Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Strakonické "štrúdle"

Jablečný závin sice pochází z Rakouska-Uherska, ale u nás je jako doma. Voňavý štrúdl peče každá rodina podle svého léty prověřeného receptu. Svůj osvědčený recept mají i ve Strakonicích, kde tyto jablečné dobroty nazývají štrúdle.

Hodnocení receptu je 5,0 (124×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 20 min

110 min (90 min příprava + 20 min tepelná úprava)

11. 7. 2010 20:03

Suroviny pro 4 kusy

4 kusy

Nutriční hodnoty

Energie21 886 kJ / 5 231 kcal
Bílkoviny79,39 g
Tuky294,88 g
Vláknina51,10 g
Cholesterol 984 mg
Sodík 1,38 g
Sůl2,57 g
Sacharidy539,29 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

K těmto štrúdlům mne váže milá vzpomínka, na sousedku, která tyto štrúdly pekla. Poprosila jsem ji o recept, už ho dělám 26 let a musím potvrdit, že jsou báječné. Upečte si je a určitě mi to potvrdíte. Vyzkoušela jsem už mnohá těsta, ale tento štrúdl je mezi všemi naprostá jednička. A ještě jsem se nedávno někde dočetla, že po upečení se mají hned odkrojit patky, protože ze štrúdlů vyjde pára a nevlhnou. Tak tuto radu přidávám jako bonus.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

30. 9. 2012 16:04

rebeka:Ty jsi mi správně poradila,takže šikulka jsi ty!:yes: A je naprosto skvělý už od minulého týdne jsem ho chtěla upéct,ale neměla jsem čerstvé sádlo,takže až dnes ! Škvarečky,také už bylo potřeba ! ;-) Slíbila jsem dva kousky sousedce ,doufám,že jim bude chutnat.:-p

rebeka rebeka

30. 9. 2012 15:31

Veronika.Hrozna: fakt:-?:-? tak to mám radost, že jsem se trefila..a ty jsi šikulka;-):-):-K:yes::yes:

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

30. 9. 2012 14:21

rebeka:Hlásím,že naprosto přesně jsi to odhadla ! Štrudlík upečen ,bez připálení! :-D :-D:-D:yes:

rebeka rebeka

30. 9. 2012 11:22

Veronika.Hrozna::-D:-D:-D tak o to se už já ani nesnažím:-D:-D:yes::yes:

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

30. 9. 2012 10:53

rebeka:No jinou radu nemám,tak to jdu "risknout" podle tebe! :-DZajímavé je ,že ten štrudl je potřeba "hlídat" i po upečení !:-O

rebeka rebeka

30. 9. 2012 09:25

Veronika.Hrozna: tak to nevím, jestli ti zrovna já poradím dobře:-// já peču na dolní+spodní ohřev na 200 st, cca 20-30 min.. horkovzduch bych dala na 180st a hlídala barvu štrúdlů;-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

30. 9. 2012 09:14

rebeka:Poraďte mi ,mám novou troubu na teplovzduch kolik stupňu a kolik minut,jinak to zmrším v nové troubě peču dneska štrúdl poprvé!:-((

rebeka rebeka

30. 9. 2012 09:00

Veronika.Hrozna::-D:-D vítej v klubu;-):-D:yes::yes::yes::-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

30. 9. 2012 08:10

rebeka:Dneska peču taky! ;-)

rebeka rebeka

29. 9. 2012 18:24

maris::-D:-D no kdo:-? přece já:-D:-D:-D dělám je moooc ráda:-8:-8;-):-):yes:

maris maris

29. 9. 2012 18:09

yanull: no právě:-)):-))

yanull yanull

29. 9. 2012 18:07

maris:Tak to je pro Tebe i štrúdlíky nejlepší pochvala, ale kdo je má stále znovu dělat:-? ;-):-):-K

maris maris

29. 9. 2012 17:56

yanull: no to víš, že příště jen s rumíčkem:-)). Přišla nečekaná návštěva a už tu nemám ani kousek;-( , všechno snědli;-(:-))

yanull yanull

29. 9. 2012 17:32

maris:Maruško, krásně se Ti povedly, ale počkej, až je ještě orumuješ;-)ty budou jedna báseň:-p. No a Naděnko, Tvé komentíky pro ně jsou nekonečně chvályhodné, myslím si, že konkrétně Ty, jim tu založíš Fan Club;-):-))

rebeka rebeka

29. 9. 2012 15:40

maris: já bych ti ani jiné nedoporučila:-D;-) musím prubnout i ty druhé, ale nevím.. strakoničáky jsou zkrátka famósní:-8;-):-D:yes::yes::-K

1 13 14 15 16 17 20

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: strakonické listy strudle strakonický závin jak zavinout štrůdl jak spravne zavinout strudl jak správně zabalit štrůdl strakonický jablkový závin štrůdl ze sádla novinnas vip jak zavinout závin rozdíl mezi štrúdlem a závinem recepty na štrúdle recept na strudle vitezne jablečne recepty rozdíl mezi zavinem a strudlem strakonický jablečný štrůdl vanocni strudle jak zavinout štrůdl video jak se dělá sádlo štrudle strakoničáky

Suroviny: mouka hladká, máslo, sádlo, voda, ocet, žloutek, sůl, strouhanka, máslo, jablko, cukr krupice, cukr vanilkový, skořice mletá, rozinky, ořechy, máslo, rum, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Strakonické "štrúdle"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KLRl