Domácí prejt
Dříve byl prejt výhradně zabíjačkovou záležitostí, dnes jsou ale všechny potřebné přísady běžně dostupné, takže si ho můžete připravit kdykoli na něj dostanete chuť. Není nutné ho plnit do střívek, stačí dozlatava upéct rozprostřený na plechu a všichni si pochutnají.
Postup přípravy
Krok 1: V malém množství vody dáme vařit veškeré maso, krom jater.
Krok 2: Když je maso měkké, tak ho vyjmeme a necháme trochu zchladnout.
Krok 3: Pečivo natrháme na kusy a zalijeme ho částí vývaru, ve kterém se vařilo maso (tak jako na karbanátky).
Krok 4: Přidáme koření, semleté maso a semletá syrová játra. Osolíme a ochutnáme.
Krok 5: Vymažeme sádlem silně pekáč, nebo vyšší plech a naklademe vrstvu prejtu.
Krok 6: Vršek urovnáme namočenou rukou a ještě poklademe sádlem.
Krok 7: Dáme péci, aby byla kůrčička. Je třeba vědět, že vše, krom jater, je vařené, tak nepotřebuje prejt moc dlouho péci.
Krok 8: Když je třeba, trochu potřeme polévkou v průběhu pečení. Podáváme s brambory - u nás s kočičákem.
Zveřejněno 20. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí prejt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oYRL
Moje poznámka
Domácí prejt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oYRL
Nejnovější recepty
Tatarák z červené řepy s estragonovou majonézou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 3 hodinami
Likér z Ledových kaštanů
Přidáno před 16 hodinami
Medové dortíčky
Přidáno před 17 hodinami
Čokoládové truffle
Přidáno před 18 hodinami
Bábovka à la marcipánová štóla
Přidáno před 19 hodinami
Zasněžené hvězdičky
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapustičky s mandlemi a krustou z parmazánu
jirka1943 před 10 minutami
Tvarohová štola
brtna před 36 minutami
Anglické palačinky
Jonáš před 56 minutami
Americké lívance se skořicovým sirupem
káťa před 3 hodinami
Křenová pomazánka se šunkou
janatka před 3 hodinami
Lívance se skořicí
káťa před 4 hodinami
Fazolová polévka rychlá
Evik.ka před 4 hodinami
Kapusta zapečená s uzeným a bulgurem
Topmoni před 5 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
[email protected] před 11 hodinami
Mandlové rohlíčky podle Sandtnerky
Milfu před 13 hodinami
Tématické fráze:
prejt recept,
prejt,
vepřový prejt,
výroba prejtu,
recept na prejt,
jitrnicový prejt,
jak udělat prejt,
pečený vepřový prejt,
jelitovy prejt recept,
buchta do prejtu,
pečený prejt,
jak se dělá prejt,
recept prejt,
vyroba domaciho prejtu,
domaci jitrnice,
jitrnicový prejt recept,
pečení prejtu,
domácí jitrnice recept,
jak upect prejt,
jelitový prejt
Suroviny:
bůček vepřový,
hlava vepřová,
koleno vepřové,
plíce vepřové,
játra,
koření nové koření mleté,
sůl,
pepř mletý,
tymián,
ořech muškátový,
majoránka,
česnek,
houska,
rohlík,
sádlo
Komentáře (29)
Rozdíl mezi prejtem z doma upečené buchty a prejtem s kupovaným pečivem je naprosto zásadní. Kdo nezkusil, neuvěří.
hřích je dávat do těchto výrobku kupovanou žemlovku,housku a pod.
Ale na to přijdete opakováním. Moc se nedá zkazit. Přeju úspěch.
Děkují za odpověď.
www.reznictvi.com/domaci-prejt