Suroviny
Porce: 3,5 l
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 683 kJ / 163 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,28 g |
| Tuky | 0,88 g |
| Vláknina | 16,67 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1,90 g |
| Sůl | 4,67 g |
| Sacharidy | 26,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Celer, mrkev a petržel nastrouháme na hrubší nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno, pórek podélně rozpůlíme a nakrájíme na tenká půlkolečka.
Krok 2: Na másle či oleji zpěníme cibulku, přidáme zeleninu a česnek a pomalu smažíme téměř dozlata. Je třeba hlídat a míchat, aby se nepřipálilo.
Krok 3: Osmaženou zeleninu zalijeme 2-2,5 l vlažné vody, přidáme masox, houby, sůl, pepř, majoránku, koření, brambory a vaříme na mírném ohni cca 0,5 hodiny, za občasného promíchání.
Krok 4: Nakonec lehce zahustíme jíškou, já používám pro urychlení tmavou instatní, lze samozřejmě i domácí tmavou jíškou z másla a hladké mouky.
Krok 5: Jíšku nakonec dávám z ryze praktických důvodů, pokud ji dáme hned zkraje, má polévka tendenci se trochu zespodu připalovat, pokud často nemícháme...a instantní není třeba dlouho provařit.
Krok 6: Na talíři přizdobíme nějakou zelenou bylinkou (petrželka, pažitka) a pak už jen pozorujeme blažené výrazy jedlíků.
Zveřejněno 6. 6. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramboračka zase jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pkzp
Moje poznámka
Bramboračka zase jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pkzp
Nejnovější recepty
Koláčky s dvojí náplní zadělávané majonézou
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí kapsy plněné šunkou a uzeným sýrem, pečený květák a česnekový dip
Přidáno před 9 hodinami
Trhaná krkovice
Přidáno před 10 hodinami
Hráškový krém bez mouky se smetanou a křupavou slaninou
Přidáno před 11 hodinami
Plněná kuřecí kapsa broskví, šunkou a sýrem a sosík
Přidáno před 11 hodinami
Podzimní skořicové rolky s krémem
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramboračka
JanaPav před 9 hodinami
Jednoduché kynuté těsto na cokoli - slané i sladké
Petraska před 11 hodinami
Maminčina ořechová bábovka
Priserka před 12 hodinami
Bábovka šlehačková čtyřvaječná
sab.pol@ před 12 hodinami
Domácí houstičky
Vratis před 12 hodinami
Babiččin trhanec s jablky
Jandulka18 před 12 hodinami
Piškotový svítek do polévky
Kajkajak před 12 hodinami
Salátový losos
Kajkajak před 12 hodinami
Nejsilnější zeleninový vývar
Kajkajak před 12 hodinami
Bublanina
pesskecupem před 13 hodinami
Tématické fráze:
bramboračka z čerstvých hub,
jíška do bramboračky,
bramboračka ze sušených hub,
bramboračka s čerstvých hub,
bramboračka bez hub,
jak dlouho vařit sušené houby,
domaci jiska,
bramboračka bez jíšky,
domácí tmavá jíška,
tmavá bramboračka,
braboracka,
jak dlouho macet susene houby,
domácí bramboračka bez hub,
tmavá jíška recept,
bramboračka postup,
tmavá jíška postup,
jak dlouho varit cerstve houby,
braboracka polevka,
jiska postup,
recepty bramboracka z cerstvych hub
Suroviny:
celer,
petržel,
mrkev,
cibule,
pórek,
houby,
brambory,
majoránka,
česnek,
sůl,
pepř,
vývar,
koření polévkové,
máslo,
jíška tmavá instantní
Komentáře (13)
A koukám, že bod už jsem kdysi poslala.