Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Libečkové pesto

Libeček se pěstuje na zahrádkách jako koření. V gastronomii se využívají všechny jeho části. Listy jako koření do polévek a omáček a plody do nakládané zeleniny. V léčitelství pak k odstranění plynatosti a zlepšení trávení.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

21. 6. 2017 07:52

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie7 876 kJ / 1 883 kcal
Bílkoviny10,34 g
Tuky195,06 g
Vláknina7,96 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 90 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy18,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Jako malá jsem libeček neměla ráda, jeho chuť mi vadila v polévkách i v bramborách. Nedávno jsem ale ochutnala libečkové pesto od firmy Hradecké delikatesy a okamžitě jsem mu propadla. Ihned jsem se rozhodla, že odteď si pesto budu vyrábět doma. V tom původním byla ještě sušená rajčata, já jsem použila jen základní suroviny, které jsem měla doma po ruce.

Pesto si mažu na bezlepkové krekry a přidávám ho do zeleninových salátů, ale určitě bude skvělé i s těstovinami nebo vařenými bramborami. Za mě je to rozhodně hit letošního léta.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Buchyna Buchyna

3. 9. 2021 12:58

klika od blazince: Pesto z medvědího česneku také dělám a nechám v lednici. To poslední mi vydrželo 9 měsíců. Je skvělé a jednoduchá příprava.:yes:

ZFranclova

17. 7. 2017 22:52

Hanka: Libeček dáváme nasekaný do misek na led, zalijeme vodou a zamrazíme. Ledové kostky s libečkem pak dáváme do igelitového pytlíku nebo do umělohmotné krabičky. V mrazáku pak máme libeček celou zimu a podle potřeby odebíráme 1-3 kostičky do vaření. Hlavně takto ale uchováváme sekané listy hladkolisté petržele.

olga

15. 7. 2017 18:34

NEMATE NĚKDO ZKUŠENOST SE ZAVAŘENÍM DO SKLENIČEK, ABY SE DALO UCHOVAT CELO ZIMU? JA LONI TAKTO ZAVAŘILA PEČENÁ RAJČATA A NEZKAZILO SE MI NIC.

Fikina

11. 7. 2017 23:02

Hanka: Já libeček suším v sušičce jen listy.Pak dám do sklenic,je možno cokoli a je hotovo.Vydrží dokud se nesní.

petram petram

2. 7. 2017 16:04

Hanka: jedině do mrazáku, ale nemám to vyzkoušené, dost možná pak pustí hodně vody.

Hanka

2. 7. 2017 15:47

Neporadil by někdo, jak ho uchovat na delší dobu, i na zimu?

klika od blazince

29. 6. 2017 23:17

Letos jsem poprvé dělala "medvědí" pesto (já tomu ale říkám hezky česky žabinec ;-)) a má takový ohlas, že už jsme na dně poslední z 8 větších skleniček. A z vlastní úrody jsem dělala mix oregana, šalvěje a tymiánu. Libeček máme taky moc rádi, takže tohle bude jistě báječné.:yes:

Masula Masula

22. 6. 2017 08:45

Určitě vyzkouším :yes: recept se mi moc líbí :-O;-):-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

21. 6. 2017 23:59

:yes::yes::yes::yes::yes::yes:

jemmy

21. 6. 2017 20:24

<3:-K:yes:

yanull yanull

21. 6. 2017 08:06

Věřím, že je to dobré, "libečková" jsem také, o česneku nemluvě ;-) :yes::-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: libecek pesto jak uchovat libeček pesto z oregana pasta z libečku libečková pasta libečková sůl pesto libecek libečkový olej recepty na pesto pesto s libečkem libečková sůl recept pesto oregano pesto libečekové pesto libečková semínka libeček česnek pesto libeček na zimu libeček recepty pesto libeček česnek uchování pesto z oregána recept

Suroviny: libeček, semínka slunečnicová, česnek, sůl, olej

TopRecepty.cz

Libečkové pesto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JnPo