Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klasický hospodský guláš (vídeňský)

Tradiční guláš z hovězí kližky a poctivé dávky cibule, který nepotřebuje zahustit moukou. Vyžaduje více času, ale odvděčí se plnou chutí a rozpadajícím se masem. S knedlíkem a pár kolečky syrové cibule patří mezi hospodskou klasiku.

Hodnocení receptu je 4,9 (414×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 100 min

130 min (30 min příprava + 100 min tepelná úprava)

10. 3. 2009 22:05

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 473 kJ / 1 308 kcal
Bílkoviny114,78 g
Tuky54,36 g
Vláknina41,12 g
Cholesterol 281 mg
Sodík 454 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy79,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Blade

6. 4. 2013 19:57

Gulášek je výborný :yes: Manžel se olizoval až za ušima ;-)

Vladimír Sobotka

1. 4. 2013 13:37

Ano, guláš nemá mít omáčku, ale šťávu. Mouku vynechávám, stačí maličko chlebové strouhánky. Zdůraznil bych fázi "zavření masa" - orestování na cibuli 15 minut, aby maso zůstalo šťavnaté. A podlévat méně a častěji dle potřeby, maso se má "přichytávat", ale ne připalovat, musíme to hlídat, promíchávat a dolévat málo, aby maso nebylo vařené. V současné době pozor na kvalitu masa, balíčkové v plastových krabicích v supermarketech (masové výrobky kdovíjak skladované, kdovíjakého původu, namnožené "vnucenou" vodou) se rádo rozvaří na kaši a chuť také chybí. Kostka masoxu na kilo masa neuškodí, zvýrazní chuť šťávy, když jí chceme víc. Kdyby šťáva zbyla, bleskem je z ní gulášová polévka s brambory na kostičky. 1 chilli nebo feferonku, když to není pro děti. Kmín vynechávám, "všechno přetluče".

zylvík

31. 3. 2013 19:10

www.top recepty.czja tam pridal trosku piva a je to luxus,vřele doporučuji:yes::-p

Jana

25. 3. 2013 10:01

Tak včera jsem dělala svůj první guláš a byla to bomba. Opravdu jednoduchý recept a skvěle popsaný postup, takže jsem to zvládla i já začátečnice :-p děkuji moc, hrnec zůstal vytřený do čista a to jsem dělala dvojnásobnou dávku :-8

Eliza Eliza

9. 3. 2013 09:19

postovka: Pokud není pozdě... Myslím, že pro osm lidí by mělo stačit zdvojnásobit uvedené množství.:-)

postovka

7. 3. 2013 12:50

Ahojky všem, chtěla jsem se zeptat. Zítra budu dělat tento guláš, už jsem ho dělala, takže vím , že je opravdu dobrý, ale dělala jsem ho jen pro mě a manžela, ale teď bych potřebovala vědět kolik čeho pro 8 strávníků. Bojím se, že toho udělám málo. Většinou když vařím, tak toho udělám míň, nějak se mi nedaří uhodnout množství pro více lidí. Prosím poraďte :)

honzis

6. 3. 2013 13:11

dnes jsem uvařil a pecka nebýt receptů doma bych si asi těžko uvařil děkuji ti .) ;-)

Mikey

2. 3. 2013 12:12

Tak akorát se chystám na tuhle ňamku, místo hovnězího jsem vzal plecko, hově u nás moc nejede :)

aaadobromila

20. 2. 2013 12:03

Tak Elizo, dnes jsem uvařila tenhle Tvůj jak říkáš "obyčejný guláš", ale je vynikající, opravdu jako ten hospodský, který mi právě pro jeho chuť vždy v hospodě jednou za století tak chutná. Fakt mam radost, že se mi povedl. Dělala jsem ho z kila kližky a protože pro více strávníků, zahustila jsem ho chlebovou strouhankou a fakt už jiný vařit nebudu !!! Máš boda a hlavně fakt mou radost jako odměnu :-8.

Lucka Jusic

13. 2. 2013 16:28

Tak jsem dnes pro meho Bosenskeho pritele se kterym momentalne ziji ve Finsku udelala tento gulasek.Prijela jsem za nim poprve a protoze si moc pral ceska jidla tak jsem uvazovala i o uvareni tohodle gulase. Ackoliv jsem mela obavy,ze se mi nepovede protoze gulas a zkusenost s hovezim jsem mela prakticky poprve,po uvareni to byly naprosto zbytecne obavy.Jeho synatorovi a priteli chutnal tak,ze na me nezbylo:-)) Moc dekuji a pridavam bod:yes: i ja zabodovala tak ,jak jsem chtela:-))Jen tak dal.Jeste jednou dekuji.:yes:;-)

Eliza Eliza

6. 2. 2013 01:12

Jani.xk: Jani, myslím, že nebude potřeba zahušťovat, ale jestli přece, tak bych přidala nastrouhanou nebo namletou chlebovou střídku přímo do omáčky a dobře rozvařila (můžeš i prošlehávat v místech, kde není maso (nebo ho odhrnout na stranu). Děkuji za komentář a všem, kteří uvařili, za nově přidané body.:-K

Jani.xk

6. 2. 2013 00:56

Omlouvám se za překlepy ale zlobí me klavesnice a píse si co chce tak omluv ty hrůzy snad to přečteš díky J.:-8

Jani.xk

6. 2. 2013 00:54

Tak guláš vypada opravdu exkluzivně určitě ho podle tebe uvádím jelikož ten co vaří nemá tu barvicku jako tvuj:-DJen dotaz prosím té jelikož manžel ma raději hustejsi tak kdy tam mám dat ten chléb a jestli ho mám nástrojů hrát přímo do kastrolu nebo do misky a mixovat s omáčkou nebo jen rozvařit? Moc ti děkuji za odpověd a dávám bodik pa Jana:yes:72!!!:-))

lucyliedlucy lucyliedlucy

5. 2. 2013 20:35

je výborný :yes::yes:

Eliza Eliza

10. 1. 2013 23:11

Špagetko a Chocoladko, díky za názor. Ovšem snad se nám i Lomacka vyjádří...;-)

1 14 15 16 17 18 23

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: guláš recept guláš hovězí guláš podle pohlreicha hověži gulaš hospodský hověží guláš hovězí gulaš recept vídeňský hovězí guláš hospodský guláš z vepřového masa recept gulas pravý hovězí guláš hospodský recept na guláš hospodský vepřový guláš hospodský hovězí guláš recept klasický hovězí guláš pravý hospodský vepřový guláš nejlepší pravý maďarský guláš hospodský vepřový guláš recept pravý hospodský hovězí guláš maďarský guláš hospodsky pravý český guláš

Suroviny: maso hovězí na guláš, cibule, sádlo, paprika sušená sladká, česnek, protlak rajčatový, pepř mletý, sůl, majoránka, voda, cibule

TopRecepty.cz

Klasický hospodský guláš (vídeňský)

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xkQz