Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slovensko-maďarská gulášovka s bramborovými knedlíčky

Poctivá gulášová polévka z hovězí kližky s kapii přijde k chuti a příjemně zasytí. Naši východní sousedi ji rádi konzumují s bramborovými knedlíčky. Tato kombinace je sice neobvyklá, ale chutná skvěle.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 40 min

80 min (40 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 409 kJ /
1 293 kcal
Bílkoviny96,32 g
Tuky30,22 g
Vláknina22,81 g
Cholesterol 394 mg
Sodík 1,14 g
Sůl2,73 g
Sacharidy148,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a prolistujeme. Z kapie vykrojíme jadřinec a nakrájíme na proužky. Krok 2: Na sádle orestujeme cibuli do zlatohněda a přidáme na malé kousky nakrájenou kližku. Osolíme, opepříme, přidáme kmín a zarestujeme. Krok 3: Vysmahneme, zaprášíme moukou a osmahneme, přidáme papriku a zalijeme vodou. Dobře promícháme. Krok 4: Vaříme do měkka, pak přidáme prolisovaný česnek a kapii. Povaříme. Krok 5: Brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme ostatní suroviny a propracujeme těsto. Tvoříme malé knedlíčky a uvaříme v osolené vodě. Vaříme je asi 5 minut podle velikosti.

TIP: Knedlíčky do polévky

Zveřejněno 16. 9. 2023

Poznámka autorky RubyRom

Někomu se bude zdát tako kombinace s bramborovými knedlíčky nezvyklá. To se mi zdálo také, ale moc nám to na Slovensku chutnalo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slovensko-maďarská gulášovka s bramborovými knedlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9r9Z8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slovensko-maďarská gulášovka s bramborovými knedlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9r9Z8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Merylas (moderátorka): Nic se neděje, já už si zvykla, že se nedaří. Ale dneska byl na vině kocourek! :-D Stejně se zbaští! ;-) Já vím, že to bylo na velkém plameni a má se vařit pomaličku, jen probublávat.

Veronika.Hrozna: :-) Řekla bych, že vaření trvá jen chvilku a je třeba to hlídat. :-) Já nechám bramborové knedlíky zavařit a pak stáhnu, aby se vařily volněji. Tak třeba příště to už vyjde. :yes:

Merylas (moderátorka): Uvařila jsem je, den dopředu. Dopadlo to jako vždycky, jeden se dokonce rozvařil. Nevadí ! Rozhodně nemám ty krásné uvařené, kulaťoučké zlatíčka, co se válejí u Ruby Room doma, v polévce.:-D Asi jsem to vařila moc prudce a zdržel mě i kocourek, který si chtěl hrát, když jsem je vařila. Možná i dvě minuty déle. Aspoň, že se mám na koho vymluvit!:-D

Veronika.Hrozna: Dala bych méně, těch ingrediencí není mnoho a ještě je tam rozpětí u mouky, záleží na bramborách, takže těžko radit. Ale tak jednu malou lžičku. :-K Když se dá hodně, tak by mohly být pak po uvaření tuhé.

Merylas (moderátorka): Pozítří je vařím, jseš zlatíčko a jestli to vyjde, tak dám vědět ! Asi 1 PL škrobu??? :-* Konečně se mi jednou nerozvaří, myslím!:-D

Veronika.Hrozna: Tak to nevím, nikdy s tím nemám problém a to je dělám dost často. :-K

Veronika.Hrozna: Pomohlo by přidat malinko bramborového škrobu, aby lépe držely pohromadě. Ale ne moc, to by byly zase tuhé. :-K

RubyRom: Mě se to vždycky u vaření, tak nějak rozleze a nemám chuť to mrazit. Zřídka se povedou, to je asi od brambor, nebo ruce.......:-(

Romi o brambor.knedlíčcích v gulášovce slyším také poprvé,ale moc se mi to líbí:-KZ těch uvařených brambor musí být moc dobré.Díky za recept:yes:Já dělám knedlíčky ze syrových,z těsta na bramboráky:-)

Veronika.Hrozna: Bramborové knedlíky do mrazáku dávám běžně. Většinou dělám vždy plněné s uzeným do zásoby a tyhle malé taky. :-K

lenka.janatkova (moderátorka): Já se to taky naučila vařit až tady, je to chutné. Jen je škoda, že bramborové knedlíčky nejdou dát do mrazáku, musí být čerstvé a dávám do nich česnekovou pažitku, teda, když naroste. Když nemám, tak hodně petželové natě. ;-)

O gulášovce s knedlíčky slyším poprvé :-) díky za zajímavý recept :-8

Suroviny:
kližka hovězí, sádlo, cibule, sůl, pepř mletý, majoránka, kmín mletý, česnek, paprika sušená sladká, kapie, mouka hladká, brambory, žloutek, sůl, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu