Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marocký tažín s masovými kuličkami

Marocký tažín s masovými kuličkami je exotické a voňavé jídlo, které vás přenese do srdce severní Afriky. Kombinuje jemně kořeněné masové kuličky s lahodnou omáčkou plnou rajčat, bylinek a aromatického koření.

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Simply Food Simply Food

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 70 min

90 min (20 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 325 kJ /
1 273 kcal
Bílkoviny74,75 g
Tuky57,24 g
Vláknina34,87 g
Cholesterol 1,11 g
Sodík 576 mg
Sůl0,99 g
Sacharidy101,64 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kernoto nebo bulgur uvaříme do měkka dle návodu na obalu. Krok 2: Do misky dáme mleté maso, přidáme kernoto, 1 cibuli a 2 stroužky česneku nasekané najemno a polovinu veškerého mletého koření, sůl a pepř dle chuti. Přidáme jemně sekanou mátu. Zpracujeme do těsta, ze kterého vlhkýma rukama vypracujeme menší kuličky. Krok 3: Rozpálíme větší pánev nebo těžký hrnec a kuličky v ní na troše oleje opečeme, tak aby držely tvar. Opečené kuličky vyjmeme z pánve. Krok 4: Veškerou zeleninu včetně rajčat nakrájíme na větší kousky. Nemusíme si dělat těžkou hlavu s pravidelností. Na výpeku z kuliček opečeme nejdříve cibuli, česnek nakrájený na plátky, lilek, cuketu a papriku. Nakonec přidáme sekaná rajčata. Do zeleninové směsi přidáme celou skořici a badyán a necháme dusit do měkka. Krok 5: Zhruba po 10 minutách přidáme opečené masové kuličky a přimícháme rybíz. Vše necháme ještě chvíli dusit, eventuálně dosolíme dle chuti. Krok 6: Do hotového tažínu zamícháme 2/3 nahrubo nasekaného koriandru a uděláme do něj lžící 4 důlky, do kterých vyklepneme celé vejce. Pod pokličkou necháme vejce cca 4 minuty srazit tak, aby žloutek zůstal stále mírně tekutý. Krok 7: Hotové jídlo podáváme s pečivem a sypané čerstvým koriandrem.

TIP: Kmín kořenný, černý a římský - jaký je mezi nimi rozdíl

Zveřejněno 5. 8. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marocký tažín s masovými kuličkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4J06

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marocký tažín s masovými kuličkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4J06

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Tak tento recept vypadá moc dobře, mám ráda tato silně kořeněná jídla, určitě vyzkouším a dávám bodíka :o)

Antonín Zelinka 24. 5. 2016 23:30
sarkap: Proboha, tajin (tažín) je něco úplně jiného - žádný bulgur (to v Maroku neznají), žádné smažení, vše se dusí spolu ve speciální nádobě (zvané tajin), žádná vejce nakonec, jí se většinou s chlebovou plackou (vyloučen není ani kuskus). Existuje mnoho variant podle kombinací surovin, ale vždy se vše dusí (a nemíchá). Je to opravdová lahůdka, doporučuji ochutnat přímo v Maroku.


sarkap:

Tématické fráze:
tážin, tažín recept, tažin recepty, marocký tajin, recept na tažin, tadžin, recept tadžin, marocky tadžin, recept tažín, hovězí tažin, zeleninový tažin, recepty na marocký tajine, recepty tažín, tajin recept, recept na tajin, recept marocký tajin, kefta tajin, recepty na tazin, příprava směsi na tazin, koření na tadžin

Suroviny:
maso mleté, máta čerstvá, cibule, česnek, rajče, lilek, cuketa, paprika čerstvá žlutá, rybíz, vejce, sůl, pepř mletý, koriandr sušený, skořice, římský kmín mletý, kůra skořice, badyán, olej, koriandr čerstvý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu