi rozpálíme kokosový olej a osmahneme na něm postupně mrkev, cibuli a česnek. Pak přihodíme kostky masa, kari koření a skořici a na prudkém ohni restujeme.
Krok 3: Nakonec přidáme mletou papriku a rozdrobené chilli papričky a podlijeme trochou vody. Přikryjeme pokličkou, necháme dusit a mezitím si nakrájíme papriku.
Krok 4: Zvolila jsem červenou pro její sladkou chuť – vám radím totéž, protože s jiným druhem jídlo rozhodně nebude tak krásně sladce pikantní :)
Krok 5: Papriku přidáme do hrnce asi po 20 minutách dušení masa a povaříme - musí být měkká a sladká, ale ne rozvařená a kašovitá. V mém případě to bylo 10 minut. A je hotovo :-)
Krok 6: K játrům se sice tradičně jí rýže, což nikomu neberu, ale osobně mám raději kombinaci maso + zelenina. Zdá se mi to takové šťavnatější, zkrátka ideální na léto :-)
Zveřejněno 1. 8. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí játra v pikantní omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nVo4
Moje poznámka
Hovězí játra v pikantní omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nVo4
Nejnovější recepty
Okoun nilský na česnekovém másle
Přidáno před 6 hodinami
Vajíčková pomazánka z Lučiny
Přidáno před 9 hodinami
Bramborové knedlíky s uzeným masem, cibulkou a sosíkem
Přidáno před 11 hodinami
Krkovice na zeleninovém lůžku
Přidáno před 11 hodinami
Rukolový salát s balkánským sýrem a jablkem
Přidáno před 12 hodinami
Salát se smažákem
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrníčková cuketová buchta
mendorf před 32 minutami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
TommyKoci před 56 minutami
Kanellbular - skořicové šneky
Dzollie před 2 hodinami
Hrníčkové vafle
Katerina03 před 3 hodinami
Zapečené brambory s hermelínem
Dasaja před 3 hodinami
Polévka z dýně hokkaido
Dasaja před 3 hodinami
Cuketová buchta
Ricmond před 3 hodinami
Křehký mřížkový koláč s jablky
Lipoo před 3 hodinami
Francouzská cibulačka
co.coze před 3 hodinami
Čertova omáčka s rýží
Kajkajak před 4 hodinami
Tématické fráze:
hovězí jatra,
recepty na hovězí játra,
omacka z hovezich jater,
hovězí játra omáčka,
hovezi jatra recepty,
recept na hovězí játra,
hovězí jatra recept,
recepty hovězí játra,
hovězí játra omáčka recept,
pokrmy z hovězích jater,
recept hovezi jatra,
omacka s hovezich jater,
recepty z hovězích jater,
jatra hovězi,
pikantní játra,
recept hovézí játra recept,
hovězí jatra maso recepty,
hovězí játra na zelenině,
omáčky z jater pikantní,
játra omáčka recept
Suroviny:
játra hovězí,
paprika čerstvá červená,
cibule,
mrkev,
česnek,
chilli paprika sušená,
skořice,
paprika sušená sladká,
koření kari,
olej kokosový
Komentáře (11)
http://clupmi.blog.cz
www.mala-italie.cz/food/eshop/21-1-Potraviny-na-vahu-piniove-or/0/5/338-Chili-papricky-cele-susene-1g
Nepokouším se rýpat. Fakt by mně u každého receptu zajímalo čemu autor říká chilli papričky. Ptám se ovšem obecně. Tento recept je jen záminka.