Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 712 kJ / 1 365 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,71 g |
Tuky | 84,22 g |
Vláknina | 13,20 g |
Cholesterol | 736 mg |
Sodík | 336 mg |
Sůl | 0,67 g |
Sacharidy | 108,50 g |
Postup přípravy
Na vál nasypeme trochu mouky a z mísy vyklopíme bramborové těsto. Z těsta uděláme šišku asi o průměru 5-8 cm. Z těsta nožem odkrajujeme plátky na prst silné. Z plátků vytvarujeme váleček, ze kterého nožem odkrajujeme 2 cm dlouhé špalíky. Krok 2: Zapneme troubu a necháme předehřát na 190°C. Do pekáče nalijeme 3 polévkové lžíce oleje a vložíme ho zakrytý do trouby, aby se olej rozehřál.
Když se trouba ohřeje na potřebných 190°C, vyndáme pekáč s rozehřátým olejem a špalíčky naskládáme dovnitř. Pekáč zakryjeme, vrátime jej do trouby a pečeme 25 minut. Za tuto dobu minimálně 2x špalíčky obrátíme, aby se opékaly rovnoměrně (Nikdy na obracení nepoužívejte obracečku, vidličku nebo lžíci. Uchopte zakrytý pekáč oběma rukama za ucha a mírným natřásáním se špalíčky obracejí sami.). Krok 3: Po 25 minutách jsou špalíčky opečené. Můžete ochutnat – rozkrojte špalíček nožem. Těsto se na řezu nelepí a na skus je příjemně hebké. Krok 4: Tip: Pokud byste chtěli použít špalíčky jako přílohu k masu, zelí nebo do omáček, tak jsou právě hotové. Vyzkoušejte. Krok 5: Do misky nalijeme mléko a rozklepnutá vejce. Přidáme sůl a vše metličkou rozšleháme. Mléka tam dejte opravdu ¼ litru. Vajíčka musí být vláčná, nikoli smažené kusy.
Pekáč vyndáme z trouby a špalíčky zalijeme připravenými rozšlehanými vajíčky s mlékem. Pekáč vrátíme do trouby a špalíčky pečeme dalších 5 minut. Krok 6: Nyní vezmeme do ruky obracečku a vše v pekáči shrneme na hromádku. Navršené špalíčky poklademe plátky másla, pekáč přikryjeme druhou částí nebo poklicí a necháme 5 minut stát na sporáku. Krok 7: Podáváme se zeleninou, čerstvou nebo konzervovanou.
Zveřejněno 17. 1. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špalíčky z Pece pod Čerchovem – bramborová pochoutka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RvKV
Moje poznámka
Špalíčky z Pece pod Čerchovem – bramborová pochoutka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RvKV
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 4 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 5 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 5 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 5 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 5 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 6 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 7 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 9 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 10 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 10 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 11 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 11 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 11 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 12 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 13 hodinami
Tématické fráze:
bramborové špalíčky od babičky,
bramborové špalíčky,
bramborove slejsky,
pochoutky recepty,
bramborové špalíčky recept,
šlejšky s vajíčkem,
bramborové šlejšky pečené v troubě top recepty,
bramborové špalíčky se špenátem,
bramborové špalíky,
staroceske bramborove šlejšky,
spalicky,
šlejšky recept,
recept na bramborove spalicky,
slejsky s vajíčky,
šlejsky,
recept na bramborove slejsky,
recepty z pece,
slejsky pečené v troubě,
recept na pochoutky,
šlejšky s vajíčkama
Suroviny:
brambory,
mouka hladká,
sůl,
olej,
smetana,
vejce,
sůl,
máslo
Komentáře (10)
Tohle vypadá zajímavě a šišky budou mít určitě lepší chuť než vařené.