Boršč z Arbatu
Výrobě této tradiční ukrajinské pochoutky je zapotřebí věnovat mnoho času, ale nikdo nebude litovat, protože je zkrátka vynikající. Doporučujeme uvařit této polévky větší množství, aby vám nepochybělo.
Suroviny pro 10 porcí
10porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 129 kJ / 2 899 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 184,10 g |
Tuky | 157,20 g |
Vláknina | 49,92 g |
Cholesterol | 579 mg |
Sodík | 3,06 g |
Sůl | 7,34 g |
Sacharidy | 163,13 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 13. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Boršč z Arbatu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DPox
Moje poznámka
Boršč z Arbatu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DPox
Nejnovější recepty
Pizza Valencia
Přidáno před 30 minutami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 4 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno před 20 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 45 minutami
Vrstvený salát
Maruna365 před 51 minutami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 1 hodinou
Zelňačka
Veronika_1 před 1 hodinou
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 2 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 3 hodinami
Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem
RenataMaresova před 4 hodinami
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Lastovia před 4 hodinami
Fazolky s hráškem ve smetanové omáčce se slaninou
Patricia97 před 5 hodinami
Makronky Danča
Malickakucharka před 5 hodinami
Tématické fráze:
arbat praha,
boršč,
pirožky ze slovanského domu,
arbat na příkopech,
boršč recept,
borč-polévka,
boršč z vepřového masa,
arbat hranolky,
top recepty boršč,
boršč bez masa,
nejlepsi borsc,
restaurace arbat,
arbat,
arbat v praze,
restaurace arbat praha,
boršč v jednom hrnci,
boršč ze tří druhů masa,
boršč v praze,
hranolky z arbatu,
borst
Suroviny:
přední hovězí,
plec vepřová,
kýta vepřová,
špek,
kost hovězí,
cibule,
řepa červená,
zelí bílé,
mrkev,
petržel,
celer,
rajče cherry,
protlak rajčatový,
smetana ke šlehání,
mouka hladká,
máslo,
koření nové koření,
bobkový list,
cukr,
ocet,
šťáva citronová,
pepř mletý,
sůl,
smetana zakysaná,
kopr
Komentáře (89)
hosta:
Ahoj, já teď opravdu nevím kam a komu poslat komentář k bořšči.Ale já jsem pamětník. Ta restaurace,o které tu teď tolik diskutujete se v letech 1968-19.. jmenovala Restaurace Moskva,sídlila na Příkopech tam co bývalo kino Sevastopol.Nyní Brodway. Žádný Arbat. To přišlo opravdu až později v 90. letech.Chodila jsem naproti do školy SPŠE Na Příkopě 16 v letech 1968 ap. do Moskvy jak se jí tenkrát říkalo, jsme opravdu chodili na ten bořšč. Stál 5 Kč. V životě už nikdy jsem lepší a poctivější bořšč nejedla.Takže původně žádný Arbat.
při té návštěvnoati.O patro výš byla vinárna restaurace a snad ještě v suterénu vinárna Gruzie, to už si nepamatuju
+přidat fazole
Ivusa:
Add zahušťování čehokoliv jíškou (moukou) hm, hm, jsem prehistorická, celej život učená na hrachovce s párkem, jen tak, ale pak jsem ji jedla jednak zahuštěnou zásmažkou a k tomu navíc s vařeným bramborem...joj, co všechno dobrého se dá naučit, byť je jeden jednou nohou v hrobě a každý večer trénuje skok do rakve!
Já aplemu děkuji za komentář, smály jsme se, až nás břicha bolela...
Já myslím, že ten výraz "příšerný čuně" vstoupí do slovníku naší rodiny...