Jarní salát (KoproTofu Upgraded)
Tento veganský salát spojuje křupavou zeleninu, jemně ochucené tofu a aromatický kopr. Je plný vitamínů a minerálů, skvělý pro zdravý jídelníček a překvapivě chutný. Ideální volba pro lehký oběd nebo večeři.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 000 kJ / 1 434 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 82,48 g |
Tuky | 86,89 g |
Vláknina | 39,08 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2,13 g |
Sůl | 4,88 g |
Sacharidy | 62,19 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechnu zeleninu i bylinky pečlivě omyjeme.
Krok 2: Ředkvičky, celer, cibuli, jarní cibulku a okurky nakrájíme na malé kostičky.
Krok 3: Kopr otrháme ze stonků a společně s pažitkou ho nasekáme nožem.
Krok 4: Tofu vyjmeme z obalu, opláchneme a osušíme. Pokud máme čas, můžeme ho chvíli zabalit do utěrky a zatížit, abychom z něj odstranili přebytečnou vodu. Poté ho rukama rozdrobíme do větší mísy.
Krok 5: Přidáme zeleninu, bylinky, kapary, sojanézu, hořčici a kari koření. Dle chuti i trochu pálivé omáčky.
Krok 6: Postupně přidáváme citronovou šťávu, sůl a pepř, dokud nedosáhneme požadované chuti.
Krok 7: Podáváme s dobrým (opečeným) pečivem, například žitným chlebem s dýňovými semínky. V lednici salát vydrží tři až čtyři dny.
Zveřejněno 12. 9. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jarní salát (KoproTofu Upgraded)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7kvQ
Moje poznámka
Jarní salát (KoproTofu Upgraded)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7kvQ
Nejnovější recepty
Gravlax vejce
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 21 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:21
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno 1. 5. 2025 04:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čočka na kyselo
el.mencl před 8 minutami
Bramboračka se smetanou a sušenými houbami na maďarský způsob
Kamkara před 9 minutami
Čokoládovo-banánové muffiny
Vitek2015 před 2 hodinami
Kedlubnový salát s vejci a medvědím česnekem
Krista56 před 2 hodinami
Domácí větrníky
Nanina před 10 hodinami
Litý perník
Lenka Sedlackova před 12 hodinami
Pomazánka z červené řepy s křenem
monyss před 12 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
káťa před 12 hodinami
Hokaido pomazánka s Cottage sýrem
gabrus před 12 hodinami
Rajská omáčka
Nikki1 před 13 hodinami
Suroviny:
tofu natural,
celer řapíkatý,
ředkvičky,
cibule červená,
cibulka jarní,
okurky sterilované,
kapary,
kopr čerstvý,
pažitka,
sojanéza,
hořčice,
omáčka pálivá,
koření kari,
citron,
sůl černá,
pepř mletý
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.