Točený dort s marcipánovou šlehačkou
Tento recept je pro ty, kdo nemají času nazbyt nebo jednoduše nemají shůry danou trpělivost nebo nadání na piplání se a zdobení s dortem. Velmi jednoduchý a nenáročný dortík se bude líbit i dětem. Po rozříznutí je pruhovaný jako zebra!
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 444 kJ / 1 540 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 47,04 g | 
| Tuky | 43,48 g | 
| Vláknina | 14,90 g | 
| Cholesterol | 777 mg | 
| Sodík | 359 mg | 
| Sůl | 0,95 g | 
| Sacharidy | 232,70 g | 
Postup přípravy
Žloutky našleháme s oběma cukry do pěny, přidáme ostatní a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Krok 2: Těsto rozetřeme na pečicí papír a v předehřáté troubě na 180-200 °C pečeme asi 8 minut, až se těsto na dotek prstu nelepí. Upečený korpus překlopíme na jiný plech a stáhneme z těsta papír. Krok 3: Vychladlý plát těsta si změříme a po délce rozřízneme na 4 stejně široké pruhy (cca 7 cm). Krok 4: Šlehačku vyšleháme dotuha společně se ztužovačem a pak do ní lehce vmícháme nahrubo nastrouhaný marcipán. Krok 5: Pruhy těsta pomažeme šlehačkou po celé délce i šířce. Krok 6: První pruh opatrně stočíme do roličky a postupně navíjíme a napojujeme další pruhy. Pak postavíme na podnos a ozdobíme.
Zveřejněno 7. 4. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Točený dort s marcipánovou šlehačkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JZQJ
Moje poznámka
					 
				
Točený dort s marcipánovou šlehačkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JZQJ
Nejnovější recepty
	
			 
	
Okoun nilský na česnekovém másle
Přidáno před 13 hodinami
	
			 
	
Vajíčková pomazánka z Lučiny
Přidáno před 15 hodinami
	
			 
	
Bramborové knedlíky s uzeným masem, cibulkou a sosíkem
Přidáno před 18 hodinami
	
			 
	
Krkovice na zeleninovém lůžku
Přidáno před 18 hodinami
	
			 
	
Rukolový salát s balkánským sýrem a jablkem
Přidáno před 19 hodinami
	
			 
	
Salát se smažákem
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Hrníčková cuketová buchta
mendorf před 7 hodinami
	
			 
	
	
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
TommyKoci před 7 hodinami
	
			 
	
	
Kanellbular - skořicové šneky
Dzollie před 8 hodinami
	
			 
	
Hrníčkové vafle
Katerina03 před 9 hodinami
	
			 
	
	
Zapečené brambory s hermelínem
Dasaja před 9 hodinami
	
			 
	
	
Polévka z dýně hokkaido
Dasaja před 9 hodinami
	
			 
	
Cuketová buchta
Ricmond před 9 hodinami
	
			 
	
Křehký mřížkový koláč s jablky
Lipoo před 10 hodinami
	
			 
	
	
Francouzská cibulačka
co.coze před 10 hodinami
	
			 
	
Čertova omáčka s rýží
Kajkajak před 10 hodinami
						Tématické fráze:
						
							brněnský dort, 
						
						
							jak ozdobit dort, 
						
						
							piškotové těsto na dort, 
						
						
							recept na brněnský dort, 
						
						
							šlehačkový dort recept, 
						
						
							brnensky dort video, 
						
						
							brněnský dort recept, 
						
						
							marcipánové ozdoby na dort, 
						
						
							brněnský dort postup, 
						
						
							jak jednoduše ozdobit dort, 
						
						
							jak ozdobit dort marcipánem, 
						
						
							puntíkatý dort, 
						
						
							zdobení šlehačkou, 
						
						
							zdobení dortů marcipánem, 
						
						
							potahování dortu marcipánem, 
						
						
							metrovy dort, 
						
						
							jak pracovat s marcipánovou hmotou, 
						
						
							marcipánová poleva, 
						
						
							šlehačkový dort s marcipánem, 
						
						
							dort malinový s marcipánem recept
						
					
						Suroviny:
						
							vejce, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							cukr vanilkový, 
						
						
							kakao, 
						
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							moučka škrobová, 
						
						
							prášek do pečiva, 
						
						
							smetana ke šlehání, 
						
						
							ztužovač šlehačky, 
						
						
							marcipán
						
					
 
	 
 
 
 
 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
 
 
	 
	 
 
	 
 
	 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentáře (42)
www.eshop-lilie.cz/detail.php?zbozi=2059210 kolečka mají
A ještě něco pro neregistrovanou zoufalku. Pokud se mi někdy zdá při přidávání mouky směs už hodně moc hustá, tak přidám trošku sněhu, při nejnižších obrátkách zašlehám, přidám zbytek mouky a zbytek sněhu se už snažím jen lehce vmíchat.
zklamání z neúspěchu mě už přešlo, dneska jdu zrovna zkoušet něco nového od masa...tak doufám, že se povede...a všem ostatním přeji také dobrou chuť.
tvůj recept jsem chtěla vyzkoušet pro dceru k narozeninám a byla jsem velmi zklamaná. Těsto bylo tuhé a nešlo do něj zamíchat bílky. Řekla jsem si, že jsem asi dala moc kakaa a zkusila vše udělat znovu a výsledek opět špatný...přijde mi divný poměr surovin. Po dvou upečených asi 0,5 cm tvrdých plackách jsem se vrátila ke svému starému osvědčenému receptu a rozhodnutí, nezkoušet nové recepty podle líbivých fotek.