Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jehněčí špíz

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 370 kJ /
805 kcal
Bílkoviny108,47 g
Tuky30,65 g
Vláknina9,17 g
Cholesterol 398 mg
Sodík 420 mg
Sůl0,95 g
Sacharidy21,67 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuľu nakrájame nadrobno, pridáme nasekanú chilli papričku, prelisovaný cesnak, zázvor, rascu, sumah, jogurt a soľ. Vložíme mäso nakrájané na malé kocky (na menšie, ako keby sme použili bravčové alebo hydinové mäso, aby sa prepieklo) a dobre premiešame. Necháme v chlade stáť aspoň 1 hodinu, ale kľudne aj cez noc, mäso viac skrehne.
Potom mäso napichujeme na ihly. Krok 2: Na oleji opekáme mäso zo všetkých strán. V polovici opekania pridáme zvyšnú marinádu s cibuľou a za občasného miešania dopečieme.
Hotové ražniči vyberieme a udržiavame v teple. Krok 3: Do výpeku pridáme papriku a mletý šafrán a premiešame. Krok 4: Na tanieri ražniči prelejeme výpekom. Podávame so zemiakmi a zeleninou.

Zveřejněno 23. 3. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí špíz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6q9N

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí špíz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6q9N

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Miluju jehněčí, ale ještě nikdy jsem ho nedělala jako minutku. Dá se tento špíz připravit z jehněčí kýty? Není třeba dopéci maso v troubě?

Dajda: :-) Dá sa, ja som mala práve kýtu. Dopekať netreba, len musíš narezať mäso na malé kocky, menšie, ako keď používaš bravčové alebo hydinové mäso. Díky za dotaz, doplním to do receptu. ;-)

tejaja: Díky za odpověď, Terezko. Velikonoce se blíží a v našem mrazáku přebývá kousek jehněčí kýty, tak jsi mě hezky inspirovala. :-8

Tématické fráze:
jehněčí špíz, jehněčí špízy, jehněčí ražniči, jehneci na špízy, špíz z jehněčí kyty, jehněčí špíz recept, špízy z jehněčího, jehněčí špízy recepty, spizy z jehněčí, jeneci špízy, recept z mletého jehněčího masa, recepty ražníčí z jehněte, spizy jehneci, jehněčí špízy recept, špíz z jehněčí z kýty, jehněčí mleté top recepty, ražničí s jehněčího, raznici s jehněčí, recept na jehněčí špízy, spizy z jehneci kyty

Suroviny:
maso jehněčí, cibule, chilli paprika čerstvá, česnek, zázvor, kmín mletý, jogurt, sůl, olej, paprika, šafrán

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu