Rybí vývar čirý
K Vánocům neodmyslitelně patří také rybí polévka. V tomto receptu představujeme vývar z rybích odřezků, zeleniny a koření. Čirý vývar poté doladíme na másle osmahnutou zeleninou a jikrami s mlíčím.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 752 kJ / 4 482 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 430,97 g |
| Tuky | 227,64 g |
| Vláknina | 122,10 g |
| Cholesterol | 3,08 g |
| Sodík | 3,33 g |
| Sůl | 7,51 g |
| Sacharidy | 118,62 g |
Postup přípravy
Krok 1: Odřezky z ryb a zeleninu, nakrájenou na velké kusy, včetně koření, vložíme do studené vody a přivedeme k varu. Následně přilejeme martini nebo víno a necháme táhnout klidně 2 hodiny.
Krok 2: Po uvaření necháme zcela vychladnout. Zchladlou tekutinu poté přecedíme přes jemné síto, odřezky ryb, zeleninu a koření vyhodíme.
Krok 3: Mrkev, celer a petržel nastrouháme nahrubo, fenykl a řapíkatý celer nakrájíme na nudličky. Vše osmahneme v hrnci na másle, zalijeme vývarem a přidáme očištěné jikry a mlíčí. Krátce necháme povařit.
Krok 4: Použijeme-li kapustičky a hrášek, povaříme je doměkka v malém množství osolené vody. Tekutinu uchováme a na závěr přidáme do polévky.
Zveřejněno 28. 12. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rybí vývar čirý
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DDJq
Moje poznámka
Rybí vývar čirý
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DDJq
Nejnovější recepty
Kapr na asijský způsob podle Marka Raditsche
Přidáno před 8 hodinami
Provensálská rybí polévka podle Marka Raditsche
Přidáno před 9 hodinami
Italská krémová smetanová bramboračka
Přidáno před 17 hodinami
Sváteční likér podle Pohlreicha
Přidáno před 18 hodinami
Pečená uzená krkovice s květákem a salátem z kysaného zelí
Přidáno 2. 12. 2025 19:16:03
Dršťková svačinová polévka
Přidáno 2. 12. 2025 18:52:41
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fofr broskvový koláč
Martula před 2 hodinami
Mleté maso na špagety
Kajkajak před 4 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
AgirED před 5 hodinami
Pomazánka ze šprotů
foxinka001 před 5 hodinami
Kokosovo-tvarohový koláč (cheesecake)
Annanas před 5 hodinami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 5 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 5 hodinami
Banánové sušenky
Annanas před 5 hodinami
Boršč s mletým masem
Kajkajak před 6 hodinami
Květáková polévka se zeleninou bez smetany
Topmoni před 6 hodinami
Tématické fráze:
rybí vývar,
rybí vývar recept,
ryby vyvar,
rybí polévka vývar,
recept na rybí vývar,
rybí vvar,
vývar z ryb,
recept rybi vyvar,
rybí polévka,
rybi vyvat,
vyvar rybi recept,
jak nahradit jikry do rybí do polévky,
rybý vývar recept,
jak nahradit a jikry,
rybí vývar,
polevka rybí vývar,
asijský rybí vývar,
jak na rybi vyvar,
vývar rybí,
silný rybí vývar
Suroviny:
kapr,
mrkev,
bulva celerová,
petržel,
celer,
fenykl,
cibule,
koření nové koření,
bobkový list,
sůl,
máslo,
mlíčí,
mrkev,
bulva celerová,
petržel,
celer,
fenykl,
hrášek,
sůl,
šťáva citronová
Komentáře (5)