Můj bezinkový sirup (za studena)
Černý bez je u nás velmi rozšířený, a tak nic nebrání tomu, abychom využili jemnou chuť jeho květů pro přípravu výborného osvěžujícího sirupu. Připravíme ho zastudena, a tak nepřijdeme o jeho krásnou vůni.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 41 838 kJ / 10 000 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 0,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 13 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 2 500,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 31. 5. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Můj bezinkový sirup (za studena)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/54YK
Moje poznámka
Můj bezinkový sirup (za studena)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/54YK
Nejnovější recepty
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 1 hodinou
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 2 hodinami
Rybí filé s rajčaty a kapary
Přidáno před 2 hodinami
Rybí polévka s krupicí
Přidáno před 3 hodinami
Sardinková pomazánka podle ČSN
Přidáno před 3 hodinami
Hřejivý karamelový Salko likér
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší marokánky
Lada008 před 43 minutami
Krevety v máslové smetaně
Sahula před 1 hodinou
Banánové zdravé brownies
Hilperos před 1 hodinou
Vepřové nudličky po thajsku
Sahula před 1 hodinou
Putimské vepřové nudličky
Sahula před 1 hodinou
Paprikový perkelt s vařenými vejci
MilosCz před 3 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
jana.kulkova před 4 hodinami
Babiččin vaječný koňak
[email protected] před 5 hodinami
Tématické fráze:
bezový sirup za studena,
sirup z černého bezu za studena,
bezový sirup za studena recept,
sirup z bezových květů za studena,
sirup za studena,
bezový sirup z květů za studena,
bezínkový sirup,
recept na bezový sirup za studena,
bezinkový sirup s medem,
bazovy sirup,
bezový med,
bezinkový sirup recept,
sirupy za studena,
sterilizace sirupu,
sirup ze sušeného bezu,
konzervační přípravek do sirupu,
ovocné sirupy za studena,
sušený bezinkový květ,
bezový sirup za studena recepty,
výborný bezinkový sirup
Suroviny:
květy černého bezu,
kyselina citronová,
voda,
cukr krystal
Komentáře (17)
90gr kyseliny citronové
2 celé oprané a nakrájené citrony
to vše dám do 4 litrů převařené chladné vody a nechám 24 hod.louhovat.Druhý den přecedím přes plátýnko,přidám 4 kg cukru a 2ks PETOLU /konzervační přípravek Otker,petol prý se už neprodává/.,ten rozmíchám v trošce převařené vody a naliji do šťávy.A pak už jen míchám do úplného rozpuštění.Je výborný-doporučuji !!!
Ja to mám tri týždne v chladničke, lebo ho vypijeme, ale možno vydrží oveľa dlhšie...