Játrovo-bůčková paštika
Pikantní vepřová paštika, která se skvěle hodí jako předkrm na sváteční stůl, svačina na výlet či jako večeře pro dny strávené na chalupě. V receptu taktéž zpracujete přebytky vajec.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 40 727 kJ / 9 734 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 288,65 g |
| Tuky | 904,09 g |
| Vláknina | 36,71 g |
| Cholesterol | 4,65 g |
| Sodík | 10,72 g |
| Sůl | 26,77 g |
| Sacharidy | 99,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Lalok a bůček omyjeme a uvaříme v mírně osolené vodě. Necháme zchladnout. Játra omyjeme a očistíme a spolu s masem pomeleme na masovém mlýnku.
Krok 2: Cibuli očistíme, nakrájíme a osmahneme na sádle domazlava. Necháme vychladnout.
Krok 3: Poté do směsi rozklepneme vejce, dobře promícháme a přidáme k mletému masu.
Krok 4: Takto připravenou paštiku osolíme a okořeníme. Majoránku přidáváme jemně rozemnutou v dlaních.
Krok 5: Směs lehce naředíme chladným vývarem a promixujeme tyčovým mixérem.
Krok 6: Připravíme si čisté zavařovací sklenice a plníme je paštikou zhruba do 2/3 výšky. Hrdla sklenic očistíme a sklenice dobře zavíčkujeme čistými víčky.
Krok 7: Paštiky zavařujeme 2 hodiny při 100°C.
Zveřejněno 19. 12. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Játrovo-bůčková paštika
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6lmV
Moje poznámka
Játrovo-bůčková paštika
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6lmV
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 10 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 10 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 10 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 10 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 12 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 13 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 13 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 14 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 14 hodinami
Tématické fráze:
bůčková paštika,
domácí bůčkovou pastika,
bůčková paštika recept,
játrovo masová paštika,
domácí bůčková paštika,
játrová paštika top recepty,
játrové knedlíčky,
játrové knedlíčky recept,
játrová bůčkovou pastika,
jatrovo veprova paštika,
kuřecí bůčkovou pastika,
recept játrová paštika,
bůčkova paštika recepty,
domaci jatrova pastika buckova,
recept buckova pastika,
domácí bůčková paštika s játry,
játrovo masová pomazánka,
jde zmrazit játrová paštika,
kuřecí na bůčkovou pastika,
masová bůčkovou pastika
Suroviny:
lalok vepřový,
bůček,
játra vepřová,
vejce,
cibule,
sádlo,
paprika sušená sladká,
zázvor,
majoránka,
pepř mletý,
koření hřebíček,
sůl,
vývar masový
Komentáře (1)