Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 211 kJ / 767 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 89,26 g |
Tuky | 25,97 g |
Vláknina | 11,10 g |
Cholesterol | 2,49 g |
Sodík | 3,68 g |
Sůl | 9,15 g |
Sacharidy | 40,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji si osmažíme nakrájenou cibuli a dáme na ní pokrájená játra, která necháme orestovat. Zalijeme vývarem (nebo vodou) a dusíme, v polovině dušení přidáme nakrájené rajče, papriku, nasekanou bazalku, podravku, pepř a osolíme pokud je třeba (podravka i vývar jsou slané dost).
Krok 2: Po změknutí jater a zeleniny dáme česnek, mateřídoušku (majoránku) a nakonec kysanou smetanu kterou promícháme a povaříme.
Zveřejněno 19. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Drůbeží játra na mateřídoušce a bazalce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mwRn
Moje poznámka
Drůbeží játra na mateřídoušce a bazalce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mwRn
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 4 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 5 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 13 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 15 minutami
Špenátová polévka
brtna před 1 hodinou
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 2 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 2 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 3 hodinami
Kulajda z cukety
Romana20 před 3 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 4 hodinami
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 5 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 6 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 6 hodinami
Tématické fráze:
drůbeží játra recepty,
játra recepty,
drůbeží játra,
játra,
bazalka recepty,
mateřídouška recepty,
dušená drůbeží játra,
drubezi pokrmy,
kuřecí játra na bazalce,
recepty kureci jatra,
kuřecí játra na smetaně,
kuracie jatra,
kuřecí játra s bazalkou,
recepty mateřídouška,
drubezi jatra s bazalkou,
drůběží játra recept,
recept bazalka,
játra drůbeží,
mateřídouška recept,
drůbeží játra dušená
Suroviny:
játra drůbeží,
cibule,
paprika čerstvá červená,
rajče,
bazalka čerstvá,
česnek,
mateřídouška,
smetana kysaná,
vývar drůbeží,
podravka,
olej olivový,
petrželka,
pepř,
sůl
Komentáře (7)
Ale ty to máš určitě zrovna tak jak vidím a kdyby jsi řekla :já vařím doma a pak v podniku do večera a ještě si to užívám, to by taky málo kdo pochopil a ťukali by si do čela