Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 469 kJ / 2 741 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 92,86 g |
| Tuky | 55,37 g |
| Vláknina | 30,70 g |
| Cholesterol | 316 mg |
| Sodík | 336 mg |
| Sůl | 0,71 g |
| Sacharidy | 455,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uděláme si kvásek - trochu vlažného mléka, rozdrobené droždí, 1 lžička mouky a špetku cukru.
Krok 2: Brambory jemně nastrouháme, slijeme vodu, přidáme vejce, mouku, zbylé mléko, sádlo se škvarky, nebo jen škvarky, na proužky nařezanou cibuli, smícháme, přidáme kvásek a zlehka ještě promícháme.
Krok 3: Nakonec dáme rozetřený česnek, pepř, majoránku, přikryjeme utěrkou a dáme kynout na 20 minut.
Krok 4: Poté vlijeme na pekáč, který vymažeme sádlem, zase přikryjeme a opět 20 minut necháme kynout.
Krok 5: Dáme do trouby a po 20-ti minutách potřeme vošouch rozpuštěným sádlem a pečeme ještě 30 minut, dokud vošouch nezezlátne.
Zveřejněno 23. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vošouch
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q115
Moje poznámka
Vošouch
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q115
Nejnovější recepty
Extra pistáciový Paris-Brest podle Heleny Fléglové
Přidáno před 8 hodinami
Bezlepkové rohlíčky
Přidáno před 11 hodinami
Krkovice na černém pivu se zeleninou a nivovou přikrývkou
Přidáno před 11 hodinami
Éclair Tiramisu podle Heleny Fléglové
Přidáno před 12 hodinami
Vánoční vídeňské dortíčky
Přidáno před 21 hodinami
Čokoládová kolečka s mandlemi
Přidáno 27. 11. 2025 16:00:02
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelný salát s pomerančem
Limek před 1 hodinou
Borůvkový koláč s tvarohem
Rennna před 1 hodinou
Dýňový koláč
[email protected] před 3 hodinami
„Žitné“ rohlíky s omládkem
magdalenka před 3 hodinami
Domácí houskový knedlík
Maestra před 4 hodinami
Štrúdlíci ze zakysané smetany
lecho před 5 hodinami
Čokoládové slzičky
malaneta před 6 hodinami
Květákový mozeček s bramborami z jedné pánve
Filomenka před 7 hodinami
Valašské frgály
Radimjumbo před 7 hodinami
Tématické fráze:
kynutá cmunda,
kynutá cmunda na plech,
cmunda na plech,
kynuta cmunda v troube,
kynutá cmunda na plechu,
bramborák na plech,
litá cmunda,
cmunda kynutá,
báč recept,
plzenský bác recept,
cmunda recept,
bramborák na plechu,
plzenský vošouch,
bramborový báč,
cmunda na pekáči,
plzeňský báč,
bramborák v pekáči,
recept na báč,
cmunda na pekáč,
lity bramborak
Suroviny:
mouka hladká,
brambory,
mléko,
vejce,
sádlo,
cibule,
česnek,
cukr,
sádlo,
škvarky se sádlem,
majoránka,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (11)
Vždy jsem měl za to, že jinde je to prostě "cmunda"
Jani R., taky se tomu říká kynutá cmunda(jak říká HankaPu)-ono to má tolik názvů....
Elizo, uzený a kyselé zelí, to nemá chybu, ale já to dělala k večeři, tak jenom s tím zelím a skoro bychom ten pekáček sež..., manžel to jedl i k snídani