Hovězí hospodský guláš
Kdo by neznal klasický hospodský guláš? Podle tohoto receptu si ho můžeme uvařit i doma, kdykoliv na něj dostaneme chuť. Základem úspěchu je správně zvolený druh masa a pořádné množství cibule. Druhý den, pořádně uleželý, bude guláš ještě lepší.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 123 kJ / 986 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 183,73 g |
| Tuky | 11,22 g |
| Vláknina | 20,96 g |
| Cholesterol | 376 mg |
| Sodík | 405 mg |
| Sůl | 0,80 g |
| Sacharidy | 33,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na sádle nebo na oleji orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli. Až začne pomalu zlátnout, přidáme maso nakrájené na kostky, které osolíme, opepříme a přidáme kmín.
Krok 2: Mícháme a jakmile se maso zatáhne a cibule začne hnědnout, přidáme nakrájenou papriku a protlak. Zamícháme a přisypeme sladkou mletou papriku. Důkladně promícháme a ihned zalijeme vývarem nebo vodou. Přidáme prolisovaný česnek.
Krok 3: Dusíme pod pokličkou asi 2,5–3 hodiny do změknutí masa (záleží na velikosti kostek).
Krok 4: Během dušení doléváme vodou nebo vývarem. Když je maso měkké, guláš zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě. Do hrnce ji vléváme pomalu a za stálého míchání.
Krok 5: Guláš přivedeme k varu. Vaříme pozvolna za občasného míchání nejméně 20 minut.
Krok 6: Podávat můžeme s houskovým knedlíkem, chlebem, těstovinami nebo bramboráky.
Zveřejněno 26. 5. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí hospodský guláš
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0ZG7
Moje poznámka
Hovězí hospodský guláš
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0ZG7
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 8 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 8 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 8 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 8 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 9 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 10 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 10 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 11 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 11 hodinami
Tématické fráze:
hospodský hovězí guláš,
hospodský hovězí guláš recept,
recept na hospodský guláš recept,
hospodsky gulas,
hovězí guláš hospodský,
hovězí guláš top recepty,
hovězí guláš,
recept hospodský hovězí gulas,
hovezi hospodsky gulas,
recept na hospodský hovězí guláš,
hovězí guláš recept,
top recept hovězí gulas,
hospodský guláš hovězí,
top recept na hovězí hospodský gulás videorecept,
hospodský guláš top recept,
top recepty hovězí hospodský guláš,
top recepty hovezi gulas,
hospocky hovezi guláš recept,
hovězí guláš recept hospodský,
top recepty pikantní hovězí guláš
Suroviny:
maso hovězí,
cibule,
sádlo,
paprika sterilovaná,
protlak rajčatový,
paprika sušená sladká,
kmín celý,
sůl,
pepř mletý,
vývar masový,
česnek,
mouka hladká
Komentáře (6)