Suroviny
Porce: 3,5 l
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 683 kJ / 163 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,28 g |
Tuky | 0,88 g |
Vláknina | 16,67 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,90 g |
Sůl | 4,67 g |
Sacharidy | 26,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Celer, mrkev a petržel nastrouháme na hrubší nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno, pórek podélně rozpůlíme a nakrájíme na tenká půlkolečka.
Krok 2: Na másle či oleji zpěníme cibulku, přidáme zeleninu a česnek a pomalu smažíme téměř dozlata. Je třeba hlídat a míchat, aby se nepřipálilo.
Krok 3: Osmaženou zeleninu zalijeme 2-2,5 l vlažné vody, přidáme masox, houby, sůl, pepř, majoránku, koření, brambory a vaříme na mírném ohni cca 0,5 hodiny, za občasného promíchání.
Krok 4: Nakonec lehce zahustíme jíškou, já používám pro urychlení tmavou instatní, lze samozřejmě i domácí tmavou jíškou z másla a hladké mouky.
Krok 5: Jíšku nakonec dávám z ryze praktických důvodů, pokud ji dáme hned zkraje, má polévka tendenci se trochu zespodu připalovat, pokud často nemícháme...a instantní není třeba dlouho provařit.
Krok 6: Na talíři přizdobíme nějakou zelenou bylinkou (petrželka, pažitka) a pak už jen pozorujeme blažené výrazy jedlíků.
Zveřejněno 6. 6. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramboračka zase jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pkzp
Moje poznámka
Bramboračka zase jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pkzp
Nejnovější recepty
Kakaové řezy s krémem a čokošlehačkou
Přidáno před 2 hodinami
Brynzová pěna
Přidáno před 17 hodinami
Placičky z tresky a hrášku
Přidáno před 22 hodinami
Hermelín zapečený v zelenině
Přidáno 4. 5. 2025 05:13
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno 4. 5. 2025 05:04
Cuketová buchta s čokoládou Margot
Přidáno 4. 5. 2025 04:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Minutkový kuřecí guláš
Robo9 před 1 hodinou
Výborné lasagne
Nela20 před 1 hodinou
Rizoto z vepřové konzervy
BubakJura před 1 hodinou
Pečená vepřová plec s cibulovou omáčkou
essinKa před 1 hodinou
Netradiční pečená krkovička
M_J_aeden před 2 hodinami
Univerzální kynuté těsto sladké
hskarecka před 2 hodinami
Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor - podrobně
Babidasa před 3 hodinami
Karbanátky z vařeného kuřecího masa
Markeeta před 3 hodinami
Jednoduché kuřecí maso se žampiony
Dagemar před 3 hodinami
Masové kuličky s fazolemi
Vali1 před 5 hodinami
Tématické fráze:
bramboračka z čerstvých hub,
jíška do bramboračky,
bramboračka ze sušených hub,
bramboračka s čerstvých hub,
bramboračka bez hub,
jak dlouho vařit sušené houby,
domaci jiska,
bramboračka bez jíšky,
domácí tmavá jíška,
tmavá bramboračka,
braboracka,
jak dlouho macet susene houby,
domácí bramboračka bez hub,
tmavá jíška recept,
bramboračka postup,
tmavá jíška postup,
jak dlouho varit cerstve houby,
braboracka polevka,
jiska postup,
recepty bramboracka z cerstvych hub
Suroviny:
celer,
petržel,
mrkev,
cibule,
pórek,
houby,
brambory,
majoránka,
česnek,
sůl,
pepř,
vývar,
koření polévkové,
máslo,
jíška tmavá instantní
Komentáře (11)
A koukám, že bod už jsem kdysi poslala.