Ostružinový sirup s kávovým rumem
Ostružiny a káva, to je kombinace, která v dezertech funguje skvěle. Nejinak tomu bude i v tomto sirupu, kde je ke konzervaci pomocí alkoholu použit kávový rum. Díky němu sirup v lednici dlouho vydrží a výborně chutná. Bez alkoholu je vhodný k rychlé spotřebě.
Suroviny pro 1 dávka
2 l
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 268 kJ / 4 128 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 0,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 3 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 1 001,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ostružiny propláchneme přes cedník studenou vodou a odšťavňovačem prolisujeme na šťávu. Přes odšťavňovač klidně projedeme i šestkrát (o to více získáme šťávy). Necháme odstát v lednici do druhého dne. Druhý den je to tuhé jako hotová marmeláda, ale při vaření se z toho opět stane tekutá konzistence.
Krok 2: Dvě litrové láhve vypláchneme kávovým rumem a zbytek použijeme do marmelády. Do hrnce nalijeme šťávu, přidáme vodu, 1 kg cukru, 2–3 lžičky kyseliny citronové a zbytek kávového rumu. Vše dobře promícháme, aby se vše rozpustilo bez hrudek, a zahřejeme. Neměl by začít vařit, ale pokud uvidíme bublinky, hned vypneme plotnu.
Krok 3: Horký sirup nalijeme do připravených lahví a necháme vychladnout.
Zveřejněno 30. 8. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ostružinový sirup s kávovým rumem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7BV1
Moje poznámka
Ostružinový sirup s kávovým rumem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7BV1
Nejnovější recepty
Kapr na asijský způsob podle Marka Raditsche
Přidáno před 15 hodinami
Provensálská rybí polévka podle Marka Raditsche
Přidáno před 17 hodinami
Italská krémová smetanová bramboračka
Přidáno 3. 12. 2025 06:52:25
Sváteční likér podle Pohlreicha
Přidáno 3. 12. 2025 06:26:16
Pečená uzená krkovice s květákem a salátem z kysaného zelí
Přidáno 2. 12. 2025 19:16:03
Dršťková svačinová polévka
Přidáno 2. 12. 2025 18:52:41
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Řízky z mletého masa, sýru a mrkve
Leni1970 před 51 sekundami
Perníčky naší Haničky
Sova1 před 37 minutami
Pikantní buřty na pivu a Moravance
Slavista62 před 4 hodinami
Fofr broskvový koláč
Martula před 9 hodinami
Mleté maso na špagety
Kajkajak před 11 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
AgirED před 12 hodinami
Pomazánka ze šprotů
foxinka001 před 12 hodinami
Kokosovo-tvarohový koláč (cheesecake)
Annanas před 13 hodinami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 13 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 13 hodinami
Tématické fráze:
ostružinový likér s rumem,
ostružiny v rumu,
ostruzinovy liker s medem,
ostružinový likér z rumu,
recept na ostružinový sirup bez vaření,
ostružinový likér nevařený,
ostružinový likér rum,
domácí ostružinový likér,
ostružinový sirup vařený,
ostružinový likér,
ostriziny v rumu,
ostružinový sirup a džem,
nejlepší domácí ostružinový likér,
ostruzinovy medovy liker,
nevařený ostružinový sirup recept,
šťáva z ostružin recept,
ostružinové recepty,
domácí ostružinový sirup,
vařený ostružinový sirup recept,
recept na ostružinový likér
Suroviny:
ostružiny,
voda,
cukr krystal,
kyselina citronová,
kávový rum
Komentáře (1)