Můj bezinkový sirup (za studena)
Černý bez je u nás velmi rozšířený, a tak nic nebrání tomu, abychom využili jemnou chuť jeho květů pro přípravu výborného osvěžujícího sirupu. Připravíme ho zastudena, a tak nepřijdeme o jeho krásnou vůni.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 41 838 kJ / 10 000 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 13 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 2 500,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 31. 5. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Můj bezinkový sirup (za studena)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/54YK
Moje poznámka
Můj bezinkový sirup (za studena)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/54YK
Nejnovější recepty
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 1 hodinou
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 7 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 19 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 20 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno 16. 6. 2025 08:27
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený chřest
Leren před 43 minutami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 51 minutami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 1 hodinou
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 1 hodinou
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 1 hodinou
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 1 hodinou
Veselý kuřecí plátek
Leren před 2 hodinami
Kuřecí nudličky se žampiony
Leren před 2 hodinami
Majonézové kuřecí nudličky
Leren před 2 hodinami
Tématické fráze:
bezový sirup za studena,
sirup z černého bezu za studena,
bezový sirup za studena recept,
sirup z bezových květů za studena,
sirup za studena,
bezový sirup z květů za studena,
bezínkový sirup,
recept na bezový sirup za studena,
bezinkový sirup s medem,
bazovy sirup,
bezový med,
bezinkový sirup recept,
sirupy za studena,
sterilizace sirupu,
sirup ze sušeného bezu,
konzervační přípravek do sirupu,
ovocné sirupy za studena,
sušený bezinkový květ,
bezový sirup za studena recepty,
výborný bezinkový sirup
Suroviny:
květy černého bezu,
kyselina citronová,
voda,
cukr krystal
Komentáře (17)
90gr kyseliny citronové
2 celé oprané a nakrájené citrony
to vše dám do 4 litrů převařené chladné vody a nechám 24 hod.louhovat.Druhý den přecedím přes plátýnko,přidám 4 kg cukru a 2ks PETOLU /konzervační přípravek Otker,petol prý se už neprodává/.,ten rozmíchám v trošce převařené vody a naliji do šťávy.A pak už jen míchám do úplného rozpuštění.Je výborný-doporučuji !!!
Ja to mám tri týždne v chladničke, lebo ho vypijeme, ale možno vydrží oveľa dlhšie...