Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 370 kJ / 805 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 108,47 g |
| Tuky | 30,65 g |
| Vláknina | 9,17 g |
| Cholesterol | 398 mg |
| Sodík | 420 mg |
| Sůl | 0,95 g |
| Sacharidy | 21,67 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuľu nakrájame nadrobno, pridáme nasekanú chilli papričku, prelisovaný cesnak, zázvor, rascu, sumah, jogurt a soľ. Vložíme mäso nakrájané na malé kocky (na menšie, ako keby sme použili bravčové alebo hydinové mäso, aby sa prepieklo) a dobre premiešame. Necháme v chlade stáť aspoň 1 hodinu, ale kľudne aj cez noc, mäso viac skrehne.
Potom mäso napichujeme na ihly. Krok 2: Na oleji opekáme mäso zo všetkých strán. V polovici opekania pridáme zvyšnú marinádu s cibuľou a za občasného miešania dopečieme.
Hotové ražniči vyberieme a udržiavame v teple. Krok 3: Do výpeku pridáme papriku a mletý šafrán a premiešame. Krok 4: Na tanieri ražniči prelejeme výpekom. Podávame so zemiakmi a zeleninou.
Potom mäso napichujeme na ihly. Krok 2: Na oleji opekáme mäso zo všetkých strán. V polovici opekania pridáme zvyšnú marinádu s cibuľou a za občasného miešania dopečieme.
Hotové ražniči vyberieme a udržiavame v teple. Krok 3: Do výpeku pridáme papriku a mletý šafrán a premiešame. Krok 4: Na tanieri ražniči prelejeme výpekom. Podávame so zemiakmi a zeleninou.
Zveřejněno 23. 3. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí špíz
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6q9N
Moje poznámka
Jehněčí špíz
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6q9N
Nejnovější recepty
Křepelka s karamelizovanou zeleninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 4 hodinami
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 21 hodinami
Likérové kávy
Přidáno 12. 12. 2025 09:00:02
Lískooříškové kuličky
Přidáno 12. 12. 2025 08:00:02
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno 12. 12. 2025 07:01:02
Máslová vánočka s rozinkami
Přidáno 11. 12. 2025 21:55:54
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krkovice na medu a hořčici
michaelatomastikova999 před 9 minutami
Vepřová plec na kmíně
AndreaRinger před 20 minutami
Tvarohová štola
Ba30@ před 1 hodinou
Fazolky na smetaně
ivakom před 2 hodinami
Bramborový salát s cizrnou
Evellinka před 3 hodinami
Moje domácí tlačenka
bartonik před 3 hodinami
Piškotový korpus
Michal19 před 5 hodinami
Masová paštika
Nanina před 5 hodinami
Vosí hnízda
kolarz90 před 14 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
Sahula před 15 hodinami
Tématické fráze:
jehněčí špíz,
jehněčí špízy,
jehněčí ražniči,
jehneci na špízy,
špíz z jehněčí kyty,
jehněčí špíz recept,
špízy z jehněčího,
jehněčí špízy recepty,
spizy z jehněčí,
jeneci špízy,
recept z mletého jehněčího masa,
recepty ražníčí z jehněte,
spizy jehneci,
jehněčí špízy recept,
špíz z jehněčí z kýty,
jehněčí mleté top recepty,
ražničí s jehněčího,
raznici s jehněčí,
recept na jehněčí špízy,
spizy z jehneci kyty
Suroviny:
maso jehněčí,
cibule,
chilli paprika čerstvá,
česnek,
zázvor,
kmín mletý,
jogurt,
sůl,
olej,
paprika,
šafrán
Komentáře (4)