Zvěřinové klopsy
Suroviny
Porce: asi 6 porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 674 kJ / 2 551 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,41 g |
Tuky | 213,63 g |
Vláknina | 7,24 g |
Cholesterol | 392 mg |
Sodík | 3,40 g |
Sůl | 8,41 g |
Sacharidy | 77,86 g |
Postup přípravy
Krok 1: Možno použít zvěřinu srnčí, daňčí, jelení i z černé. Zvěřinu (žebra, krk, plecko odřezky z kýty) dobře vymyjeme a natřeme kašičkou z několika stroužků česneku rozetřeného se solí, lžičky zázvoru a 2 lžic oleje. Proložíme plátky slaniny, kořenové zeleniny a cibule a těsně složíme do mísy. Zalijeme bílým vínem, aby vše bylo potopeno a necháme 2 dny v chladu.
Krok 2: Pak upečeme na másle spolu s bobkovým listem, snítkou tymiánu, zrnky pepře, nového koření a solí doměkka. Podléváme vínem z nálevu a podle potřeby vodou, zvěřinovým nebo hovězím vývarem.
Krok 3: Upečené obereme z kostí a vše i se zeleninou z pečeně jemně umeleme spolu se 2 rohlíky. Přidáme šťávu z pečeně, aby směs byla tvárlivá. Dáme vychladit. Pak ze směsi tvoříme kuličky, které obalujeme v nastrouhaném sýru. Podáváme s plátky chleba Knäckebrot, s tmavým chlebem nebo s jemným pečivem a zeleninovými saláty. Jindy můžeme směs namazat na topinky a sypat strouhaným sýrem. (Znamenitě k tomu chutná dobré červené víno!)
Zveřejněno 17. 9. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zvěřinové klopsy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/20ZW
Moje poznámka
Zvěřinové klopsy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/20ZW
Nejnovější recepty
Spaghetti s Lučinou, anglickou slaninou a ředkvičkami
Přidáno před 5 hodinami
Špízy se sýrem a cuketou
Přidáno před 8 hodinami
Cuketová pomazánka s česnekem a sýrem, vhodné i pro diabetiky
Přidáno před 11 hodinami
Salát z pečených paprik
Přidáno před 13 hodinami
Masové kuličky s letním salátem, mozzarellou a vejci
Přidáno před 15 hodinami
Cuketový koláč se sýrem vhodný i pro diabetiky
Přidáno 21. 7. 2025 16:05:39
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Andělsky nadýchaný perník
Markeeta před 55 minutami
Babiččiny kynuté borůvkové knedlíky
JanaPisova před 1 hodinou
Salát z kedlubny, mrkve a ředkviček
Petra970 před 2 hodinami
Domácí kmínový chleba
Petra970 před 2 hodinami
Rybízový jogurtový bezlepkový koláč
verisovakristyna před 2 hodinami
Pikantní gulášek na barevných paprikách
HankaHK před 3 hodinami
Babiččiny blbouny
Freziee před 3 hodinami
Hermelínová pomazánka
ilonkakulisek před 4 hodinami
Cuketové lívance na slano
Davis před 4 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
pohlodek před 4 hodinami
Tématické fráze:
zvěřinové recepty,
top recepty zvěřina,
zvěřina recepty,
zvěřina,
zvěřinová žebra recept,
pečená žebra ze zvěřiny,
recept na zvěřinu,
žebra ze zvěřiny,
recepty z zvěřiny,
pečení zvěřiny,
recepty že zvěřiny,
recepty na zvěřinu,
recepty zvěřina,
recept na pečení zvěřiny,
nálev na zvěřinu recept,
zvěřina recepty na peceni,
zvěřinová pečeně recept,
recepty že ze zvěřiny,
zvěřinové recepty na vine,
co s odřezky ze zvěřiny
Suroviny:
česnek,
sůl,
zázvor,
olej,
slanina,
petržel,
víno bílé,
máslo,
bobkový list,
tymián,
koření nové koření,
rohlík,
sýr tvrdý
Komentáře (4)
A když už mne z klopsů přecházely oči, tak jsem se utvrdila v tom, že tohle jsou kuličky z pečeného mletého masa ze zvěřiny podávané jako pohoštění...ale klopsy je zavádějící název...
( a pomíjím obalení zvěřiny v sýru - představím si pažitku, petrželku, třeba i mleté vlašské ořechy nebo mandle...ale podle mne si zvěřina se sýrem vůbec nerozumí...)