Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pivní vrabci

Vepřové pečené na pivu je starobylý recept, kterým i v dnešní době potěšíte své strávníky. Lahodná chuť nejlépe vynikne s tradiční přílohou ve formě knedlíků. Ať již houskových nebo karlovarských.

Hodnocení receptu je 5,0 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dooga Dooga

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 60 min + doba odležení

70 min (10 min příprava + 60 min tepelná úprava, + doba odležení )

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 237 kJ /
1 491 kcal
Bílkoviny143,74 g
Tuky79,15 g
Vláknina7,14 g
Cholesterol 500 mg
Sodík 373 mg
Sůl0,70 g
Sacharidy28,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na větší kousky, osolíme, potřeme česnekem, vložíme do mísy a zalijeme pivem. Necháme v chladničce odležet alespoň 1 hodinu. Krok 2: Cibuli nakrájíme nahrubo. V pekáčku vhodném do trouby rozehřejeme sádlo. Krok 3: Po odležení maso vyjmeme z nálevu, necháme okapat a opečeme v pekáčku na sádle. Přidáme pokrájenou cibuli, orestujeme ji a zalijeme pivem z nálevu. Krok 4: Pečeme v troubě za občasného promíchání do měkka.

TIP: Vaříme s pivem - oblíbené recepty

Zveřejněno 16. 7. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pivní vrabci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/48g6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pivní vrabci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/48g6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Výborné, určitě zopakujeme. Děkuji za inspiraci:-K<3

Bože ... to jsme si požužňali. I děcáni se olizovali:-8 Děkuji za lehký a výborný recept:yes:. I knedlíček získal ovace:-)

Náááádhera ... Co nejdříve uvařím... :yes::-p

Dobrý den chtěla bych poprosit o recept na ty knedlíky vypadají úchvatně děkuji:yes:

Nooo, ten recept a fotky - prostě bombaaa :-)

Andreo:-)díky:-8.My jsme zapíjeli nealkem(manžel jel služebáčkem do práce;-() a já pak šla okopávat zahradu,takže přijaté kalorie(mimochodem výborné kalorie;-)) byly vzápětí dvojnásobně spáleny:-))

Mirco - krásně barevné fotky! Tohle si dát k obědu, ještě zapít pivem, tak prospím celé odpoledne jako mimino!:-O;-)

Dooga:-)Tak fotečky jsou tu a ještě jednou pochvala-teď už nejen za tu vůni,ale i za tu príma chuť:-p.Oba jsme si s manželem moc pošmákli a určitě u nás nevoněli naposledy;-).Díky za skvělý receptík;-) a šestá boďka přistává:-D

ten knedlík nemá chybu a masíčko na pivku je skvělé!!;-):yes:

Mirco, budu rád, když ti budou nejen vonět, ale i chutnat. Foto samozřejmě přidej. Měj se hezky a dobrou chuť.;-)

Dooga:-)tak už to peču a vařím;-).Voní mi tím celý byt a já už se na to neskutečně těším:-p:-p.Dělám taky z plece,jen podlévám tmavým pivkem a přidala jsem špetku pepře a trochu víc cibule a hlavně česneku;-).Jestli smím tak dodám i fotečku:-)

Tak na zítra mám nachystanou vepřovou plec a už vím, že ji udělám podle tohoto receptu:-) Dík za tip a dávám bodík:yes:

Tématické fráze:
vepřoví vrabci, veprove vrabci, vepřový vrabci, vrabci recept, recept pečení vrabci, vrabec na pivu, pivní vrabec, pečení vrabci, vrabci z vepřového masa, vepřové vrabce, v.vrabci, vrabci, vepřový vrabec, recept vrabci, vepřové vrabci na pivu, recepty na -moravsky vrabec, veprovy vrabec maso, vepřová plec na pivu, vrabci ti i ja, recepty vrabci

Suroviny:
plec vepřová, pivo světlé, česnek, cibule, sádlo, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu