Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 491 kJ / 1 551 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,50 g |
Tuky | 85,00 g |
Vláknina | 22,00 g |
Cholesterol | 70 mg |
Sodík | 1,66 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 162,10 g |
Postup přípravy
Přidat ocet, trochu vody, cukr, sůl a nechat zálivku přejít varem. Krok 2: Ve slupce vařené brambory oloupat a krájet podle rodinných zvyklostí do mísy.
Vrstvy brambor skrápět zálivkou. Opepřit, zlehka promíchat, dochutit octem, solí a uložit v teple.
Poznámka:
U nás mu říkáme Valašský.
Pro změnu možno mísu pohladit česnekem...
V naší famílii musí být na stole vedle majonézové klasiky ke Štědrovečernimu kaprovi.
Pokud jej hodláte podávat po studenu, vřele doporučuji místo špeku použít olej! ...ale to už je úúúplně jiná pohádka...
Mám jej rád i samotný, nebo třeba s tvrdým chlebem…
Zveřejněno 6. 9. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Teplý bramborový salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZDBg
Moje poznámka
Teplý bramborový salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZDBg
Nejnovější recepty
“Kung Pao” s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 7 hodinami
Rychlý Lotus cheesecake s lyofilizovanými jahodami
Přidáno před 8 hodinami
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno 14. 6. 2025 15:01
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno 14. 6. 2025 14:02
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno 14. 6. 2025 12:28
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 1 hodinou
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 2 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 3 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 5 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 5 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 6 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 6 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 6 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 7 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 7 hodinami
Tématické fráze:
teplý bramborový salát,
německý teplý bramborový salát,
přesolený bramborový salát,
teply bramborový salát recept,
teplý nemecký bramborový salát,
brambory cibule špek ocet,
bramborový salát recept,
bramborový salát za tepla,
bramborové saláty - recepty,
telý bramboroý salát,
recept teplý bramborový salát,
jak na přesolený špek,
bramborovy salat teply,
bramborovy salat,
saláty recepty,
do salatu bramboroveho lloupat bramb.za studena ci za tepla,
čtyři bramborové saláty,
strouhaný bramborový salát,
bramborovy salat klasika,
presoleny brambrovy salát
Suroviny:
brambory,
špek,
cibule,
ocet,
sůl,
cukr,
pepř
Komentáře (7)
Váš koment mi připomněl slib z 15. 12. 2017 21:04:59
***
Salát http://www.mojetenerife.cz/brambory-na-tenerifsky-... připravený z tenerifských brambor byla (jen s nepatrným přeháněním) eine kleine Katastrophe
1. 500g soli na 2 litry vody.
Roztok byl koncentrovaný až tak, že brambory se vznášely jako by si cucly Red bull
2. Vařil jsem skoro 3 hodiny... Horké brambory se takřka nedaly loupat
3. Po studenu se brambory loupaly asi 2,5 delší dobu
Takže ad. 1, 2, 3 - neekonomická příprava
4. Brambory se dobře krájely
5. Brambory měly pevnější strukturu (zlojovatěly)
6. Na můj vkus a naše zvyklosti byly brambory až nepříjemně tuhé a trvale si podržely ostré hrany.
7. Nad očekávání nebyly brambory nechutně slané, ale salát byl přesto přesolený
No, člověk prý má ochutnat všechno, že
Někdy s přidáním nakrájené okurky,nebo vajec
No uvidíme, zda mančaft pozná nějaký rozdíl