Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 393 kJ / 1 528 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,15 g |
Tuky | 127,38 g |
Vláknina | 20,97 g |
Cholesterol | 105 mg |
Sodík | 3,93 g |
Sůl | 9,87 g |
Sacharidy | 76,48 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky chleba opeč nasucho v topinkovači a po vyjmutí potřui česnekem z obou stran,na vrchní stranu nanes slabý proužek másla.
Krok 2: Konzervu žampionů otevři, zbav nálevu, proper vodou a nech okapat. Poté dej okapané žampiony do misky, přidej kečup a promíchej.
Krok 3: Zbytek česneku nasekej a přidej do misky, celé to znovu promíchej.
Krok 4: Anglickou slaninu popřípadě špek nakrájej na kostičky a dej do pánvičky na sporák a opeč.
Krok 5: Na připravenou topinku s máslem dej vrstvu žampionů, kečupu a česneku a na tuto vrstvu dej opečenou slaninu. Dochuť každou topinku lžičkou kapary a 3 černými olivami.
Zveřejněno 28. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Topinky se žampiony,slaninou,kapary a olivami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/APNp
Moje poznámka
Topinky se žampiony,slaninou,kapary a olivami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/APNp
Nejnovější recepty
Restovaná zelenina jako ratatouille po našem
Přidáno před 2 hodinami
Bábovka s čokoládou a kokosem
Přidáno před 12 hodinami
Krémová polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí karí
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno 16. 9. 2025 05:48:45
Indické kuřecí nudličky
Přidáno 15. 9. 2025 20:10:14
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rybí filé na špenátosýrovém lůžku s rajčatovou čepicí
Fitulka před 40 minutami
Halušky s uzeným masem a kysaným zelím
kamilkamil před 1 hodinou
Křampes - staročeská zelná polévka z Vrchoviny
Fitulka před 1 hodinou
Vepřové na způsob golubců
samsi před 3 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
aladew před 12 hodinami
Sypaný tvarohovo-jablečný koláč
svidrnochovas@seznam.cz před 14 hodinami
Řecká musaka
misula29 před 15 hodinami
Jablečné koláče
macchinhtri030 před 18 hodinami
Treska na másle
Houmicek před 19 hodinami
"Gulášovka"z cukety
Jaruskaa před 20 hodinami
Tématické fráze:
topinky se žamoiony,
žampiony na topince,
kapary recepty,
česnek modrák,
anglická snídaně žampion,
předkrmy ze žampionů,
recepty s kapary,
žampiony s topinkami,
snídaně se žampiony,
žampiony na česneku,
predkrm olivy,
recepty se žamoiony,
topinky se anglickou slaninou,
žamoiony,
žampiony,lilek, topinka,
topinky s nivou,
žampiony na topnku,
topinková pomazánka z zampionu,
topinky na žampionech,
zampion s topinkou
Suroviny:
chléb tmavý,
žampiony sterilované,
slanina anglická,
česnek,
kečup ostrý,
kapary,
olivy černé bez pecky,
máslo
Komentáře (2)
Za česnek samozřejmě považuji český modrák, u čínského česneku doporučuji množství minimálně zdvojnásobit
Tonda - učeň u Papriky