Cuketová omáčka z dužiny, bez zahuštění
Tato jednoduchá omáčka dokazuje, že i z cuketové dužiny lze připravit pokrm, který na talíři zazáří. I bez použití mouky a smetany je jemná a krémová. Nejlépe vynikne v klasické úpravě s vařenými vejci a bramborem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 589 kJ / 619 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,78 g |
| Tuky | 12,91 g |
| Vláknina | 51,60 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 58 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 96,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a osmahneme na rozehřátém oleji do zrůžovění.
Krok 2: Přidáme nakrájenou dužinu z cuket, zalijeme horkou vodou a rozdrobíme do ní bujón. Vaříme asi 10 minut.
Krok 3: Poté ponorným mixérem rozmixujeme. Pokud chceme, můžeme ještě přes husté síto propasírovat a podle potřeby naředit vodou na námi požadovanou hustotu.
Krok 4: Dochutíme solí, pepřem, přidáme utřený česnek, pažitku a necháme ještě 5 minut provařit.
Krok 5: Podáváme s vařeným bramborem a vejci. Hodí se i vařené nebo pečené maso a příloha podle chuti.
Zveřejněno 21. 8. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cuketová omáčka z dužiny, bez zahuštění
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Qq8M
Moje poznámka
Cuketová omáčka z dužiny, bez zahuštění
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Qq8M
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 4 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 7 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 8 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 9 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 48 minutami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 1 hodinou
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 1 hodinou
Banánky ze strojku
Vilik před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
Sirael před 2 hodinami
Konfitovaná hovězí líčka
JanSmola před 2 hodinami
Linecké smajlíky
Evculina84 před 2 hodinami
Liduščin vaječný koňak
Evculina84 před 3 hodinami
Kuře na paprice se smetanou
_martakrizk8_ před 4 hodinami
Pravý vepřový guláš
michaelatomastikova999 před 4 hodinami
Tématické fráze:
cuketová omáčka,
cuketová omáčka s koprem,
zahuštění omáček,
co s duzinou z cukety,
zahuštēní omáčky cuketou,
cuketa omáčka zelí,
polevka s cuketove duziny,
přílohové omacky,
krémová omáčka z cukety,
cuketova omacka ke spagetam,
kremová cuketová omáčká,
omáčka z cukety,
omáčky zahuštěné zeleninou,
suroviny k zahuštění,
jak zužitkovat nadúrodu dýně hokkaido,
cuketová émáčka s koprem,
omáčka zahuštěná zeleninou,
co s cuketovou dužinou,
zeleninova omacka z cuket a dyni,
omáčky z cuket
Suroviny:
cuketa,
cibule,
česnek,
pažitka,
voda,
bujón zeleninový,
olej,
máslo,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (15)
Já jsem přemýšlela,jak to srozumitelně popsat
Hell-promiň,Tvůj dotaz jsem přehlídla
Já jsem to dělala i se semínky.U cukety nejsou tak tvrdá.Když dělávám z dýně Hokkaido,tak po rozmixování ještě přepasíruji přes jemné síto.Semínka bývají hodně tuhá
Terezko,přidala jsem 2 poslední fotografie pro informaci
Ivulinko,ani nevíš,jakou chuť jsem na tu koprovku měla
Dani díky