Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Gulášová polévka

Převážně v zimním období jsou velmi oblíbené husté a syté masové polévky. Šikovné hospodyňky se inspirovaly oblíbeným gulášem a vytvořily polévku, která je chuťově velmi podobná. S krajíčkem čerstvého chleba bez problémů zastoupí i hlavní chod.

Hodnocení receptu je 4,6 (41×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sidera

Snadný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 85 min

110 min (25 min příprava + 85 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 149 kJ /
753 kcal
Bílkoviny79,57 g
Tuky15,70 g
Vláknina13,09 g
Cholesterol 144 mg
Sodík 281 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy69,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Maso nakrájíme na malé kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Krok 2: V hrnci rozehřejeme olej, na něm do zlatavé barvy osmažíme cibulku. Přidáme maso a orestujeme ho, aby se zatáhlo. Krok 3: Přidáme utřený česnek, zaprášíme lžící mouky a promícháme. Nakonec vsypeme červenou papriku, promícháme a ihned podlijeme vývarem. Pokud není vývar slaný, přidáme sůl, a také pepř a kmín. Krok 4: Když je maso téměř měkké, přidáme do polévky nakrájené brambory a dovaříme doměkka. Krok 5: Pokud je polévka v průběhu vaření řídká, za stálého míchání ji zahustíme trochou mouky rozmíchané ve vodě a provaříme alespoň 15 minut. Krok 6: Ke konci varu do polévky vsypeme rozemnutou majoránku a bylinky.

Zveřejněno 25. 7. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gulášová polévka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G5Zr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gulášová polévka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G5Zr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Je výborná, ty řeči některých znalkyň o bylynkách neberte vážně 😀

Vařím gulášovku také tak, ale častěji dělám poslední dobou z mletého hovězího než z krájeného masa. Klasický a moc dobrý recept. Přidávám taky trochu pálivé papriky nebo chilli. :yes:

jakeline 7. 7. 2016 04:07
do gulašovky patří hlavně majoranka a česnek:-Q:-//

jakeline: Aj cesnak aj majoránku autorka v recepte uvádza. Tak o čo vám ide?

Výborná !!!
P.S. Polévkové byliny Vitana jsou sušené bylinky, žádná chemie. Už léta je do polévek používám, jsou výborné :-)

misaa123: ja jsem psal o SUŠENÝCH BYLINKÁCH,co na tom vidíš hnusného?? To ,že si toe nesuším sám doma?

marsa: pokud mohu,bylinky do polévky se prodávají,je to pytlík třeba ” vitana“, prostě sušená nať celeru, petrželky, atd.Polévkové koření je tekuté koření, třeba Maggi........;-) ty bylinky jsou namichané v určitém.poměru.Tuším,že na obalu je napsáno “Polévkové bylinky“, či tak nějak...;-)

není mi úplně jasné, co jsou bylinky do polévky a co patří do polévkového koření? díky předem za odpověď:-)

Výborná a jednoduchá,jen se po ní zaprášilo:yes::yes:

Dneska jsem jí udělala,a doufám že budeme mít ještě na zítra;-)

varim podobne je vyborna, ale misto hoveziho davam bucek, jsme spis na tucnejsi

Chtěla jsem napsat dvakrát v týdnu.

Tuto polévku vařím jenom pro našeho mlaďase. Do tří litrového hrnce a večer nemá nic. Mohla bych mu jí vařit klidně v týdnu.

Tématické fráze:
gulášová polévka, gulášová polévka recept, gulášová polévka od babičky, gulasova polevka s uzeninou, domaci gulasova polevka, gulášová polévka recepty, recept na gulasovou polevku, recept gulasova polevka, domácí gulášová polévka recept, gulášová polívka, gulasova, výborná gulášová polévka, gulášová polévka z kližky, gulášová polévka z hovězího masa, gulášovápolévka, gulášová polévka od babičky recept, domácí gulášová polévka - recept, jak se dělá gulášová polévka, polévka gulášová, gulasovka recept

Suroviny:
kližka hovězí, brambory, cibule, česnek, paprika sušená sladká, vývar masový, pepř mletý, kmín drcený, bylinky, majoránka, mouka hladká, sůl, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu