Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynutý perníkový závin se sušeným ovocem

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

4. 11. 2009 11:37

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie11 157 kJ / 2 667 kcal
Bílkoviny73,63 g
Tuky48,37 g
Vláknina23,68 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 172 mg
Sůl0,36 g
Sacharidy472,34 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pokud je třeba těsto při válení podsypat, tak opatrně, ať do něj nepřidáte hodně mouky.

Těsto hodně vykyne, pokud máte menší pečku, doporučuji použít menší dávku surovin nebo srolovaný, vykynutý závin upéct v troubě (před pečením potřít vejcem a pak až sypat lupínkama).

Závin je měkounký, kyprý a nádherně voňavý.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen

28. 1. 2010 09:36

Jano, z vykynutého těsta uděláš podle postupu závin, vložíš do formy a necháš vykynout. Můžeš nechat jen tak, samo, nebo na 2 minuty zapnout program Pečení, ten pak vypneš a závin v teple vykyne rychleji. No a pak už ho jen upečeš:yes:
Zkus to z poloviny nebo 2/3 surovin. Povede se, uvidíš;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

27. 1. 2010 22:19

Já jsem si vůbec nevšimla tady té dobroty. No, moje nádoba je menší, tak nevím. Ty si něco vymyslíš a máš to , jak malované, ale já bych raději moc neexperimentovala:-)), byla by škoda tím pak krmit slepice:-D. Jak píšeš, že to pak necháme v pekárně vykynout, tak bez nějakého programu, že? jen, jakoby v nádobě, rozumím tomu dobře?
Iljuso, ten tvůj fotopostup je fakt umělecké dílo!:-O

cathleen cathleen

9. 1. 2010 08:40

:-pShi, díky za pochvalu i foto:yes::yes:

shineon

8. 1. 2010 23:01

Tak jsem se nechala trochu inspirovat včera, sice těsto jinačí, ale s perníkovým kořením taky, a to sušené ovoce jsem vylepšila hrstí vlašáků.... no a moc mi to chutnalo:-p, fotku přikládám

cathleen cathleen

17. 11. 2009 11:28

:-((Už i Recepty.cz??? http://www.recepty.cz/recept.asp?id_receptu=JOLPKP... - bez odkazu na toprecepty:no:

cathleen cathleen

15. 11. 2009 12:25

...a já ti děkuji za odvahu zkusit ho a pěknou pochvalu navíc:-8:-K

magdalenka magdalenka

15. 11. 2009 10:49

Caty, upečené v piatok večer, pre moju zbabelosť iba v rúre. Dva záviny, plnené všetko ako uvádzaš ty, okrem brusiniek.
Ešte dnes sú chutné, nevysušené...Kto chce niečo netradičné a má rád perník, nebude ľutovať...Peknú nedeľu!

cathleen cathleen

11. 11. 2009 17:54

:yes::yes:Jj, je to ale i tím, že takhle v písemným projevu se hůř vysvětluje....mělas mě vidět, když jsem nevidomou kamarádku (byla u mě na návštěvě) učila dělat housky z jednoho pramene těsta. Moc jsme se tehdy nasmály:-D

magdalenka magdalenka

11. 11. 2009 17:47

Caty, trocha ma miatla tvoja fotka - ty si mala jeden tučný závin, ak dobre vidím. Čiže ja asi spravím dva tenké a budú ležať po dĺžke v peč. nádobe. Trochu sa mi spotili mozgové závity, sem-tam ich treba prehnať...:-))

cathleen cathleen

11. 11. 2009 16:32

Můžeš buď udělat jeden velký tlustý závin a při vkládání do formy ho jakoby napíchneš na hřídele od háků....nebo uděláš dva tenčí a položíš je v pečce vedle sebe tak, že hřídele budou mezi nimi (ony se ty záviny při pečení spojí)....nebo jako Iljuša ten zívin nakrájíš na kusy = roládičky a do pekárny je vedle sebe POSTAVÍŠ (jako na Iljušině fotce), kdežto můj závin ve formě ležel.
:-//Tak, teď nevím, jestli jsem ti hlavinku ještě víc nezamotala:-))Pokud znovu neporozumíš, písni, nafotím ti to, i kdybych tam místo těsta měla srolovat utěrku:-)):yes:

magdalenka magdalenka

11. 11. 2009 15:34

Cathleen, chystám sa na tvoj závin v piatok. V pekárni som ešte okrem chleba nič nepiekla, preto mi nie je jasné niečo. Závin prekrojím, dve polky dám do pekárne na seba? Iljuša robila menšie roládičky, ak dobre vidím...ďakujem za odpoveď.

cathleen cathleen

5. 11. 2009 12:16

Taky tam mám lžíci Granka, dopisovala jsem ji chvíli po vložení receptu, zapomněla jsem na ni......

Iljusa Iljusa

5. 11. 2009 11:27

Ivo, musím to ještě jednou pochválit, nyní jsem posnídala (přišla jsem z RHB tak jsem nechtěla jít nacpaná). Těsto je akorát sladké, náplň pikantní, krásně měkoučké i dnes.
Musela jsem to nějak do pekárny "nacpat", těsta bylo hodně, už jsem i začala přemýšlet, že bych to dala do bábovkové formy a pekla v tom ;-) Mohu říci, že tu je poslední kousek, před chvílí jsem zabalila na ochutnání rodičům :-)):yes::yes:
Ještě jsem ti chtěla napsat, že jsem do těsta přidala lžičku kakaa, máme rádi kakaovou příchuť v perníku ;-)

cathleen cathleen

5. 11. 2009 10:18

:-KDěkuju za krásná slova....
Iljušo, moc hezké fotečky, tys upekla něco jako perníkový oblak! (Takto se píkává vanilkový oblak..):yes::yes:

magdalenka magdalenka

4. 11. 2009 22:15

Asi by si mala za pekárničkový výskum a výsledky dostať medailu...vážne...+
;-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kynutý povidlový závin kynutý závin s povidly perníkový štrůdl kynutý závin s perníkem kynutý závin kynutý závin z domácí pekárny štrůdl ze žitné mouky recepty pečeme se sušeným ovocem povidlový závin kynutý jak srolovat závin perníkový chléb štrůdl z kynutého těsta škvarkový závin strudl z zitne mouky kynutý závin povidlový recepty se sušeným ovocem perníkový chleba domácí kynutý závin z pekárny kynutý perník v domácí pekárně recept pernikova strudl

Suroviny: voda, cukr, vejce, droždí, tuk hera, mouka žitná chlebová, mouka polohrubá, mouka hladká, kakao granko, sůl, kůra citronová, šťáva citronová, koření do perníku, skořice, povidla švestková, kůra citronová, ořechy strouhané, rozinky, meruňky sušené, lupínky mandlové

TopRecepty.cz

Kynutý perníkový závin se sušeným ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yo9w