Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pravá Jihočeská bramborajda

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

6. 4. 2009 13:12

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 222 kJ / 292 kcal
Bílkoviny9,74 g
Tuky1,44 g
Vláknina21,59 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 229 mg
Sůl0,46 g
Sacharidy51,58 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Do polévky můžeme přidat sezónní zeleninu, dobrá je kedlubna,brokolda ap.,mohou být i čerstvé houby, ale tradičnější jsou sušené, zrovna tak jako třeba do kulajdy. U nás nejlepší bramborová polévka a že je jich plno!

Špagetka a jiní si mohou do polévky dát libeček....

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Anna Kocikova Anna Kocikova

18. 6. 2010 20:12

Bibinko:-Kzítra dělám;-)a tobě dnes posílám bodík:-D+1:yes:

savlinka savlinka

18. 6. 2010 20:10

JANI,,,,:yes::yes::yes::yes:slintám tady jak berrnardýn..jak já jí miluju..dělám jí skoro stejně

lucinka

8. 2. 2010 11:22

Ahojky jsem z moravy a rozhodla jsem se udelat tu vasi pravou Jihoceskou....verim ze i mym detem bude chutnat

Paprika Paprika

7. 4. 2009 20:46

Tak jsem včera vařila. Vynechala jsem houby (to už asi u mně nikoho nepřekvapím) a přidala jsem hrst krup, hrst lámané pohanky a hrst jáhel. Polévka se pak nemusí zahušťovat jíškou a z pohanky se do ní vylouhuje RUTIN - látka moc důležitá pro naše cévy (kdo má křečové žíly nebo hemoroidy tak ví o čem mluvím). Dávám bodík ;-)

Marta Marta

7. 4. 2009 15:17

Bibinko, tak na téhle bramboračce jsem vyrostla a úspěšně s ní pokračuju :-p::yes::yes:, občas přidávám kroupy a někdy slavnostně do ní přidám kousíček nakrájeného uzeného. Posílám další jihočeský bodík ;-):yes:

HankaPu HankaPu

7. 4. 2009 10:58

Bibi, to je přesně ona, ta naše pravá jihočeská, tu máme nejradši:yes::no::no: zasloužila by si víc těch bodíků, ale můžu jenom jeden:-p

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

7. 4. 2009 07:43

To teda čučím. Pravá jihočeská invaze. To je super.Zdravím VÁS všechny dzungilu, babinku,zkrátka všechny jihočešky a jihočechy, ale samozřejmě že mám rád i ostatní z těchto stránek, ale to víte rodina je rodina a krajánci jsou krajánci. Buďte moc zdrávi a ať vám chutná, OSTATNÍ JE PUTNA.Váš Václav.;-)

spagetka spagetka

6. 4. 2009 23:32

Bibinko - já se tomu receptu vyhýbala už od odpoledne, no a vidíš - stejně mě dostal :-D:-D Jendo - takhle to popisovat a takhle pozdě???? To je přímo mučení :-p:-p:-D:-D - Bibinko, to víš že libeček tam jde,ale jinak :yes::yes::yes::yes: - a už jdu spát - tady na těch stránkách by se Pavlov vyřádil při výzkumu reflexů, kdyby ty možnosti měl a ani by nepotřeboval pejsky :-D:-D ;-):-p:yes:

Jenda1 Jenda1

6. 4. 2009 23:03

Jaňulko, já jsem dělával "dolnobečvjansku" bramboračku, nedával jsem do ní mletou papriku a zasmažku (jíšku) jsem dělal na domácím špeku s polohrubou moukou. Mylím si, že u bramboračky je důležité koření kmín, česnek, majoránka a ovoní ji sušené houby.:-p;-) A abych nezapomněl, do vývaru jsem vkládal svazek libečku.:-!:-!:-!:-p;-) Posílám bodík! :yes::yes::yes:

Hella Hella (moderátorka)

6. 4. 2009 20:51

Nejsem z jihu, jsem ze severu, ale tuhle bramboračku dělám úplně stejně, jen nedávám tu papriku. Houby si předem namočím do studené vody a vařím všechno dohromady.

Bibinka Bibinka

6. 4. 2009 18:57

magdalenko, děkuji za postřeh, už je opraveno.;-):-)

magdalenka magdalenka

6. 4. 2009 18:52

Z postupu Ti vypadli huby, aj keď je jasné, že sa varia v tom prvom hrnci...:-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

6. 4. 2009 15:46

Bibi, super!:yes:

dzungila

6. 4. 2009 15:21

Bibinko, jsem taky z jihu a touhle polívečkou mě krmila od mala babička, takže jí taky důvěrně znám...:-p:-p:-p Koukám na sušený houby, co tu mám ve sklenici a myslím, že zítřejší polévka je jasná.:-)) Bodík na cestě!:yes:

Bibinka Bibinka

6. 4. 2009 14:45

Vašku,směju se jak blázen a něco ti pošeptám-já zase tu hotovou jíšku jím lžičkou, strašně mi chutná a tak jí vždy udělám raději víc, protože se znám a jednou jsem si pěkně popálila jazyk, jak už jsem to cpala do té pusy vařící, to jsem se poučila.:-D;-):-))

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jihoceska bramboracka pravá česká bramboračka recept pravá bramborová polévka pravá bramboračka jihočeská cmunda jihočeská cmunda prava jihočeská bramboracka jihočeská bramborová polévka jihoceska bramboracka recept prava bamborova polevka prava bamborova polevka jioceska bramboračka recept jihočeské mám ráda recepty pravá bramborová polévka recept prava bramboracka recept pravá česnečka recept ceska bramboracka recept jihočeská bramboračka prava jihočeska bramborova polevka jihočeské recepty

Suroviny: brambory, celer, mrkev, houby sušené, česnek, cibule, paprika sušená sladká, květák, sádlo, mouka hladká, majoránka, kmín celý, petrželka, libeček, pepř, sůl, vegeta

TopRecepty.cz

Pravá Jihočeská bramborajda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r09p