Topinamburové karbanátky
Dříve ne zcela tradiční suroviny si zvolna razí cestu na naše stoly. Topinambury jsou velice zajímavé z výživového hlediska a zároveň tvárné při kuchyňském zpracování. Zkuste následovat náš recept a připravte z nich chutné karbanátky.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 013 kJ / 481 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 32,91 g |
| Tuky | 30,32 g |
| Vláknina | 1,13 g |
| Cholesterol | 554 mg |
| Sodík | 889 mg |
| Sůl | 2,15 g |
| Sacharidy | 18,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hlízy očistíme, oloupeme, nastrouháme na větších slzičkách na struhadle. Kopřivy spaříme a necháme okapat, případně vymačkáme vodu, poté posekáme i se špenátem. Sýr nastrouháme stejně jako topinambury.
Krok 2: Přidáme zbylé suroviny a vločkami zahustíme do polotuhé hmoty, tak aby se daly tvarovat karbanátky.
Krok 3: Mokrýma rukama vytvarujeme karbanátky, které obalujeme v kukuřičné mouce.
Krok 4: Rozpálíme olej. Osmažíme placičky a necháme okapat na ubrousku.
Krok 5: Podáváme s bramborovou kaší nebo na kousku chleba pomazané hořčicí.
Zveřejněno 24. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Topinamburové karbanátky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNQ11
Moje poznámka
Topinamburové karbanátky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNQ11
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 1 minutou
Hřejivý karamelový Salko likér
Přidáno před 5 hodinami
Tvarohová štóla s citronovou polevou podle Josefa Maršálka
Přidáno před 7 hodinami
Rybí polévka s jikrami
Přidáno před 19 hodinami
Bramborové placičky s povidlovou omáčkou
Přidáno před 19 hodinami
Šťouchané brambory s uzeným lososem
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Paprikový perkelt s vařenými vejci
MilosCz před 39 minutami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
jana.kulkova před 2 hodinami
Babiččin vaječný koňak
[email protected] před 2 hodinami
Hovězí polévka - přesnídávková
Jan Nemec před 5 hodinami
Išlské dortíčky
dra.carol před 6 hodinami
Bramborový salát na chlebíčky
JanaEly před 6 hodinami
Ořechy s krémem
h.skrobankova před 13 hodinami
Košíčky Izidor
zvon23 před 16 hodinami
Listový salát s ořechy
Limek před 16 hodinami
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Limek před 16 hodinami
Suroviny:
topinambur,
špenát listový,
kopřivy,
sýr nastrouhaný,
vejce,
mouka hladká,
cibule sušená smažená,
vločky ovesné,
mouka kukuřičná,
kmín mletý,
chilli,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (2)