Hovězí na divoko pro pamětníky
Plátek hovězího masa nejprve opečeme s cibulí a poté dusíme v omáčce se zeleninou a rajčatovým protlakem. Omáčka chutná a voní skvěle díky směsi koření určené na přípravu zvěřiny. Na závěr ji zjemníme smetanou.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 935 kJ / 462 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,45 g |
Tuky | 25,37 g |
Vláknina | 10,13 g |
Cholesterol | 72 mg |
Sodík | 190 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 42,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept je ze Slovácké kuchařky od paní Jarmily. Proč pro pamětníky? Tak na to vám zprostředkovaně odpoví sama autorka:
"Jak sa poví "hovězí na divoko",
tož hned vidím ty řady vyrovnaných konzerv v obchodoch.
Doví, lesti to ide aj doma udělat, říkala sem si kolikrát.
Tož, včilej už vím, že ide."
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 2. 2011 13:55
suslajda tak to mám fakt radooost!!
16. 2. 2011 13:52
dneska jsem vařila Jani moc dobré
8. 2. 2011 13:00
Věrko, díky a super!!
8. 2. 2011 12:17
Tak jsem si moc pochutnala a děkuju za připomenutí. Ještě jsem si přidala mletý zázvor, tymián, mletý pepř a houby, místo protlaku jsem dala trochu ostřejšího kečupu a kousek anglický a nemělo to chybu.
7. 2. 2011 19:52
Věrko, tak to jsme dvě, co přemýšlíme, co zítra. Jenže knedlík byl včera, jinak jsem na to taky myslela.
7. 2. 2011 18:19
Přemýšlím co si zítra uvařit a kápla jsem na tvůj recept, tak vyzkouším, určitě to je dobrý a mám na to i chuť. Jdu si vyndat maso z mrazáku.
6. 2. 2011 14:27
tak tohle mi uteklo, ale už jsem to chytla
5. 2. 2011 18:18
Růženko díky a ta barvička!!!, ta se ti povedla!!!
5. 2. 2011 17:48
Jani tak dnes jsem uvařila toto jídlo a moc mi chutnalo:-opravdu to chutná,jako kdysi to z té konzervybodík jsem už dala,tak si dovolím přidat fotku toho opravdu chutného jídlaa díky za recept,určitě jsem nevařila naposled
7. 1. 2011 17:22
Vlastíku, to mám radost
7. 1. 2011 16:22
něco výborného - návštěva měla boule za ušima, jednou s knedlíkem jednou s bramborem, obojí mňam
21. 9. 2010 20:06
BILKOVAI, asi mo to nebudeš věřit, ale myslím si to samé, jenže jsem nechtěla opravdu urazit některé lidičky ohledně názoru na svíčkovou. Děkuji.
21. 9. 2010 19:40
Jani, jeden z nejlepších receptů, které jsem kdy jedla. Svíčková se může zahrabat. Je to neuvěřitelná dobrota. Bohužel foto nemám, ale příště určitě přidám. Moc díky za skvělou mňamku.....21
12. 7. 2010 21:40
Stará dobrá klasika.
12. 7. 2010 21:20
Tak toto jsem mívala ráda z konzervy,ale myslím,že takto uvařené to bude lepší.+1
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno před 16 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno před 17 hodinami
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno před 18 hodinami
Křupavé brambory
Přidáno před 21 hodinami
Jogurtový pohár se zmrzlinou a mangem
Přidáno před 22 hodinami
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno 22. 4. 2024 23:54
Právě bylo uvařeno:
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Luciksch uvařil před 7 hodinami
Těsto na pizzu
Bretik uvařila před 7 hodinami
Tři pomazánky na chlebíčky a soudečky nebo jednohubky
aerdna uvařila před 9 hodinami
Nadýchaný mrkvový dort
Mlsani uvařila před 9 hodinami
Špenátové lasagne s kuřecím masem
Alexandra1 uvařila před 9 hodinami
Hummus pomazánka
annasmitkova uvařila před 10 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Moanka uvařila před 10 hodinami
Rajská omáčka
Fleep uvařila před 10 hodinami
Mandarinkový koláč s drobenkou
Redpelikan uvařila před 10 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: hovězí na divoko hovězí srdce na divoko hovězí na divoko recept hovězí kostky na divoko hovězí na divoko konzerva konzerva hovezi na divoko hovězí maso recepty recept na hovězí na divoko recept hovězí na divoko svíčková na divoko omáčka na divoko hovezi maso na divoko hovězí nudličky na divoko recepty hovězí na divoko hovezi nadivoko hovězí kližka na divoko hovězí na houbách na divoko hovězí na divoko,bramborový knedlík, top recepty hovězí na divoko hovedzie na divoko
Suroviny: maso hovězí, mrkev, celer, cibule, protlak rajčatový, cukr, koření divočina, sůl, olej, smetana na vaření, mouka hladká
Hovězí na divoko pro pamětníky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2xBJ
114 názorů