Vepřové výpečky na černém pivu
Šťavnaté výpečky při pečení rozvinou svou vůni široko daleko. Inspirujte se tímto receptem a připravte výtečné masové kousky pečené na pořádné dávce cibule, kterou doplňuje nasládlá chuť černého piva.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 831 kJ / 3 306 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 294,57 g |
| Tuky | 181,87 g |
| Vláknina | 37,10 g |
| Cholesterol | 630 mg |
| Sodík | 880 mg |
| Sůl | 1,50 g |
| Sacharidy | 89,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na kostky, cibuli na půlměsíčky, česnek na plátky, vše osolíme, přidáme koření a dobře promícháme.
Krok 2: Směs uložíme do zapékací mísy, podlijeme pivem, zakryjeme a dáme péct na 160-170 °C asi na 90 minut.
Krok 3: Odkryjeme, zvýšíme teplotu a dopečeme dočervena. Podáváme se zelím a bramborovým knedlíkem.
Zveřejněno 24. 5. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové výpečky na černém pivu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ODwr
Moje poznámka
Vepřové výpečky na černém pivu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ODwr
Nejnovější recepty
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno před 4 hodinami
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno před 5 hodinami
Poctivý vepřový burger v domácí housce
Přidáno před 8 hodinami
Roládky na 3 způsoby
Přidáno před 10 hodinami
Rychlovka ze staršího pečiva
Přidáno před 21 hodinami
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno 26. 12. 2025 08:01:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čočka na kyselo (bez mouky)
Markeeta před 1 hodinou
Pudinkové slepované cukroví
Panova před 2 hodinami
Pečené uzené koleno s černým pivem
[email protected] před 4 hodinami
Jednoduché hovězí závitky s cibulí a slaninou
MiroslavB před 5 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
fialam58 před 5 hodinami
Zelňačka (klasika)
Peggyna před 6 hodinami
Tématické fráze:
vepřové výpečky na pivu,
vepřové výpečky pomalu pečené,
vepřové maso na černém pivu,
vepřové na černém pivu,
vepřové maso na černém pivě,
vypecky z kyty,
vepřové výpečky,
výpečky na pivu,
vepřové na pivu,
vepřové plátky na černém pivu,
vepřové na pivě,
vypecky na pive,
vepřové maso na pivu,
pečené výpečky,
vepřové výpečky na pivě,
vepřové kostky na černém pivu,
vepřová kýta na černém pivu,
maso na černém pivu,
vypecky z veprove kyty,
vepřové na černém pivě
Suroviny:
bůček vepřový,
kýta vepřová,
cibule,
česnek,
pivo černé,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
kmín celý
Komentáře (17)
Ale i tak nám moc chutnalo.
Jana Pa:Jani,maso můžeš udělat i na sporáku v kastrolu,nebo papińáku a pak část šťávy prudkým varem bez pokličky nechat vydusit
Bod, první, už je tam.