Chana masala (cizrna po indicku)
Indická kuchyně je plná rozličných chutí a také vůní. Pod názvem chana masala se ukrývá cizrna po indicku, kterou můžeme podávat s chlebovými plackami, nebo rýží. Cizrna má navíc spoustu benefitů pro naše zdraví.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 585 kJ / 2 052 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 105,74 g |
| Tuky | 66,14 g |
| Vláknina | 184,46 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 85 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 168,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Rajčata pokrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Zázvor nastrouháme najemno.
Krok 2: V hlubší pánvi rozehřejeme olej a necháme na něm asi 30 sekund rozvonět římský kmín a hořčičné semínko.
Krok 3: Poté přidáme chilli papričku a kari lístky a mícháme dalších asi 15 sekund. Přidáme cibuli a za stálého míchání ji necháme zezlátnout. Poté přidáme česnek a zázvor a ještě minutu restujeme.
Krok 4: Přisypeme rajčata a za stálého míchání restujeme, až jsou rajčata zcela měkká a rozvařená téměř na kaši. Zasypeme koriandrem, kurkumou a směsí chana masala (nebo přidáme zbývající koření).
Krok 5: Přisypeme uvařenou cizrnu, osolíme a přilijeme tolik vody, aby vznikla hustší omáčka. Osolíme podle chuti a 10 minut na malém plameni povaříme, aby se propojily chutě.
Krok 6: Kdo má rád husté omáčky, může část odebrat, rozmixovat a vmíchat do zbývající směsi.
Podáváme s rýží nebo chlebovými plackami.
Podáváme s rýží nebo chlebovými plackami.
Zveřejněno 20. 7. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chana masala (cizrna po indicku)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lPPg
Moje poznámka
Chana masala (cizrna po indicku)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lPPg
Nejnovější recepty
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno před 11 hodinami
Ragú z kachních žaludků se slaninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 11 hodinami
Vánoční košíčky
Přidáno před 12 hodinami
Ihned vláčné kokosky
Přidáno před 14 hodinami
Domácí čokoláda
Přidáno před 15 hodinami
Křehké krajkové rohlíčky podle Kamily Nývltové
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Karlovarský knedlík
HavranPB před 3 hodinami
Vepřové kousky ve smetanovo-hořčičné omáčce
BinaSa před 3 hodinami
Pečená rolka ze slaniny, sýra a mletého masa
PavlaJ před 6 hodinami
Smažený sýr bez smažení
Tonja před 6 hodinami
Pudinkový likér
Merylas před 6 hodinami
Mandlové rohlíčky (výborné)
shabby před 7 hodinami
Segedínský guláš
LucieDos před 7 hodinami
Houbový guláš s klobásou
Sahula před 8 hodinami
Naložená vepřová kotleta
simonadoly před 8 hodinami
Barevná kuřecí čína
lenka.s.r před 9 hodinami
Tématické fráze:
cizrna po indicku,
cizrna recepty,
recepty z cizrny,
indická cizrna,
chana cizrna,
cizrna na indický způsob,
cizrna na indický způsob,
hrách po indicku,
indicka chana,
hovězí chana,
cizrna indický recept,
cizrna garam masala,
garam masala cizrna,
recepty s cizrnou,
cizrna na indicky,
cizrna po indicku recepty,
cizrna indické recepty,
chana,
chana masala s rýží,
chala masala recept
Suroviny:
olej,
římský kmín mletý,
semínka hořčičná černá,
chilli paprika čerstvá,
listy kari čerstvé,
cibule,
česnek,
zázvor čerstvý,
rajče,
koření chilli,
pepř,
kurkuma,
koriandr sušený,
koření,
sůl,
cizrna
Komentáře (2)