Špaldové minimazanečky s podmáslím
S nadcházejícími svátky jara začíná také období velkého pečení a samozřejmě nesmí chybět mazanec, plný rozinek, příjemně vonící po rumu. Místo jednoho velkého mazance upečte několik menších, které jsou opravdu originální.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 429 kJ / 5 122 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 133,46 g |
Tuky | 113,55 g |
Vláknina | 83,20 g |
Cholesterol | 697 mg |
Sodík | 221 mg |
Sůl | 0,07 g |
Sacharidy | 849,89 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rozinky namočíme nejméně hodinu předem do rumu. Můžeme namíchat s brusinkami.
Krok 2: Do domácí pekárny dáme suroviny v uvedeném pořadí (kromě rozinek) a nastavíme program "Příprava těsta".
Krok 3: Před dokončením mísení (po zaznění signálu) přidáme namočené rozinky i s nálevem a necháme těsto domíchat a vykynout.
Krok 4: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 175 °C.
Krok 5: Vykynuté těsto vyklopíme na pracovní desku a rozdělíme ho na 8, pokud možno stejně velkých, částí.
Krok 6: Z každého z uvedených osmi kousků těsta vytvoříme bochánek, přemístíme je na plech, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě ještě asi 20 minut kynout.
Krok 7: Vykynuté mazanečky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova, cca 30 minut.
Zveřejněno 25. 3. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špaldové minimazanečky s podmáslím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/roq6
Moje poznámka
Špaldové minimazanečky s podmáslím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/roq6
Nejnovější recepty
Domácí libečková sůl
Přidáno před 1 hodinou
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 6 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 6 hodinami
Toust s brokolicí zapečený v troubě
Přidáno před 6 hodinami
Sekaná s červenou řepou, hráškem a kukuřicí
Přidáno před 6 hodinami
Karamelizovaná červená cibule
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Česnekovo-rajčatová směs bez konzervace
AndreaMachacova před 31 minutami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
zlatko4 před 1 hodinou
Bramborák se švestkami
Lenka Sedlackova před 3 hodinami
Přesnídávka jablečná
HancaSvarc před 5 hodinami
Nepečený jablečný dort
RNRNH před 5 hodinami
Tvarohová bábovka od Dity P.
chameleon před 8 hodinami
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 19 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Topmoni před 21 hodinami
Buchtičky s krémem
vercuchle před 21 hodinami
Babiččiny blbouny
MarieBrozova před 21 hodinami
Tématické fráze:
mazanec z podmáslí,
bochánky z s podmáslím,
housky z podmáslí,
špaldové pagáče,
minimazanečky ze špaldove mouky,
celozrne housky s podmaslim,
pagače ze špaldové mouky,
špaldový koláč a podmáslím,
špaldové housky s podmáslí,
palačinki s podmaslím,
brusinky s podmaslim
Suroviny:
podmáslí,
voda,
sůl,
máslo,
cukr,
žloutek,
mouka špaldová hrubá,
mouka hladká,
droždí čerstvé,
rozinky,
rum,
vejce
Komentáře (3)