Točený dort s marcipánovou šlehačkou
Tento recept je pro ty, kdo nemají času nazbyt nebo jednoduše nemají shůry danou trpělivost nebo nadání na piplání se a zdobení s dortem. Velmi jednoduchý a nenáročný dortík se bude líbit i dětem. Po rozříznutí je pruhovaný jako zebra!
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 444 kJ / 1 540 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 47,04 g |
Tuky | 43,48 g |
Vláknina | 14,90 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 359 mg |
Sůl | 0,95 g |
Sacharidy | 232,70 g |
Postup přípravy
Žloutky našleháme s oběma cukry do pěny, přidáme ostatní a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Krok 2: Těsto rozetřeme na pečicí papír a v předehřáté troubě na 180-200 °C pečeme asi 8 minut, až se těsto na dotek prstu nelepí. Upečený korpus překlopíme na jiný plech a stáhneme z těsta papír. Krok 3: Vychladlý plát těsta si změříme a po délce rozřízneme na 4 stejně široké pruhy (cca 7 cm). Krok 4: Šlehačku vyšleháme dotuha společně se ztužovačem a pak do ní lehce vmícháme nahrubo nastrouhaný marcipán. Krok 5: Pruhy těsta pomažeme šlehačkou po celé délce i šířce. Krok 6: První pruh opatrně stočíme do roličky a postupně navíjíme a napojujeme další pruhy. Pak postavíme na podnos a ozdobíme.
Zveřejněno 7. 4. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Točený dort s marcipánovou šlehačkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JZQJ
Moje poznámka
Točený dort s marcipánovou šlehačkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JZQJ
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 6 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 12 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 13 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 16 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 17 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 3 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 3 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 3 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 3 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 3 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 3 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 4 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 4 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 5 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 5 hodinami
Tématické fráze:
brněnský dort,
jak ozdobit dort,
piškotové těsto na dort,
recept na brněnský dort,
šlehačkový dort recept,
brnensky dort video,
brněnský dort recept,
marcipánové ozdoby na dort,
brněnský dort postup,
jak jednoduše ozdobit dort,
jak ozdobit dort marcipánem,
puntíkatý dort,
zdobení šlehačkou,
zdobení dortů marcipánem,
potahování dortu marcipánem,
metrovy dort,
jak pracovat s marcipánovou hmotou,
marcipánová poleva,
šlehačkový dort s marcipánem,
dort malinový s marcipánem recept
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
kakao,
mouka polohrubá,
moučka škrobová,
prášek do pečiva,
smetana ke šlehání,
ztužovač šlehačky,
marcipán
Komentáře (42)
www.eshop-lilie.cz/detail.php?zbozi=2059210 kolečka mají
A ještě něco pro neregistrovanou zoufalku. Pokud se mi někdy zdá při přidávání mouky směs už hodně moc hustá, tak přidám trošku sněhu, při nejnižších obrátkách zašlehám, přidám zbytek mouky a zbytek sněhu se už snažím jen lehce vmíchat.
zklamání z neúspěchu mě už přešlo, dneska jdu zrovna zkoušet něco nového od masa...tak doufám, že se povede...a všem ostatním přeji také dobrou chuť.
tvůj recept jsem chtěla vyzkoušet pro dceru k narozeninám a byla jsem velmi zklamaná. Těsto bylo tuhé a nešlo do něj zamíchat bílky. Řekla jsem si, že jsem asi dala moc kakaa a zkusila vše udělat znovu a výsledek opět špatný...přijde mi divný poměr surovin. Po dvou upečených asi 0,5 cm tvrdých plackách jsem se vrátila ke svému starému osvědčenému receptu a rozhodnutí, nezkoušet nové recepty podle líbivých fotek.