Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 883 kJ / 211 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,36 g |
Tuky | 15,12 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 1,80 g |
Sůl | 4,42 g |
Sacharidy | 1,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: V misce rozšleháme vejce, po částech přisypeme krupici a připravíme těstíčko. Osolíme a přidáme bylinky.
Krok 2: Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, vlijeme připravenou směs, rozetřeme a osmažíme z obou stran.
Hotový svítek necháme zchladnout a nakrájíme na menší kostičky. Krok 3: Polévku přivedeme k varu, vložíme svítek a vaříme přibližně 7-10 minut.
Hotový svítek necháme zchladnout a nakrájíme na menší kostičky. Krok 3: Polévku přivedeme k varu, vložíme svítek a vaříme přibližně 7-10 minut.
Zveřejněno 20. 2. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlý krupicový svítek do polévky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jp82
Moje poznámka
Rychlý krupicový svítek do polévky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jp82
Nejnovější recepty
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 11 hodinami
Jelení závitky
Přidáno před 12 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno před 13 hodinami
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno před 13 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 14 hodinami
Domácí kečup z trouby (méně pracný)
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketová buchta
mamina58 před 5 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
KrisZaezemi před 8 hodinami
Rybičková pěna (pomazánka)
Kajkajak před 8 hodinami
Zelňačka (klasika)
HavranPB před 9 hodinami
Segedínský guláš
Jiri_N. před 10 hodinami
Papriková pasta
lpinkas@seznam.cz před 10 hodinami
Houbové rizoto
Konstantin. před 10 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Konstantin. před 10 hodinami
Vepřová pečeně s batáty, cibulí a jablkem
Konstantin. před 10 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mici76@seznam.cz před 11 hodinami
Tématické fráze:
svítek do polévky,
krupicový svítek do koprové omáčky,
jak se dělá svítek,
pražský svítek do polévky,
svítek do polévky recept,
krupicový svíítek,
jak se dělá svítek do do polévky,
svitek do koprovky,
vajecny svitek do polevky,
svitky do do polévky,
pečený svítek,
pečený svitek do polévky,
krupice do polévky,
krupicovy svitek s koprovou polivkou,
svítek,
recept na svítek do polévky,
koprovka a svítek,
krupicova placka,
recept polévka vaječný svítek,
svítek jako příloha
Suroviny:
vejce,
krupice,
sůl,
bylinky sušené,
olej
Komentáře (8)
Po zamiešaní cesta nechať krupicu nabobtnať (ako to robíme pri krupicových haluškách)?
Akú krupicu? Mám detskú aj klasickú hrubú krupicu. Alebo je to jedno?
Aký hrubý je ten svítek na panvici?
Po uvarení ich necháme stáť v polievke? (To si domýšľam, že áno.)
Ďakujem!
Jinak u nás v rodině se dělá i svítek ke koprové omáčce. Dělá se stejně, ale nedělám na pánvi, ale v hrnci s poklicí. Opeču z obou stran, a poté zaleji vroucí osolenou vodou tak 0,5 cm nad svítek a přiklopím. Svítek nabobtná,pak rozkrojím na díly jako dost. Je to měkká příloha. Koprovka se k tomu dělá bez vývaru,zásmažky. Je to dost krajová záležitost, ale výborná.