Restovaná vepřová játra s opečenou zeleninou
Někdo játra miluje, jiný je nemá v lásce. Dejte jim šanci a vyzkoušejte náš recept s opečenou zeleninou. Pokud dodržíte základní pravidla pro jejich přípravu, vykouzlíte lahodný pokrm, který jistě všichni ocení.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 771 kJ / 901 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 79,59 g |
| Tuky | 31,63 g |
| Vláknina | 27,60 g |
| Cholesterol | 1,08 g |
| Sodík | 673 mg |
| Sůl | 1,75 g |
| Sacharidy | 71,22 g |
Postup přípravy
Krok 1: Lilek nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme vypotit asi 15 minut. Pak jej otřeme papírovou útěrkou a nakrájíme na kostičky.
Také cuketu a kapii nakrájíme na kostičky. Krok 2: V pánvi rozehřejeme olivový olej. Česnek nakrájíme na tenké plátky a dáme ho rozvonět na pánev. Postupně přidáme lilek, cuketu a kapii, osolíme, opepříme, přidáme tymián a bez poklice na prudším příkonu tepla cca 10 minut restujeme. Pak příkon tepla ztlumíme a restujeme zeleninu ještě asi 7-10 minut. Dochutíme sójovou omáčkou a odstavíme. Krok 3: Játra nakrájíme na potřebné porce a opepříme je. Z každé strany je opečeme na oleji, několikrát obrátíme, aby játra měla patřičnou světle hnědou barvu. Krok 4: Během opékání do pánve s játry přihodíme cibuli nakrájenou na půlměsíčky. Opekáme ji zhruba tak dlouho, jako játra, dáváme pozor, abychom ji nespálili. Ihned, když játra vyjmeme z pánve, lehce je osolíme a ještě na chvíli přikryjeme talířkem. Krok 5: Hotová játra podáváme se zeleninou a opečenou cibulí.
Také cuketu a kapii nakrájíme na kostičky. Krok 2: V pánvi rozehřejeme olivový olej. Česnek nakrájíme na tenké plátky a dáme ho rozvonět na pánev. Postupně přidáme lilek, cuketu a kapii, osolíme, opepříme, přidáme tymián a bez poklice na prudším příkonu tepla cca 10 minut restujeme. Pak příkon tepla ztlumíme a restujeme zeleninu ještě asi 7-10 minut. Dochutíme sójovou omáčkou a odstavíme. Krok 3: Játra nakrájíme na potřebné porce a opepříme je. Z každé strany je opečeme na oleji, několikrát obrátíme, aby játra měla patřičnou světle hnědou barvu. Krok 4: Během opékání do pánve s játry přihodíme cibuli nakrájenou na půlměsíčky. Opekáme ji zhruba tak dlouho, jako játra, dáváme pozor, abychom ji nespálili. Ihned, když játra vyjmeme z pánve, lehce je osolíme a ještě na chvíli přikryjeme talířkem. Krok 5: Hotová játra podáváme se zeleninou a opečenou cibulí.
Zveřejněno 19. 8. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Restovaná vepřová játra s opečenou zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ogvL
Moje poznámka
Restovaná vepřová játra s opečenou zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ogvL
Nejnovější recepty
Cizrna s cuketou a rajčaty na cibuli
Přidáno před 32 minutami
Máslovo-ořechová bábovka
Přidáno před 10 hodinami
Ostrá masová směs s rýží
Přidáno před 15 hodinami
Palačinky s dušenými jablky
Přidáno před 17 hodinami
Brokolicové karbanátky
Přidáno před 20 hodinami
Bramborová kaše s mrkví
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablkovo-ořechová bábovka
Noumik před 20 minutami
Flíčky se zelím a uzeným bůčkem
Carlosss40 před 1 hodinou
Vepřová kýta po uhersku
Vosats před 2 hodinami
Topinka s ostrou játrovou směsí
Sahula před 10 hodinami
Krémové smetanové rizoto s hlívou ústřičnou
dandelion.z před 12 hodinami
Makovec IV.
Jandulka18 před 13 hodinami
Marinovaná krkovice s pečenými brambory a česnekem
Trol60 před 13 hodinami
Rychlé, lehké a levné palačinky
Merylas před 13 hodinami
Pomazánka z nivy
Kajkajak před 14 hodinami
Tématické fráze:
vepřová játra jako minutka restovaná,
vepřová játra se zeleninou,
restovaná játra,
veprova jatra,
restovaná vepřová játra,
recepty- vepřové restované játra,
restovaná vepřová játra recepty,
vepřová játra na zelenině,
vepřové játra se zeleninou,
vepřová játra recept,
vepřová játra recepty,
restované játra,
recepty z vepřových jater,
restovaná kuřecí játra se zeleninou,
játra na pánvi,
vepřová játra recepty se zeleninou,
vepřové játra,
restovaná játra s jablky,
vepřová játra na pánvi,
játra se zeleninou
Suroviny:
játra vepřová,
lilek,
cuketa,
kapie červená,
česnek,
tymián,
omáčka sojová,
sůl,
pepř mletý,
olej olivový,
olej slunečnicový,
cibule
Komentáře (9)