Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 109 kJ / 743 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 54,68 g |
| Tuky | 49,71 g |
| Vláknina | 10,12 g |
| Cholesterol | 379 mg |
| Sodík | 1,10 g |
| Sůl | 2,75 g |
| Sacharidy | 14,51 g |
Postup přípravy
Krok 1: Slaninu nakrájíme na drobno, hodně drobno a dáme do hrnce osmahnout.
Krok 2: Jakmile pustí tuk, přidáme najemno nasekanou cibuli a restujeme do zlatova.
Krok 3: Přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu, krátce společně orestujeme, to už je skoro nasucho, přidáme hrnek vody a dvě kostky masoxu a provaříme.
Krok 4: Přidáme 2 l vody a vaříme.
Krok 5: Z mletého masa, které jsme podle vlastní chuti okořenili a přidali jedno vejce, žádnou strouhanku, mouku nebo housky.
Krok 6: Jen maso, vejce a koření, vykrajujeme malou lžičkou nočky a zavařujeme do vývaru.
Krok 7: Z vejce, mouky a trochu vody připravíme panýrunk (na obalování řízků), přidáme strouhanku a vytvoříme polotuhou hmotu, přidáme zázvor a opět lžičkou nočky a šup do polévky.
Krok 8: Polévku dosolíme nakonec.
Zveřejněno 14. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Restovaný vývar na slanině a cibuli s nočky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jqpy
Moje poznámka
Restovaný vývar na slanině a cibuli s nočky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jqpy
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 21 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 21 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 4 minutami
Vrstvený salát
Haname před 1 hodinou
Sýrové tyčinky
Jitinka před 2 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 5 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 5 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 5 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 5 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 6 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 6 hodinami
Mila kuličky
Marule před 7 hodinami
Tématické fráze:
panýrunk,
restované fazolky,
obalování řízků,
restované fazolky na slanině,
polévkové nočky,
restované fazolky se slaninou recept,
restované zelene fazolky recept,
restované fazolky recept,
restované zelené fazolky,
restované fazolky se slaninou,
vývar s nočky,
restovaný maso,
restované mleté maso,
panírunk,
slaninove nocky,
recepz na nočky do polévky,
recept restované fazolky se slaninou,
polévkové vývary,
slanina cibula pridame,
polevkove noky
Suroviny:
slanina,
cibule,
masox,
maso mleté,
mrkev,
petržel,
celer,
pepř,
sůl,
maggi,
vejce,
mouka hladká,
strouhanka,
zázvor mletý
Komentáře (3)