Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené lilkové karbanátky

V troubě pečené lilkové karbanátky jsou zdravou a chutnou alternativou k tradičním masovým karbanátkům. Spojují jemnou chuť lilku se sýrem, česnekem a bylinkami, což jim dodává lahodný středomořský nádech.

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 876 kJ /
687 kcal
Bílkoviny22,10 g
Tuky54,36 g
Vláknina7,08 g
Cholesterol 277 mg
Sodík 556 mg
Sůl1,26 g
Sacharidy24,27 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lilek nakrájíme na drobno a spolu s celým stroužkem česneku osmažíme na oleji - asi 15 minut. Česnek pak vytáhneme. Krok 2: Prochladlý lilek v míse smícháme s krájenou bazalkou, vejcem, sýrem a strouhankou, podle chuti osolíme. Těsto by nemělo moc lepit. Pokud je potřeba, přidáme špetku strouhanky. Krok 3: Upečeme na papíře v troubě, při teplotě 180 °C dozlatova, přibližně 30 minut. Karbanátky jsou zvenku křupavé, uvnitř měkké.

TIP: Zeleninové karbanátky - oblíbené recepty

Zveřejněno 29. 7. 2017

Poznámka autorky cathleen

Pekla jsem v teflonové remosce.

Inspirace z blog.giallozafferano.it

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené lilkové karbanátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oBmk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené lilkové karbanátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oBmk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Lilek letos se mi povedl vypěstovat na zahradě ve velkém množství. To jsem moc ráda a tak zužitkovávám v různých receptech. Já dala lilek spolu s česnekem do trouby nejprve upéct a potom rozmačkala a už jsem postupovala podle receptu. Ještě jsem karboše obalila malinko v sezamu a poté upekla. Vynikající na domácích žitném chlebíku. 😉😋

janatka: ano, lilek je úžasná a u nás myslím trochu nedoceněná zelenina. Dají se z něj dělat kouzelná jídla 🤔 Děkuji za přidanou fotku! 😘

U nás lilek zdomácněl,nechávám ho vždy vypotit,pokud jenom smažím,tak pak ho nechám na ubrousku odkapat od oleje,pak není mastný.Tento receptík se mi moc líbí,to vyzkouším;-):yes:Je to zase něco jiného!!!!;-)

Mám nějaký indický recept, kde nakrájený lilek uvaří ve vodě s fenugreekem. Napadlo me to proto, že by to pak nemuselo byt tak mastne, ty karboše? Nebo ogrilovat platky a pak nakrajet? Jak bys to videla, poradíš? Na tom oleji se obávám, to hodně nasákne. Lilek na mě dychtivě vykukuje z ledničky :-)

casino: ten vařený je výborný

houba: smažila jsem na nepřilnavé pánvi, na 3 lžících oleje, víc jsem nepřidávala - nebylo to ani mastné, ale ani suché. Peklo se to pak opět nasucho ;-)

Tématické fráze:
lilkové karbanátky, lilkove karbenátky, karbanátky z lilku, karbanátky s lilkem, lilkový karbanátek, karbanátky z z lilku, karbanátky pečené v remosce, lilkovy karbanátky, lilkove karbanátky recept, karbenátky pečené v remosce, top recepty s lilkem, karbanátky z remosky, karbanátky s lilkem, lilek karbenatky, karbenátek z lilku, karbanatek z lilku, smažení v remosce

Suroviny:
lilek, vejce, sýr parmazán strouhaný, strouhanka, bazalka čerstvá, sůl, česnek, olej olivový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu