Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí škvařené sádlo

Nic zdravého v tom nehledejte, ale je to chuťovka. Používáme hřbetní sádlo, které je kvalitnější a hlavně chutnější. Díky přidané soli se sádlo krásně roztírá, i když je vychlazené. Výborné na čerstvém chlebě s cibulkou.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 120 min

140 min (20 min příprava + 120 min tepelná úprava)

17. 11. 2015 18:27

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie75 228 kJ / 17 980 kcal
Bílkoviny40,00 g
Tuky1 980,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,80 g
Sodík 40 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Sádlo děláme na 100-120 °C ani více, ani méně, pokud bude pod 100 °C, bude mdlé a bez chuti, nad 120 °C bude naopak přepálené a rychleji se zkazí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Tonja

2. 1. 2023 12:26

Po slití většiny sádla dává náš řezník na škvarky ještě sklenici mléka. Škvarky jsou pak pěkně nahnědlé a křupavější.

radekhk radekhk

2. 1. 2023 09:10

Jedině litina ,zkuste pro příště v litinovém hrnci-kastrolu a uvidíte že je to jiná práce..na nejnižší plamen na středním hořáku ,na elektrice stupeň 2 ... solím vždy až hotový škvarky ,ale ještě horký

mika59 mika59

24. 11. 2022 22:06

Dnes jsem škvařila a přidala i foto..:-)

ivanhoe111

30. 5. 2022 18:33

Koupili jsme půlku prasete.Zbylo 4,80 kg sádla. Pokrájené na stejné kostky jsem polovic dělal v pátek a dopadlo to dobře. Ale v pondělí jsem dělal druhou půlku a totálně to spálil.Je to hnus. Nejhorší bylo, že jsem zamíchal ty páteční škvarky s těmi pátečními:-//

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

17. 11. 2015 21:37

Nevěděla jsem ,že mám solit.ale udělám to! My totiž škvarečky rádi! Teda manžel je ještě horké podrobuje právu útrpnému.
Mám na teplotu vychytávečku dělám je v klasické obyčejné fritéze! Nasypu sádlo a postupně zvyšuju teplotu.Ze začátku pár krát promíchnu, aby se nějaká potvora nepřichytla ke dnu.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domaci sadlo jak vyškvařit vepřové sádlo jak vyškvařit domácí sádlo škvařené sádlo v troubě jak vyskvarit husi sadlo skvařené sádlo skvarene sadlo recept jak vyškvařit sádlo v troubě husí sadlo skvareni škvařené vepřové sádlo domaci sadlo recept sádlo škvařené v troubě škvaření husího sádla recept na škvařené sádlo recept na škvařené sádlo škvařené sádlo v pomalém hrnci škvaření vepřového sádla škvaření domácího sádla skvarene husi sadlo škvaření sádla

Suroviny: sádlo vepřové, sůl

TopRecepty.cz

Domácí škvařené sádlo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NynN