 
		
Marocký tažín s masovými kuličkami
Marocký tažín s masovými kuličkami je exotické a voňavé jídlo, které vás přenese do srdce severní Afriky. Kombinuje jemně kořeněné masové kuličky s lahodnou omáčkou plnou rajčat, bylinek a aromatického koření.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 325 kJ / 1 273 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 74,75 g | 
| Tuky | 57,24 g | 
| Vláknina | 34,87 g | 
| Cholesterol | 1,11 g | 
| Sodík | 576 mg | 
| Sůl | 0,99 g | 
| Sacharidy | 101,64 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Kernoto nebo bulgur uvaříme do měkka dle návodu na obalu.
	Krok 2: Do misky dáme mleté maso, přidáme kernoto, 1 cibuli a 2 stroužky česneku nasekané najemno a polovinu veškerého mletého koření, sůl a pepř dle chuti. Přidáme jemně sekanou mátu. Zpracujeme do těsta, ze kterého vlhkýma rukama vypracujeme menší kuličky.
	Krok 3: Rozpálíme větší pánev nebo těžký hrnec a kuličky v ní na troše oleje opečeme, tak aby držely tvar. Opečené kuličky vyjmeme z pánve.
	Krok 4: Veškerou zeleninu včetně rajčat nakrájíme na větší kousky. Nemusíme si dělat těžkou hlavu s pravidelností. Na výpeku z kuliček opečeme nejdříve cibuli, česnek nakrájený na plátky, lilek, cuketu a papriku. Nakonec přidáme sekaná rajčata. Do zeleninové směsi přidáme celou skořici a badyán a necháme dusit do měkka.
	Krok 5: Zhruba po 10 minutách přidáme opečené masové kuličky a přimícháme rybíz. Vše necháme ještě chvíli dusit, eventuálně dosolíme dle chuti.
	Krok 6: Do hotového tažínu zamícháme 2/3 nahrubo nasekaného koriandru a uděláme do něj lžící 4 důlky, do kterých vyklepneme celé vejce. Pod pokličkou necháme vejce cca 4 minuty srazit tak, aby žloutek zůstal stále mírně tekutý.
	Krok 7: Hotové jídlo podáváme s pečivem a sypané čerstvým koriandrem.
Zveřejněno 5. 8. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Marocký tažín s masovými kuličkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4J06
Moje poznámka
					 
				
Marocký tažín s masovými kuličkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4J06
Náhodný recept
Nejnovější recepty
	
			 
	
Cizrna s cuketou a rajčaty na cibuli
Přidáno před 52 minutami
	
			 
	
Máslovo-ořechová bábovka
Přidáno před 10 hodinami
	
			 
	
Ostrá masová směs s rýží
Přidáno před 16 hodinami
	
			 
	
Palačinky s dušenými jablky
Přidáno před 17 hodinami
	
			 
	
Brokolicové karbanátky
Přidáno před 21 hodinami
	
			 
	
Bramborová kaše s mrkví
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
Jablkovo-ořechová bábovka
Noumik před 40 minutami
	
			 
	
Flíčky se zelím a uzeným bůčkem
Carlosss40 před 2 hodinami
	
			 
	
	
Vepřová kýta po uhersku
Vosats před 2 hodinami
	
			 
	
Topinka s ostrou játrovou směsí
Sahula před 11 hodinami
	
			 
	
	
	
			 
	
Krémové smetanové rizoto s hlívou ústřičnou
dandelion.z před 13 hodinami
	
			 
	
Makovec IV.
Jandulka18 před 13 hodinami
	
			 
	
Marinovaná krkovice s pečenými brambory a česnekem
Trol60 před 13 hodinami
	
			 
	
Rychlé, lehké a levné palačinky
Merylas před 14 hodinami
	
			 
	
	
Pomazánka z nivy
Kajkajak před 15 hodinami
						Tématické fráze:
						
							tážin, 
						
						
							tažín recept, 
						
						
							tažin recepty, 
						
						
							marocký tajin, 
						
						
							recept na tažin, 
						
						
							tadžin, 
						
						
							recept tadžin, 
						
						
							marocky tadžin, 
						
						
							recept tažín, 
						
						
							hovězí tažin, 
						
						
							zeleninový tažin, 
						
						
							recepty na marocký tajine, 
						
						
							recepty tažín, 
						
						
							tajin recept, 
						
						
							recept na tajin, 
						
						
							recept marocký tajin, 
						
						
							kefta tajin, 
						
						
							recepty na tazin, 
						
						
							příprava směsi na tazin, 
						
						
							koření na tadžin
						
					
						Suroviny:
						
							maso mleté, 
						
						
							máta čerstvá, 
						
						
							cibule, 
						
						
							česnek, 
						
						
							rajče, 
						
						
							lilek, 
						
						
							cuketa, 
						
						
							paprika čerstvá žlutá, 
						
						
							rybíz, 
						
						
							vejce, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							koriandr sušený, 
						
						
							skořice, 
						
						
							římský kmín mletý, 
						
						
							kůra skořice, 
						
						
							badyán, 
						
						
							olej, 
						
						
							koriandr čerstvý
						
					
 
	 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
	 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentáře (3)
sarkap: