Vídeňská roštěná (pro zizala)
Postup přípravy
brambory, rýže, volské oči, zeleninová obloha, nakládaná zelenina – okurky jsou asi nejlepší a patří k tomuto jídlu.
Zveřejněno 13. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vídeňská roštěná (pro zizala)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m9kr
Moje poznámka
Vídeňská roštěná (pro zizala)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m9kr
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Brynzová pěna
Přidáno před 8 hodinami
Placičky z tresky a hrášku
Přidáno před 12 hodinami
Hermelín zapečený v zelenině
Přidáno před 22 hodinami
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 22 hodinami
Cuketová buchta s čokoládou Margot
Přidáno před 23 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Velikonoční nádivka z letáku Albert
radekfiala před 8 hodinami
Sýrová pomazánka na topinky à la tatarák
Didi07 před 9 hodinami
Buchta z jogurtu
husarikovalenka před 11 hodinami
Těstovinový salát s tuňákem a vejcem
Lucie1001 před 11 hodinami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
Verunka 81 před 11 hodinami
Salát Coleslaw
bublinka.1 před 12 hodinami
Kuřecí plátky v bylinkové omáčce
RomanaMonika před 12 hodinami
Bublanina II
Frana74 před 13 hodinami
Řezy se zakyskou
Koffi před 15 hodinami
Bábovka...
Marcela0123 před 15 hodinami
Tématické fráze:
videnska roštena,
vídeňská roštěná recept,
vídeňská roštěná recepty,
vídeňské roštěnky,
stroganov podle pohlreicha,
úprava roštěnky,
vysoký roštěnec recept,
jak upravit rostenou,
vídeňský roštěnec,
roštěná úprava,
vysoký roštěnec pohlreich,
úprava roštěná,
roštěná v celku,
vysoký roštěnec recepty,
hovězí stroganov podle pohlreicha,
vídňská roštěná recept,
recept na vídeňskou rostenou,
nejlepsi recepty na videnska roštěná,
jak upravit nízký roštěnec,
roštěná pohlreich
Suroviny:
cibule,
roštěná hovězí,
pepř,
mouka hladká,
tuk na smažení,
vývar,
tuk na smažení
Komentáře (8)
A proč se cibulové kroužky smaží jako první? Budou studené a měkké.
Jinak použití slova výše uvedeného, hanlivého až urážlivého bych také vynechala
No, ta falešná svíčková je sval v pleci..
Vím, že víte kde mají ošípané karé.
A když to vezmeme od oháňky, tak potom to navazuje na vysoký roštěnec a přes cosi co si nevzpomenu to přechází v krk
***
Gábin:
Hlavne to neberte ako , nedajboze vysmesnu kritiku....
No, raději bych ale diskutoval s registrovanou bytostí, než s neregi anonymem
ad 1)
R. Vaňek: vysoký
Z. Pohlreich: roštěnec
V. Vrabec: nízký
M. J. Sandtnerová: nízký
Kuchařka naší vesnice: Vždy jen z nízkého
Rozdělení, použití jednotlivých částí, dávkování a porcování hovězího masa: http://papu.ssss.cz/w/kc/te/12rocnik/0pripravahov....
roštěnec - nízký - příprava minutek, anglické úpravy
- vysoký - je tužší, používá se na pečení a dušení
ad 2)
Do čtyřech kusů si CENTIMETROVÉ!!! plátky (nebo dvojité nedokrojené porce) nechám ukrojit řezníkem z kusu masa – je to přesnější - jeden kus je jako druhý, třetí, čtvrtý a u těchto roštěnek je stejná tloušťka masa zásadní pro poživatelnost jídla… ; pokud se chystám dělat větší počet roštěnek, tak kupuji maso vcelku.
Vychytávka: na špalíku roštěné několika souběžnými podélnými řezy nakrojím povrchovou šlachovitou vrstvu a pak odkrajuji jednotlivé porce a hned bez dalšího naklepávám.
ad 3)
Máte pravdu, ale "volské oči" vám nevadí...
ad 6)
Stojí psáno: Riziko „přepečení“ snížíte…
Tedy přepečení je v uvozovkách! Klidně to můžete chápat jako přesmažení, pokud vás nenapadne vhodnější formulace, že.,
Tož tak