Dort s jahodovým želé, krémem z mascarpone a poleva mirror
Piškotový dort s jahodovým pyré a krémem z mascarpone, který je ozdobený zrcadlovou polevou (anglicky mirror glaze), je malé umělecké dílo. Je sice náročný na přípravu, ale všechny ty obdivné pohledy a slova chvály za tu námahu určitě stojí.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 26 229 kJ / 6 269 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 118,17 g |
Tuky | 408,14 g |
Vláknina | 5,71 g |
Cholesterol | 2,06 g |
Sodík | 1,09 g |
Sůl | 1,90 g |
Sacharidy | 527,92 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce vyšleháme do pěny a na dvakrát zašleháme i cukr. Pěna zpevní a opatrně metličkou vmícháme prosátou hladkou mouku. Nalejeme do dortové formy a pečeme v předehřáté troubě přibližně 15–20 minut při teplotě 170 °C. Troubu 10–15 minut neotvíráme, aby se teplota nesnížila a piškot neklesl.
Krok 2: Ovocné pyré svaříme s cukrem a škrobem. Do částečně zchladlého přidáme želatinu a nalijeme na upečený piškot.
Krok 3: Cukr se škrobem důkladně promícháme a přidáme i žloutky. Za stálého míchání přiléváme svařené mléko a důkladně prošleháme. Vrátíme znovu na sporák a celou vaječnou směs svaříme do konzistence pudinku. Poté vmícháme nabobtnalou želatinu a důkladně mícháme, než se úplně rozpustí. Do částečně zchladlé směsi zašleháme máslo a opatrně promícháme se šlehačkou, kterou vyšleháme tak napůl.
Krok 4: Dort dáme na 5-8 hodin do mrazáku. Teprve tehdy bude připravený k polévání polevou.
Krok 5: Vodu, glukózu a cukr svaříme do rozpuštění cukru a od vykypění vaříme 3-5 minut za teploty 103 °C. Přidáme k ostatním surovinám a při 60 °C vmícháme i nabobtnalou želatinu. Projedeme tyčovým mixérem a popřípadě obarvíme 2 g práškové barvy.
Krok 6: Podle originálu receptu necháme zchladnout na 32-35 °C, kdy je poleva připravena k polévání.
Zveřejněno 14. 8. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort s jahodovým želé, krémem z mascarpone a poleva mirror
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KV68
Moje poznámka
Dort s jahodovým želé, krémem z mascarpone a poleva mirror
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KV68
Nejnovější recepty
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 38 minutami
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 8 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 12 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 13 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 16 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 7 hodinami
Pečená švestková povidla
Verosa před 9 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 9 hodinami
Svíčková na smetaně
Sahula před 10 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 10 hodinami
Koláč z cukety
Vampi před 12 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 12 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 13 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 13 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 14 hodinami
Tématické fráze:
zrcadlová poleva video,
ovocná poleva na dort,
ovocná poleva,
poleva na dort,
ovocná poleva na dort recept,
želé poleva,
ovocná poleva z pudinku,
miror poleva na dort,
dort miror,
dort s jahodovým želé,
dorty s polevou mirror,
miror dort,
zrcadlová poleva recept,
miror dorty,
dort s mascarpone krémem,
miror poleva,
ovocna poleva na dorty recepty,
ovocný dort s mascarpone,
dort s jahodovym pyre,
poleva miror
Suroviny:
vejce,
cukr,
mouka hladká,
cukr krupice,
škrob,
želatina,
mléko,
smetana ke šlehání,
mascarpone,
žloutek,
cukr krupice,
máslo,
škrob kukuřičný,
želatina,
voda,
salko,
cukr,
čokoláda bílá,
želatina
Komentáře (5)
hosta: